Startside
Nyheder
Program
Om klubben
Bestyrelsen
Fotos
Links
Madopskrifter
Stikord
Arkiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Opskriftindex

  Opskrifter den 23. sep. 2008.

Forret  37 
Print Opskrift i PDF
Laksebruchetta


klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer: 4

4 skiv.

Toastbrød

2 stk.

Bøftomater

50 gr.

Mozzarelle ost

8 skiv.

Røget laks

½ .

Rødløg

1 tsk.

Groft salt

1 tsk.

Peber

12 blade

Frisk basilikum

Fremgangsmåde:

Rist brødskiverne på begge sider, så de tager farve. Skær tomater og mozzarella i tynde skiver. Læg først lakseskiverne på brødet, så tomatskiver, mozzarella og løgringe, drys med salt og peber efter smag. Sættes i den varme ovn og grilles i 3 - 5 minutter mere. Pyntes med basilikumblade og serveres mens de endnu er lune.

                Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret 23
Print Opskrift i PDF
Enebærgryde med bagt kartoffelmos 

 


klik for stort billede

Ingredienser:

Antal personer: 4  
1 kg    Skært svinekød  
10 stk.    Enebær
1/2 tsk. Tørret rosmarin

1/4 l.

Piskefløde
2 dl.    Cremefraiche 18%

1 tsk.

Groft salt

Friskkværnet peber

50 gr.

margarine

Evt. sovsejævner  + kulør

Kartoffelmos:

750 gr.

Kartofler

50 gr.

Margarine

1/2 dl.

Piskefløde

2 stk.

æg

1 tsk.

Salt + friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skær kødet i tynde strimler. Smelt fedtstoffet i en stegegryde. Del kødet i 2 portioner og brun det hver for sig ved god varme. Læg al kødet tilbage i gryden, knus enebærrene og rosmarin og tilsæt det. Kom piskefløde, cremefraiche, salt og peber i og lad retten småsimre under låg ca. 1 time. Smag til med salt og peber tilsæt kulør og evt. jævning. 

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre (uden salt) i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør fedtstof og fløde i. Pisk æggeblommerne i (grundigt) et ad gangen og pisk mosen godt igennem. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i mosen.
Smør et ildfast fad, kom mosen i og bag den i ca. 35 minutter ved 200º.

Gryderetten kan evt. serveres med kogte broccoli, andre grønsager eller asier til.

 Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert 24
Print Opskrift i PDF
Mini Citronéclairs

klik for stort billede

Ingredienser:

til ca 24 stk. Antal personer: 4  
Dej:

50gr.

Smør/margarine

1/4 tsk.

Salt

100 gr..

Mel

2 stk.

Æg

2 dl.

vand

Citroncreme:

200 gr..

Buko naturel 26% el. lignende

1½ dl..

Piskefløde

1 stang.

Vanille (korn heraf)

1½ spsk.

Citronskal fintrevet

20 gr..

Flormelis

Fremgangsmåde:

Dej: Kog vand og fedtstof op i en gryde. Tilsæt salt og mel. Rør grundigt med en grydeske dejen slipper gryden. Skru ned til helt svag varme. Tilsæt æggene, et ad gangen og rør grundigt mellem hver. Fordel dejen på 2 plader med bagepapir, ca 1 spsk. pr. kage. Brug evt. e teskeer dyppet i koldt vand. Bg vandbaggelserne midt i ovnen. HUSK: Man må ikke  åbne ovndøren under bagningen. Bages ca. 20 min. ved 200°.

Citroncreme: Rør flødeosten med ca. halvdelen af fløden, vanillekorn, citronskal og flormelis. Pisk reten af fløden og vend den forsigtigt i blandingen. Klip vandbaggelserne op i siden og sprøjt fyld blandingen i, evt. med en teske. Pynt med flormelis lige inden serveringen. (Drys gennem en si).

 

 Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.