Opskriftindex

  Opskrifter den 3. nov. 2009.

Hovedret  46 
Print opskrift i PDF
Fisk i folio på urtebund

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

4 stk.

fiskefilet (rødspætte el. pangasius)

 

2 stk..

laksebøffer

 

1 kg.

gulerødder

 

0,8 kg.

kartofler (små evt. asparges)

 

1 stk.

porre el. 2 forårsløg

 

1 stk.

citron

 

250 gr.

smør

 

1 stk.

løg finthakket

 

2 spsk.

olie

 

25 gr.

margarine

 

4 stilke

karrytimian  

salt og peber

 

 

Fremgangsmåde: 

   

Skrab kartofler og gulerødder. Rens porre (el. forårsløg) og snit dem i skiver på ca. 5 mm. Riv 4 gulerødder groft (evt. flere hvis de er små). Smelt margarine og den 1 spsk. olie i en gryde, kom porre/forårsløg, det hakkede løg og de revne gulerødder i og lad det småsimre i 4-5 min. Lad det køle lidt af. Resten af gulerødder og kartoflerne koges møre i en gryde.  

Tag 4 stk. folie, smør med lidt olie og fordel fyldet på dem, læg 1 stilk karrytimian på, derefter ½ laksebøf og en filet ovenpå,(skær evt. filetten over på tværs hvis den er lang), krydr med lidt salt og peber, efter smag og behag, læg et par citron-skiver på. Pak det hele ind, så pakken er helt tæt for at holde på saften. Læg dem i et ildfast fad og sæt det i en kold ovn. Sæt temperaturen på ca. 175º og giv retten ca. 40 min.  

Servering: Tag en pakke på tallerkenen, luk den op og skub indholdet ud, kartofler og gulerødder skal have en klat rigtig smør.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert 47
Print opskrift i PDF
Pæretærte

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

100 gr.

margarine

 

150 gr.

mel

 

100 gr.

sukker

 

1 tsk.

vanillesukker

 

1/4 tsk.

ingefær stødt

 

1 stk.

æg

 

1 ds.

pærer

 

1/4 ltr.

piskefløde

 

 

Fremgangsmåde:  

   

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker, vaniljesukker og ingefær i. Saml dejen hurtigt med æg og vand. Læg dejen koldt 1 time. Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter). Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen. Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op langs kanten. Læg de halve pærer i formen med den buede side opad, og med stilkenden mod midten. Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten. Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker. Bag tærten midt i ovnen i ca. 40 min. ved 200º. Server den lun.

Tilsæt fløden 1 tsk. Vanillesukker og pisk til skum, som serveres i en skål.

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex   

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.