OpskriftindexOpskriftindex              

  Opskrifter den 07. november 2011
Print Opskrift i PDF

HOVEDRET 97

Pariserbøf m. tilbehør 

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4-5

8-1000 gr.

oksekød hakket 8 - 12%

2 stk.

æg

4 - 5 skv.

toastbrød

4 - 5 spsk.

løg finthakket

4 - 5 spsk.

kapers hakket

4 - 5 spsk.

rødbede finthakket

4 - 5 stk.

æggeblommer pasteuriseret

peberrod revet (efter smag)
olie til stegning, salt og peber

 

Fremgangsmåde: 

   

Kom farsen i en stor skål. Tilsæt 2 æg (hele), 1 lille tsk. peber og 1 tsk. salt og rør det godt sammen. Del kødet i 4 - 5 portioner og kom en portion på hver skive brød. Tryk det godt fast. Krydr bøfferne med salt og peber. Steg dem med kødsiden nedad 4-6 min. Vend dem og steg brødsiden lysebrun og sprød.
Fordel en blanding af hakket løg, kapers, peberrod og rødbede på bøfferne og læg en æggeblomme i midten, (i en lille tut).

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DESSERT 98
Print opskrift i PDF

Amerikanske pandekager 
m. tilbehør

klik for stort billede

 

Ingredienser:

300 gr.

hvedemel

2 stk.

æg

1/2 ltr.

mælk (kærne el. letmælk)

4 spsk.

fedtstof flydende

2 spsk.

sukker

2 tsk.

bagepulver

2 tsk.

vaniljesukker

1/2 tsk.

salt

1/2 stk.

citron (revet skal)

150 gr.

bacon

150 gr.

ahornsirup

 

Fremgangsmåde:  

   

Halver bacon skiverne og steg dem sprøde på en pande. Bland mel og bagepulver. Slå æggene ud i en skål, tilsæt sukker, salt, mælk, fedtstof, den revne citronskal, 1 spsk. citronsaft, og vaniljesukker. Rør det hele godt sammen, evt. med en elpisker og tilsæt mel/bagepulver blandingen. Lad det hvile i køleskab i ½ time.

Varm blinispanden op (mellemvarme) smør hullerne med lidt olie og hæld mellem ½ og ¾ dl. dej i hullerne, Ikke for meget dej, de hæver lidt. Lad dem stege lidt, så kanten brunes, vend dem (med en træpind) og steg færdig. Når først du er godt i gang, er det ikke nødvendigt at smøre panden hver gang, der er jo fedtstof i dejen.

Serveres med ahornsirup, nogle bruger smør, frugter, is, evt. pisket Mathilde creme. Bacon bruges som snacks tilbehør.

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.