OpskriftindexOpskriftindex              

  Opskrifter den 30. januar 2012
Print Opskrift i PDF

FORRET 106

Små ovnæggekager m. røget laks  

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

6 stk.

æg

200 gr.

hytteost

2 spsk.

mel

1 tsk.

salt

100 gr.

røget laks i tynde skiver

4 stk.

mini flûtes

6 stk.

cherrytomater

4 stk.

citronbåde

10 stilke

purløg
peber

 

Fremgangsmåde: 

   
Pisk æg, hytteost, mel, salt og peber sammen. Smør 4 ramakin skåle og fordel æggemassen heri. Bag æggekagerne ved 200º i ca. 25-30 min. i midten af ovnen.

Afkøl æggekagerne til de er lune, pynt med lakseskive, halve cherrytomater og purløg stilke.

Læg flûtes i ovnen mens du pynter æggekagerne.

Server med lune flûtes og citronbåde

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOVEDRET 105
Print opskrift i PDF

Fyldte koteletter m.løgsovs

klik for stort billede

 

Ingredienser:

4 stk.

koteletter tykke ca. 200 gr. (uden skaft)

1 fed

hvidløg

250 gr.

champignon

1/2 pk.

bacon

500 gr.

kartofler

500 gr.

gulerødder

Sovs: 

3 stk. løg store
1 fed hvidløg (kan udelades eller fordobles)
1/4 ltr. piskefløde
0,4 ltr. grønsagsjuice
fedtstof
salt og peber

 

Fremgangsmåde:  

   
Skær en dyb lomme i koteletterne, drys dem med salt og peber. Rens champignon og del dem i stykker på max. 1 cm. Knus hvidløg og bland det i champ. Kom et par spsk. olie på panden og steg blandingen til champ. begynder at tage farve. Gem dem på en tallerken. Skær bacon i ca. 1 cm. strimler (på tværs) og steg dem lysebrune på panden. Bland bacon og champ. Brun koteletterne på en varm pande (et par minutter på hver side), kom fyldet i koteletterne og luk dem med en bomuldstråd el. kødnåle og læg dem i et ildfast fad. Skræl kartofler og gulerødder og kog dem møre i vand tilsat salt.

Sovs: Pil og hak løg (groft) og hvidløg (fint). Svits i lidt olie til løgene er klare, tilsæt grønsagsjuice og fløde, lad det simre i nogle minutter. Smag til med salt og peber, tilsæt jævning, hæld sovsen over koteletterne og sæt fadet i ovnen i ca. ½ time ved 175º.

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.