Startside
Nyheder
Program
Om klubben
Bestyrelsen
Fotos
Links
Madopskrifter
Stikord
Arkiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Opskriftindex

  Opskrifter den 4. nov. 2008.

Forret 31
Print Opskrift i PDF
»Oluf special« stjerneskud


klik for stort billede

 

 

Ingredienser:

              Antal personer: 4

4 små

Rødspættefileter kogte

4 små

Rødspættefileter paneret stegt

4 stk.

Kryddere

200 gr.

Rejer

 

Rasp, salt og peber til panering

 

Fedtstof til stegning

 

Karse og salatblade

1/2 ltr.

Mornay-sauce 5%

1 ds..

Aspargessnitter

Fremgangsmåde:    

 

De 4 upanerede filetter dampes i kryddervand, bestående af vand, eddike, salt, 4 peberkorn og 1 laurbærblad, eller i lidt hvidvin i 5-6 min. tages op og drypper af.

De 4 panerede filetter steges i smør. Den kogte filet må gerne være kold, men den stegte skal helst være lun ved serveringen.

Asparges snitterne varmes i sovsen og smages til med salt og peber.

Anrettes på en desserttallerken, først salatblade, oven på en krydder, så den kogte og den stegte, lidt asparges sovs hældes over, pyntes med rejer og karse. Resten af den varme aparges sovs sættes på bordet i en lille skål.

 

 

 

 Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret 32
Print Opskrift i PDF
Pikant kyllingbryst med ovnstegte kartofler


klik for stort billede

 

 

Ingedienser:

 

Antal personer: 4

Ca. 4 stk.

Kyllingebryst filetter

1/2 tsk.

Salt

200 gr.

Buko Classic grøn pikant el. lignende

 

Tandstikkere el. kødnåle

150 gr.

Bacon

10 gr.

Smør

 

 

1 kg.

Kartofler

1 ltr.

Vand

1 tsk.

Groft salt

1/2 tsk.

Tørret basilikum

3/4 tsk.

Groft salt

 Fremgangsmåde:

 

Skræl kartoflerne og skær dem i både, kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Læg de tørre kartofler i en plasticpose tilsæt olie salt og basilikum og vend posen rundt nogle gange. Læg kar-toflerne på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen til de er gyldne. Ca. 20 min. ved 250º. Vend dem nogle gange undervejs.

Skær en lomme på langs i filetterne og fordel flødeosten heri. Drys kødet med salt og lidt peber, og vikl 2 strimler bacon om hver. Hold filetter og bacon sammen med tandstikkere. Smelt smør til det bliver gyldent i en meget varm pande og brun filetterne på alle sider i ca, 4 min. Skru ned for varmen og steg videre i ca. 10 – 12 min. Vend kødet en gang imellem og hold det varmt til der skal serveres.

Servér de varme kyllingefiletter, skåret skråt i ca. 2,5 cm. skiver, (fjern kødnålene først), med sprøde kartoffelbåde, tomatsauce og salat.
 

 

 

 Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbehør 33
Print Opskrift i PDF

Tomatsauce

 

 

Ingedienser:

 

2 stk.

Rødløg grofthakket

1/2 tsk.

Salt + lidt peber

25 gr.

Smør

1/2 tsk.

Basilikum tørret

1 ds.

Hakkede tomater

1 fed.

Hvidløg, revet, knust el. finthakket

1 1/2 dl.

Grønsagsbuillon

1 1/2 dl.

Creme fraiche 18 %

2 tsk.

Hvedemel

Fremgangsmåde:   

 

Svits rødløgene i gyldent smør i en tykbundet gryde. Tilsæt tomater, basilikum, hvidløg, salt og peber og svits det med et kort øjeblik. Hæld boulionen ved. Rør creme fraichen sammen med mel og tilsæt jævningen til saucen. Kog den godt igennem og smag den til.

 

 

 

 

Tilbehør 34
Print Opskrift i PDF

Olie/eddike dressing.

Ingedienser:

 

4 spsk.

Olie

2 spsk.

Vineddike

¼ tsk.

Salt + lidt frisk kværnet peber

1 tsk.

Sukker

1 tsk.

Dijonsennep

1 fed.

Presset hvidløg

Fremgangsmåde:  
Bland alle delene i et glas eller lignende og ryst det godt sammen. Hældes over den plukkede salat.  

 Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.