Opskriftindex

  Opskrifter den 19. jan. 2010.

Forret 55
Print opskrift i PDF   
Ørredfilet m. brøndkarse sauce og vanille majs

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

Ørred:

4 stk.

ørredfiletter á ca. 120 gr.

1 spsk.

olie

2 spsk.

smør

Sauce:

150 gr.

kartofler

0,6 dl.

bouillon (grønsag)

 

1 stk.

laurbærblad

 

1 stk.

chili (lille tørret)

 

½ dl.

fløde

 

1 spsk.

smør

 

1 bundt.

brøndkarse

1 fed

hvidløg (lille evt. ½)

1 knvsp.

ingefær

1 knvsp.

muskatnød

Majs:

200 gr.

majs (dåse)

1 spsk.

smør

½ stang

vanille

salt, peber og lidt stødt chili

 

Fremgangsmåde: 

   

Ørred: Beklæd en bageplade med bagepapir og pensel papiret med olie, læg fisken herpå og dæk dem med film. Sæt dem i den forvarmede ovn (ca. 80º) i 10 – 12 min., pensel dem med lidt smeltet (brun) smør og kryd dem med lidt salt og chili.

Sauce: Skræl kartofler og skær dem i små tern. Kog dem i bouillon tilsat laurbærblad og chili i 20 - 25 min. (småsimre). Fjern laurbærblad og chili. Riv hvidløg og kom kartofler og de øvrige ingredienser i en blender. Blend til en jævn creme, som smages til med evt. mere krydderi.

 Majs: Smelt smør på en pande ved svag varme, skrab vanillekornene af stangen og bland dem i smørret, kom majsene i og vend dem godt i blandingen, bemærk, skal ikke steges, krydr med salt, peber og en knivspids chili.

 Servering: Anrettes på tallerken. Læg først den lune sauce på den forvarmede tallerkenen (på størrelse med et stort spejlæg), drys majs ovenpå og læg til sidst ørreden på.

En flot og anderledes forret.

 

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret 56
Print opskrift i PDF   
Revelsben m. bagte rodfrugter og tzatziki

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

8 - 12 stk.

revelsben godt med kød på

 

1 stk.

løg (i skiver el. grofthakket)

 

10 stk.

hele peberkorn

 

6 stk.

enebær (knust)

Marinade:

2 spsk.

vineddike

1 dl.

appelsinjuice

3 spsk.

olie

2 fed

hvidløg (presset el fintrevet)

1 spsk.

mørk farin

½ tsk.

ingefær stødt

1 ds.

tomatkoncentrat

salt og peber

Rodfrugter:

Ca. 1 kg.

rodfrugter blandede eks. selleri, rødbede, jordskok, gulerødder, kartoffel (3-4 forskellige slags giver en god smag)

3 spsk.

olie

2-3 kviste.

timian

 

Fremgangsmåde:  

   

Kom benene i en gryde kogende vand sammen med løg og krydderier, kog dem i ca. ½ time. Lad dem køle af. Bland alt til marinaden, kom ben og marinade i en frostpose, vend den nogle gange i den time de skal marinere. Læg de marinerede ben i en bradepande med marinaden og steg dem i ovnen i ca. ½ time ved 200º, vend dem undervejs nogle gange. Læg dem på en rist i ovnen og giv dem tilsidst lidt af grillen på begge sider, pas på de ikke får for meget og bliver for tørre.  

Rodfrugter: Rens/skræl frugterne, skær dem i mindre ikke for små stykker. Blancher rødderne i kogende, letsaltet vand i 4-5 min. og lad dem dryppe af i en si. Kom dem i et ildfast fad, bland dem med olien, krydr med salt og peber, læg timiankvistene imellem og giv dem ca. 30 min. i ovnen ved 200º, til de er pænt gyldne. 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbehør 57   
Print opskrift i PDF 
Tzatziki

kommer senere

klik for stort billede

 

 

Ingredienser:

 

Antal personer: 4

 

½ stk.

agurk

 

4 dl.

creme fraiche el. græsk yougurt

 

1 spsk.

olie

 

1 stk.

løg lille (finthakket)

 

1 fed.

hvidløg (frivilligt)

 

1 spsk.

mynte hakket

 

 

salt og peber

 

 

 

Fremgangsmåde:

Er yougurten tynd og der er tid til det, kan man komme den i kaffefiltre og lade vallen dryppe af. (denne er rigtig god til bagværk). Rør olie godt sammen med youghurten, tilsæt det knuste hvidløg. Flæk agurken og skrab kernerne ud med en ske og riv den. Læg den revne agurk på køkkenrulle så noget af væden suges fra. Bland det hele sammen og rør det godt. Smag til med salt og peber.

Jo længere Tzatziki'en får lov at trække/hvile (på køl) jo bedre blir den. Dog min. 1/2 times trække/hviletid.

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex   

 

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.