OpskriftindexOpskriftindex              

  Opskrifter den 5. december 2011
Print Opskrift i PDF

Forret 101

Kyllig/bacon salat  

Desværre intet

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4-5

ca. 200 gr.

kyllingekød (inderfilet er bedst)

1 fed.

hvidløg

4 - 5 skv.

toastbrød

ca. 200 gr.

bacon

2 stk.

salater evt. hjerte og krøl

100 gr.

smør

250 gr.

creme fraiche 18%

6 - 8 stk. cherrytomater
2 spsk. mango chutney
1 - 2 spsk. citronsaft (saften af ½ håndvredet)
½ stk.  agurg
1 stk. rødløg
½ bdt. forårsløg
salt og peber

 

Fremgangsmåde: 

   
Knus hvidløget og bland det med smørret, tilsat ½ tsk. salt. Smør toastbrødet med hvidløgssmørret, skær skiverne i tern, læg dem på en bageplade (m. bagepapir) m. smørsiden opad, bag dem i ovnen til de er pænt lysebrune og lad dem køle af.

Klip el. skær bacon i 4 dele (inden du pakker op), steg skiverne sprøde på en pande, læg de stegte stykker på køkkenrulle. Skær kylling i mindre stykker f. eks. 1 x 4 cm., krydr med salt og peber, steg dem gyldne i baconfedtet. Læg dem til afkøling.

Bland creme fraiche med mango chutney og citronsaft og kom det i en skål.

Flæk agurken, fjern de fleste af kernerne med en teske og skær dem i 4-5 mm. skiver. Skær tomater i ¼, pil rødløg og skær i ca. 4 mm. skiver, gem de pæneste skiver til pynt, resten hakkes fint. Rens forårsløg og skær i skiver på skrå ca. 1 cm.

Tag desserttallerkener og lav en bund af blandet salat revet/skåret i mindre stykker, fordel så kyllingestykker, agurkestk. tomat, hakket løg. Pynt med rødløgs skiver, forårsløg og bacon. Brødcroutoner serveres i en skål lige som creme fraichen.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret 91
Print opskrift i PDF

Bøf Wellington 
m. hasselbackkartofler
og whiskysauce

klik for stort billede

 

Ingredienser:

ca. 1 kg.

oksemørbrad el. lign.

1 stk.

løg

500 gr.

champignon

500 gr.

butterdej (færdiglavet)

6 - 8 skv.

parmaskinke

2 stk.

æggeblommer

2 spsk.

dijonsennep

1 spsk.

honning

olie til stegning, groft salt, peber og mel til udrulning

Hasselbackkartofler:

1 kg.

kartofler mellemstore

2-3 tsk.

basilikum

olie, salt, peber 

Whiskysauce:

1 ds.

tomatpure m./ chili (hot el. mild)

1 stk.

løg lille finthakket

0,25 ltr.

piskefløde

4 spsk.

whisky

½ tsk.

rosmarin tørret

 

Fremgangsmåde:  

   

 Hak champignoner fint, tilsæt 1 tsk. salt og steg dem i lidt olie på en pande til vandet er fordampet. Hak løget fint og steg med de sidste minutter, så de bliver klare (ikke brune) smag blandingen til med måske lidt mere salt og peber. Kom massen på en tallerken og lad den afkøle.

Kødet drysses med salt og peber, hæld et par spsk. olie på en pande, når olien er rigtig godt varm, brunes kødet hurtigt på alle sider, (skal ikke steges) og køles derefter af. Bland sennep og honning og smør det på kødet på alle sider. Tag et stort stykke film, læg skinkeskiver på midten så de overlapper hinanden lidt, smør champ./løg blandingen på skinkeskiverne, læg kødet på midten, pak det ind i filmen, vrid enderne stramt sammen (som en pølse) og læg kødet på køl i ½ time.

 

Butterdejen rulles ud på et meldrysset bord, i tykkelse så kødet kan »pakkes ind«. Fjern filmen fra kødet og læg det midt på dejen, pensl kanterne med sammenpisket æg, fold dejen omkring kødet, skær overskydende dej fra og læg kødet på en bageplade med samlingen nedad. Pensl med æg og sæt på køl i ca. 20 min. Tænd ovnen på 200º, rids dejen let i ca. 1 cm. tern på skrå, eller lav dit eget mønster med den overskydende dej. Pensl igen med æg og sæt i ovnen i 20 min. skru ned til 180º og bag ca. 15 min. mere. Har du stegetermometer, skal centrum temp. være 56º, hvis kødet skal være rosa. Husk at dejen isolerer kødet så temperaturen vil stige efter kødet er kommet ud af ovnen. Lad det hvile inden udskæring.

 

Hasselbackkartofler:  Skræl og skyl kartoflerne. Stik et stegespyd gennem kartoflen forneden og skær kartoflerne i ca. 4-5 mm. skiver uden at skære helt igennem. Pensl med olie, drys med salt og basilikum. Sæt kartoflerne på en bageplade og steg dem i ovnen ved 200º i knap en time (afhængig af størrelse), pensl gerne et par gange med olie undervejs.

 

Whiskysauce:  Hak løget meget fint. Kom det i en lille gryde med en spsk. olie og svits dem klare. Tilsæt tomatpureen og rosmarin og rør det godt sammen, tilsæt fløden og lad det småsimre et par minutter, smag til med salt og peber og hæld whiskyen i til sidst.

 

Servering:  Skær kødet i ca. 2,5 cm. skiver, læg på et fad med kød i den ene side og kartoflerne i den anden side. Saucen i en skål.

 

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.