OpskriftindexOpskriftindex              

  Opskrifter den 24. september 2012
Print Opskrift i PDF

Forret 116

Røget ørred m. flødestuvet spinat og æggestand 

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

4 stk.

røget ørredfilet

2 stk.

æg

ca. 400 gr.

spinat (frost)

4 spsk.

mælk

2,5 dl.

fløde 38%

50 gr.

smør

1 - 2 stk.

rødløg

4 skv.

citron

4 stk.

mini flutes
dild el. karse til pynt
 

Fremgangsmåde:

Pisk æggene sammen med en gaffel, undgå luftbobler, tilsæt mælk, 1/2  tsk. salt og lidt peber. Smør en aluform med fedtstof, hæld massen i formen og sæt den i en lille gryde, hæld vand i gryden så det går halvvejs op på siden af formen, bring vandet i kog, skru ned på laveste varmetrin og lad det simre i ca. 15 min. (til massen er stivnet). Lad det afkøle og vend æggestanden ud på en tallerken, skær den i tynde skiver, som lægges på fileterne.

Spinaten optøs, hældes i en lille gryde sammen med smør og fløde, koges op i nogle minutter, smages til med lidt salt og peber. Løgene pilles og skæres i fine terninger.

Anrettes på dessert tallerkener, først spinat, fileten ovenpå, drysses med løg, herpå æggeskiver, citronskiven skæres halvvejs mod midten »vrides« og lægges ovenpå æg, drysses med grønt til sidst.

Flutes lunes og serveres til.
 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Opskrift i PDF

HOVEDRET 117

Entrecote m. bagt kartoffel 

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

4 stk.

entrecote (á ca. 200 gr.)

4 stk.

bagekartofler

4-6 stk.

tomater

1 bdt. forårsløg

250 gr.

champignon

400 gr.

gulerødder
2,5 dl. fløde 38%
200 gr. cremefraiche 15%
100 gr. flødeost naturel
5o gr. smør/margarine

2 fed

hvidløg
salt, peber, herpes provence og evt. timian

Fremgangsmåde: Vask kartoflerne grundigt, (så kan skindet også spises). Lav et lille kryds foroven i kartoflen gnid kartoflerne ind i olie og krydr med lidt salt, sæt dem i ovnen, på en bageplade, ved 200º i en times tid. Forårsløg renses, skær rod og noget af toppen, skrab/skræl gulerødder og kog dem i en lille gryde, tilsæt forårsløg de sidste 5 minutter, gem kogevandet!!. Rens champignon og skær i 1/4 stykker (ikke skiver). Krydr bøfferne med salt og peber og lidt herpes provence, lad dem gerne stå 1/2 time efter de er krydret. Varm en pande godt op og brun bøfferne på begge sider, tilsæt smør el. margarine, skru lidt ned for varmen og giv dem max. 3 min. på hver side. Tag bøfferne af og læg dem i et ildfast fad. Steg champignon i fedtstoffet fra bøfferne, tilsæt fløde, 1-2 kopper grønsagskogevandet, kog det godt igennem, husk at smage til med salt og peber. Den færdige sauce hældes over bøfferne i fadet. Tomaterne halveres på tværs, sættes i et lille ildfast fad (evt. låg til et fad), med snitfladen opad i lidt olie, krydr med salt og peber og evt. lidt timian, sættes i ovnen sammen med bagekartofler den sidste 1/2 time.
Pres hvidløgene, pisk creme fraichen i en lille skål, tilsæt hvidløg og flødeost evt. en lille tsk. sukker. Bland det hele godt og brug det som fyld/tilbehør til bagekartofler. 
Server bøf med en bagt kartoffel, m/tilbehør, halve stegte tomater, forårsløg og gulerødder og et godt glas rødvin til.

                               

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex