Opskriftindex

  Opskrifter den 27. sep. 2010.

Forret   65
Print opskrift i PDF 
Porre/løgtærte m
skinke/aspargesrulle 

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

100 gr.

margarine

125 gr.

mel

50 gr.

sukker

1 stk.

æg

2-4 skv.

skinke efter størelse

1 stk.

porre

1 el. 2 stk.

løg afh. af størrelse

ca. 8 stk.

hvide asparges (glas)

2 spsk.

creme fraiche

dild, karse eller andet grønt til pynt

salt og peber

 

Fremgangsmåde: 

   

Skær margarinen i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker. Saml dejen hurtigt med æg og lidt vand. Læg dejen koldt 1/2 til 1/1 time. Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter). Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen. Læg den ene del (den største) i formens bund, og pres dejen op langs kanten. Prik bunden med en gaffel og bag tærten midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200º. Imens renser og skiver du porre og løg (4 – 5 mm. skiver). Svits dem i en pande med lidt fedtstof, skal ikke tage farve. Køl den bagte tærtehalvdel lidt af, læg fyldet i krydr med salt og peber, læg dejlåget på og bag den i ovnen til den får en pæn gylden farve.

Servering: Læg et stykke lun tærte på en desserttallerken, rul skinken om asparges og »lim« dem ovenpå med lidt creme fraiche, evt. lidt dild eller andet grønt til pynt. Resten af creme fraichen sendes med i en skål.  

    

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret  66
Print opskrift i PDF  
Venøruller m.
grønsager og saltbagte kartofler

 

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

8 stk.

venøsteaks

 

3 stk.

løg store

 

250 gr.

champignon

 

1 ds.

tomater hakkede

8 skv.

bacon

500 gr.

gulerødder

3 stk.

porrer

1 ltr.

bouillon

ca. 1 kg

kartofler små

2 stk.

laurbærblade

1 fed

hvidløg (kan udelades)

kulør, olie, salt og peber

 

Fremgangsmåde:  

   

Start med en steak, læg den på bordet, drys med lidt salt og peber, læg en skive bacon ovenpå, drys med fint hakket løg og hvidløg, rul den sammen fra den bredeste ende. Sæt en tandstik i for at holde den sammen. Brun rullerne på en ret varm pande, skub lidt med »låsen«, så du kan brune alle siderne. Skal kun brunes ikke steges færdige.

Resten af løgene halveres og skæres i skiver, 1 stor eller 2 små gulerødder skæres i skiver, er de store halveres de først. 1 porre renses og skives, champignoner renses og deles eller skives. Det hele vendes i lidt olie på en pande nogle minutter, til løgene er klare.

Kom bouillonen i en stor gryde, tilsæt tomater, laurbærblade, grønsager evt. lidt sovsejævning efter behag, lad det koge op så tykkelsen passer, læg kødet i og lad de småsimre ca. 45 min. Tilsæt evt. lidt madkulør og smag til med salt og peber.

Kartoflerne renses for jord uden at ødelægge skrællen, evt. »øjne« fjernes med en spids kniv. Tørres i køkkenrulle og lægges i en plastpose sammen med 2 spsk. olie og 2 spsk. groft salt. Rystes godt sammen og lægges på en bageplade med bagepapir, sættes i ovnen ved 200º i ca. 30 min.

Resten af porrer og gulerødder skæres i ca. 5 cm. lange stykker og koges i en gryde vand med lidt salt til de er møre.

Servering: Kød og sovs i en stor skål, gulerødder, porre og kartofler på et serveringsfad.

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex   

 

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.