OpskriftindexOpskriftindex              

  OOpskrifter den 8. oktober 2012
Print Opskrift i PDF

Hovedret 118

Gratinerede hakkebøffer m. bacon, stegte rødbeder og tilbehør 

klik for stort billede

 

Ingredienser bøf:

Antal personer:4

1 kg.

oksefars min. 15 % fedt

4 spsk.

rasp

8 skv.

bacon

1 stk.

løg hakket

3,5 dl.

fløde 38%

250 gr.

champignon

3 dl.

bouillon

1 spsk.

kartoffelmel

1 ds.

tomater flåede hakket
1 ds. tomatkoncentrat

1 tsk.

oregano

1-200 gr.

revet ost

1 bdt.

persille
salt og peber

Ingredienser rødbeder:

4-5 stk.

rødbeder

2 fed

hvidløg

1 kop

eddike

2 spsk.

honning evt. rørsukker/sukker

3 spsk.

olie

Ingredienser salat:

1 stk.

iceberg salat

½

agurk

ca. 200 gr.

tomater gerne små

½ bdt.

radiser

Ingredienser dressingt:

4 spsk.

eddike

1 spsk.

balsamico eddike

4 spsk.

olie

2 tsk.

dijon sennep

1 spsk.

honning

1 spsk

mango chutney

1 fed.

hvidløg

½ tsk.

salt

¼ tsk.

peber

 

Fremgangsmåde: Kødet røres med rasp, hakket løg, bouillon, 1 dl. fløde, mel og krydderier, formes til 8 bøffer, en skive bacon lægges omkring og sættes fast med en tandstik. Steg bøffen i hed olie ca. 4 min. på hver side, vendes under stegningen. Anret bøfferne i et ildfast fad. (Gem fedtstoffet på panden)
Rens og skyl champignon, skær dem i kvarte og steg dem på panden, (fra bøfferne), tomater og 2,5 dl. fløde hældes over de stegte champignon, koges godt igennem og hældes derpå over bøfferne. Gem evt. lidt champignon (rå) til at blande i salaten
Drys med lidt rasp, blandet med lidt salt, ost og hakket persille, gratineres i ovnen ca. 5 min. 

Rødbeder: Skræl rødbederne og halver dem. Er det store rødbeder så del dem flere gange. Kog dem i vand i et kvarter og hæld vandet fra. Varm en pande op og hæld lidt olie på. Tilsæt 1-2 fed hvidløg og lad det lige simre et minut. Læg rødbederne på og giv dem et par minutter ved middel varme. Derefter drysser du sukker/rørsukker/honning over rødbederne og en kop eddike. Tilsæt salt og peber og lad det stå let tildækket (evt. med staniol over) ved svag varme en lille times tid. Vend dem en gang eller to så de trækker eddikelagen over det hele. Lad dem stå og køle af i panden. Serveres i en skål/fad.

Salat: Skyl alle grønsagerne. Flæk salaten og skær den i passende strimler. Halver tomater, er de ikke små, så i flere stykker, del agurken på langs i ¼ og skær i skiver, radiser skæres i ret tynde skiver. Har du gemt nogle stk. champignon skæres de i skiver. Bland det hele godt i en skål. 

Dressing: Knus eller riv hvidløget, bland det med mangoen og hak det en gang mere, gerne meget fint, tilsæt de andre ingredienser og pisk det godt sammen.

Lun flutes i ovnen og skær i skrå skiver.  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Opskrift i PDF

DESSERT 120

Marengstærte m. vaniljecreme og frisk frugt 

klik for stort billede

 

Ingredienser dej: 

Antal personer:4

125 gr.

smør blødt

100 gr.

sukker

3 stk.

æggeblommer

1 tsk. bagepulver

1 tsk.

vaniljesukker

100 gr.

mel
1.5 dl. mælk

Ingredienser marengs: 

3 stk.

æggehvider

125 gr.

sukker

100 gr. 

chokolade

Ingredienser vaniljecreme: 

2 dl.

fløde (skum)

2 dl.

creme fraiche 18 %

2 spsk.

sukker

1 tsk. vanijesukker

 

frisk frugt i mundrette stykker

 

Fremgangsmåde: Smør og sukker røres lyst og skummende. Æggeblommer tilsættes, bagepulver, vaniljesukker og mel sigtes sammen og røres i dejen skiftevis med mælken. Fordel dejen i en bradepande foret med bagepapir. Bag kagen på ovnens nederste rille i 20-25 minutter ved 200º, til den er gylden og gennembagt.
Marengs: Imens røres æggehviderne helt stive, rør sukker i de stive æggehvider og blandingen piskes til marengs. Til sidst vendes det grofthakkede chokolade i marengsen. Tag kagen ud af ovnen og fordel marengs på toppen. Stil kagen tilbage i ovnen og bag den i ca. 30 minutter ved 200 º, til marengslåget er gyldent og sprødt. Tag kagen ud og lad den afkøle 15 minutter i formen. Herefter tages kagen op af formen vha. bagepapiret og stilles til afkøling på ovnristen.
Creme: Rør cremen sammen af creme fraiche, flødeskum, sukker og vaniljesukker. Træk bagepapiret af kagebunden og sæt den på det fad den skal serveres på. Marengsen kan godt gå lidt i stykker, når papiret trækkes af, men det gør ikke noget. Marengsen bliver alligevel dækket af creme. Fordel vaniljecremen ovenpå marengslaget og pynt til sidst med frisk frugt i mundrette bider. Lad gerne kagen trække et par timer inden servering, så marengs, vaniljecreme og frugt kan nå at »sætte sig«.

                               

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex