Startside
Nyheder
Program
Om klubben
Bestyrelsen
Fotos
Links
Madopskrifter
Stikord
Arkiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Opskriftindex

  Opskrifter den 7. okt. 2008.

Forret  26
Print Opskrift i PDF
Vikinger på
Sortehavet


klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer: 4

2 skiv.

Toastbrød

3 stk.

Stilktomater

4 stk.

Squash grønne buede

75 gr.

Spæk eller bacon

4 skiv.

Kogt skinke

1 .

Rødløg (lille)  

½ dl.

Bouillon

1 fed.

Hvidløg 

10 stk.

Champignon (små)

5 dl.

Fløde 38%
Olie, salt, peber sukker og grilpinde

Fremgangsmåde:

Denne dekorative ret kan evt. bruges som en overraskelse til en børnefødselsdag.

Tænd for ovnen 180°. De grønne squash skæres lidt flade, så de kan stå på den buede side, (som et skib). Med en kniv skæres de på oversiden så de kommer til at ligne en båd. Stilkenden skæres af og sættes ovenpå (som agterspejl). Med en teske skrabes en del af indmaden ud, (levn et stykke hvor masten skal stå). Smøres med olie, drysses med salt, peber og sukker og sættes i en smurt bradepande.

Skær tomater, løg hvidløg, spæk/bacon og stokken fra champignoner i meget små terninger og svits det på en pande, smag til med krydderier, tilsæt bouillon og lad det koge ind så det får en passende konsistens. Læg fyldet i bådene og bag dem nogle min. i den forvarmede ovn.

Champignoner uden stok svitses brune i lidt olie. Toastbrødene skæres i stave og ristes brune på panden. (årer til båden).

Fløden piskes lidt til en meget blød skum. 2/3 af fløden farves sort og hældes i ef fad. Resten af fløden bruges som »brænding« på set sorte hav. Bådene sættes på havet, champignonerne er hoveder på roerne, toaststængerne er årer, pindene sættes i som mast og skinken sættes på som sejl. der er nok en helt lille champignon der bruges til mastetoppen og retten er klar til servering.

                Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret 27
Print Opskrift i PDF
Culottesteg indbagt i saltdej, med bagte rodfrugter 

 


klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer: 4  
Ca. 1 kg    Culottesteg
50 gr.    Smør/margarine
1/2 tsk. Herpes Provence

½ tsk.

Groft salt

Friskkværnet peber 
Bemærk: Kartofler 
Ca. 1,5 kg

Rødbeder 

Rodfrugter 

Gulerødder

ialt 

Pastinakker

Saldej:

300 gr.

Mel

300 gr.

Salt

2 dl.

Vand

2 spsk.

Olie

Fremgangsmåde:

Steg: Rens stegen for sener m.m. Er fedtlaget på oversiden tykt, er det en fordel at ridse det. Brun stegen på alle sider på en meget varm pande og læg den på en tallerken til dejen er færdig. Gnid stegen med knust hvidløg, krydr med salt, peber og herpes provence. Læg stegen på dejen og pak den ind, der må INGEN huller være i dejen, smør evt. samlinger med sammenpisket æg.

Rodfrugter: Skræl eller rens rodfrugterne, skær dem i stave eller terninger, kartoflerne vaskes og evt. »øjne« fjernes, halver dem så der bliver så stor en flade som muligt.
Hæld 2-3 dl. olie og en spsk. frysetørret persille i en plastikpose, drys groft salt på rodfrugterne og kom dem i posen. Det hele blandes godt og hældes i en bradepande, som sættes i ovnen i knap en time, vendes rundt nogle gange undervejs.

Saltdej: Bland mel og salt, tilsæt vand og olie og ælt det godt sammen. Bred eller rul den ud på et stykke bagepapir til en plade på ca. 40 x 30 cm., vær sikker på den er stor nok til at dække hele stegen.
Stegen sættes i ovnen med et stegetermometer og tages ud af ovnen når termometret viser ca. 65º. Lad stegen hvile i dejen i mindst 15 min. Skær dejen af stegen og kasser den. Lad være med at smage på den, den er uspiselig!

Skær stegen i skiver og server den med de bagte rodfrugter og løgdressingen.

 Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbehør 28
Print Opskrift i PDF
Løg dressing 


klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer: 4  

1 bdt.

Forårsløg

1

Rødløg

1 fed

Hvidløg

1 bæg.

Creme fraiche 9%

2 dl.

vand

Fremgangsmåde:

Forårsløg skylles godt og snittes i ca. 1 cm. skiver. Løg og hvidløg hakkes fint og røres i creme fraichen, gem lidt forårsløg til pynt.

 

 Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.