Startside
Nyheder
Program
Om klubben
Bestyrelsen
Fotos
Links
Madopskrifter
Stikord
Arkiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Opskriftindex

  Opskrifter fra den 6. nov. 2007!  

Forret 01
Print Opskrift i PDF 

 
Asparges med mimoseæg

 


klik for stort billede

 

Ingredienser:

 

Antal personer: 4

2 ds. hele

asparges eller

 

ca.5-600 gr.

friske asparges

 

2 spsk.

olivenolie

 

3 hårdkogte

æg

 

4 skiver

fransk- eller ciabatta brød

 

4 skiver

bacon

 

pynt

salatblade/dild/kørvel/purløg/persille

 

Fremgangsmåde:

 

Friske asparges: Bræk eller skær den træede ende af aspargesene og kog dem i rigeligt saltet vand i 1-2 minutter afhængig af tykkelsen. 
Lad dem dryppe godt af evt. på et viskestykke. Stænk dem med olie.
Skær bacon stykkerne over på midten og steg dem på panden.
Del de hårdkogte æg, pil blommerne ud og skær hviderne i små tern.
Rist brødskiverne på en tør pande. 

Læg brødet på en dessert tallerken, læg et par salatblade på, derefter asparges på langs, et stykke bacon i hver side, læg æggehvideternene i midten, pres æggeblommerne gennem en sigte over hvider og pynt med grønt.

 

  Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret 02
Print Opskrift i PDF 

Sort gryde

 


klik for stort billede

 

Ingredienser:

 

Antal personer: 4

ca. 700 g.

oksekød

 

1 pk.

bacon

 

500 g.

champignoner ( så små som muligt)

 

2 stk.

porrer

 

2 spsk.

mel

 

1 ds.

flåede/hakkede tomater

 

½ ltr.

fløde 38%

 

1 tsk.

malet kaffe

 

2

løg

 

1

grøn peber

 

2 fed

hvidløg

 

4

laurbærblade

 

1 tsk.

paprika

 

2 tsk.

groft salt

 

4 cl.

snaps

 

100 g.

smør/rapsolie (halv af hver)

 

750 g.

kartofler

 

50 g.

margarine

 

1 dl.

sødmælk

Fremgangsmåde:

 

Skær kødet i mundrette stykker, skær bacon skiverne i 6-8 stykker. Rens grønsagerne, skær porrer i ringe champignoner i halve/kvarte, peberen i skiver og derefter i mindre stykker, (kerner og stok fjernes). Løg hakkes groft, hvidløg knuses eller hakkes fint. Hold de forskellige ting adskilt. 

Kom olie/smør i en stegegryde, når det er bruset af, brunes kød og bacon, evt. af flere gange (må ikke koge), drys melet over. Tag kød og bacon op med en hulske, brun herefter champignon i ca. 3 min. herefter porrer og løg (sammen med champignon) ca. 3 min. 
Kom herefter resten af ingredienserne og kød i gryden og lad det simre under låg i ca. 1 time, rør af og til. Bliver retten for tyk fortyndes med kartoffelvand.

Smag gryderetten til med salt og peber.

Kartoffelmos: Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker, koges til de er møre (uden salt). Vandet hældes fra (gem lidt af vandet).

Margarinen tilsættes de kogte kartofler og begge dele røres sammen til mos med en elpisker. Mælken bringes i kog og piskes i lidt ad gangen, til mosen har en passende konsistens. Der kan evt. spædes med lidt af det gemte kartoffelvand, smages til med salt

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Dessert 03
Print Opskrift i PDF
 

 Martins Marcipan- Muffins med Frugt


klik for stort billede

Bemærk: 2 hold laver dessert og 2 hold leverpostej.  

Ingredienser:

 

Antal personer: 6

2 stk.

æg

 

200 g.

sukker

 

150 g.

hvedemel

 

1 tsk.

bagepulver

 

200 g.

groftrevet marcipan

 

1 kg.

 forskellig frugt evt. frisk

 

500 g.

 creme fraiche 18%

 

Pynt:

sigtet florsukker  

Bagetid:

ca. ½ time ved 175 grader

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker til blandingen er lys og luftig.
Bland mel og bagepulver og vend det i ægge blandingen, (drysses gennem en  sigte).
Vend den revne marcipan i og fordel dejen i 8 smurte muffinsforme a ca. 1½ dl.
Bag kagerne midt i ovnen, til de er gyldne.
Vend forsigtigt kagerne ud af formene og lad dem afkøle på en bagerist. 

Skræl frugterne og skær dem i mindre stykker.
Anret kagerne sammen med frugtstykkerne og creme fraiche på portionstallerkner. 
Pynt med florsukker.

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leverpostej 04
Print Opskrift i PDF 

Juleleverpostej


klik for stort billede

 Bemærk: 2 hold laver dessert og 2 hold leverpostej.   

Ingredienser:

 

Antal personer:?

1 kg.

svinelever

 

400 g.

fersk spæk

 

4 stk.

cox orangeæbler

 

4 tsk.

peber

 

3 tsk.

groft salt

 

2 tsk.

stødt allehånde

 

2 tsk.

stødt nelliker

 

3 stk.

æg

 

4 spsk.

mel

 

Bagetid:

ca. 5 kvarter ved 175 grader i store forme, i små forme ca. 45 min.

Fremgangsmåde:

 

 

Lever, spæk, løg og æbler køres igennem kødhakker/blender en gang.
Derefter tilsættes de resterende ingredienser og røres godt sammen.
Deles i mindst 6 forme (så alle kan få en) og bages i vandbad.

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.               

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex