OpskriftindexOpskriftindex              

  Opskrifter den 26. september 2011
Print Opskrift i PDF

Forret 90

Røget laks m.
pocheret æg, 
bacon og rejer  

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4-5

4 - 10 skv.

røget laks

5 stk.

æg

150 gr.

rejer

150 gr.

bacon

1 dl.

eddike

8 stk.

salatblade

4 - 5 skv.

toastbrød

dild/senneps dressing
salt og peber

 

Fremgangsmåde: 

   

Fyld en 3 ltr. gryde med vand, tilsæt ½ dl. eddike og bring det i kog. Tag en kop eller en lille skål, kom en spsk. eddike i og slå forsigtigt et æg ud i koppen, pas på det ikke »flyder ud«. Fyld en lidt mindre gryde med koldt vand. Når vandet er i kog skrues ned på lavt blus, med en grydeske røres hurtigt rundt i vandet så der bliver et »hul« i midten, 1 æg hældes forsigtigt ned i hullet og æggehviden vil hurtigt samle sig om blommen. Efter ca. 3 min. tages ægget forsigtigt op med en hulske og lægges i gryden med det kolde vand. Gentag med de resterende æg og gem gryden med det varme vand. Inden servering lægges alle æg i det varme vand, så æggene er lune når de serveres. Del baconskiverne i 2 el. 3 stykker og steg dem sprøde på en pande. Rist toastbrødet i lidt fedtstof på begge sider i panden og lad dem køle af. Læg salatblade på brødet, anret lakseskiverne lidt fikst, læg det lune æg på, drys lidt dilddressing på og rundt om ægget og pynt til sidst med rejer og det sprøde bacon.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret 91
Print opskrift i PDF

Bøf Wellington 
m. hasselbackkartofler
og whiskysauce

klik for stort billede

 

Ingredienser:

ca. 1 kg.

oksemørbrad el. lign.

1 stk.

løg

500 gr.

champignon

500 gr.

butterdej (færdiglavet)

6 - 8 skv.

parmaskinke

2 stk.

æggeblommer

2 spsk.

dijonsennep

1 spsk.

honning

olie til stegning, groft salt, peber og mel til udrulning

Hasselbackkartofler:

1 kg.

kartofler mellemstore

2-3 tsk.

basilikum

olie, salt, peber 

Whiskysauce:

1 ds.

tomatpure m./ chili (hot el. mild)

1 stk.

løg lille finthakket

0,25 ltr.

piskefløde

4 spsk.

whisky

½ tsk.

rosmarin tørret

 

Fremgangsmåde:  

   

 Hak champignoner fint, tilsæt 1 tsk. salt og steg dem i lidt olie på en pande til vandet er fordampet. Hak løget fint og steg med de sidste minutter, så de bliver klare (ikke brune) smag blandingen til med måske lidt mere salt og peber. Kom massen på en tallerken og lad den afkøle.

Kødet drysses med salt og peber, hæld et par spsk. olie på en pande, når olien er rigtig godt varm, brunes kødet hurtigt på alle sider, (skal ikke steges) og køles derefter af. Bland sennep og honning og smør det på kødet på alle sider. Tag et stort stykke film, læg skinkeskiver på midten så de overlapper hinanden lidt, smør champ./løg blandingen på skinkeskiverne, læg kødet på midten, pak det ind i filmen, vrid enderne stramt sammen (som en pølse) og læg kødet på køl i ½ time.

 

Butterdejen rulles ud på et meldrysset bord, i tykkelse så kødet kan »pakkes ind«. Fjern filmen fra kødet og læg det midt på dejen, pensl kanterne med sammenpisket æg, fold dejen omkring kødet, skær overskydende dej fra og læg kødet på en bageplade med samlingen nedad. Pensl med æg og sæt på køl i ca. 20 min. Tænd ovnen på 200º, rids dejen let i ca. 1 cm. tern på skrå, eller lav dit eget mønster med den overskydende dej. Pensl igen med æg og sæt i ovnen i 20 min. skru ned til 180º og bag ca. 15 min. mere. Har du stegetermometer, skal centrum temp. være 56º, hvis kødet skal være rosa. Husk at dejen isolerer kødet så temperaturen vil stige efter kødet er kommet ud af ovnen. Lad det hvile inden udskæring.

 

Hasselbackkartofler:  Skræl og skyl kartoflerne. Stik et stegespyd gennem kartoflen forneden og skær kartoflerne i ca. 4-5 mm. skiver uden at skære helt igennem. Pensl med olie, drys med salt og basilikum. Sæt kartoflerne på en bageplade og steg dem i ovnen ved 200º i knap en time (afhængig af størrelse), pensl gerne et par gange med olie undervejs.

 

Whiskysauce:  Hak løget meget fint. Kom det i en lille gryde med en spsk. olie og svits dem klare. Tilsæt tomatpureen og rosmarin og rør det godt sammen, tilsæt fløden og lad det småsimre et par minutter, smag til med salt og peber og hæld whiskyen i til sidst.

 

Servering:  Skær kødet i ca. 2,5 cm. skiver, læg på et fad med kød i den ene side og kartoflerne i den anden side. Saucen i en skål.

 

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.