OpskriftindexOpskriftindex              

  Opskrifter den 3. december 2012
Print Opskrift i PDF

FORRET 127

Ravioli m. kylling, bacon og champignon 

klik for stort billede

 

Ingredienser bøf:

Antal personer:4

½ pk.

butterdej

200 gr.

kylling (inderfilet)

½ pk.

bacon

1 stk.

løg lille finthakket

1 dl.

madlavningsfløde

125 gr.

champignon

1 tsk.

maizena

1 stk.

æg

100 gr.

revet ost evt. mozarella
salt og peber

Ingredienser sauce:

2 dl.

bouillon

1 dl.

fløde 38 % (fra hovedretten)

1 ds.

tomater hakkede

1 fed

hvidløg

 

1 tsk.

maizena

1 stk.

løg finthakket

1 tsk.

sukker

 

Fremgangsmåde: Rul dejen mellem 2 stk. bagepapir til ca. dobbelt størrelse. Skær en kvadrat af pladen, gem resten til den næste plade. Drys pladen med mel, (ellers hænger den i formen). Læg pladen i den store form, lav 4 store plader, bliver der dej tilovers, kan du evt. lave nogle små. Rens champignon og skær i mindre stykker (ca. 1 cm.). Hak løget meget fint, skær bacon i 2 - 3 cm. stykker og steg dem gyldne på en pande, læg bacon på køkkenrulle og steg champignon i fedtet, når de er næsten stegte, steges det finthakkede løg med til løget er klart. Kyllingefileterne skæres på tværs i 1 x 1 cm. stykker, krydres med salt og peber og steges let, så de lige bliver lidt brune. Æggeblommen og maizena røres i en skål, sammen med fløden (hviden gemmes til »lim«). Tag en skål og bland fløde, kylling, champignon og løg. Læg dejen i »maskinen«, med »melsiden« på formen,(så det går godt ud over kanten) læg en klat af blandingen i midten, kom et par stykker bacon ovenpå og drys med ost inden kanten pensles med æg. Luk for kagen, skær overskydende dej af (bruges til den næste) og læg den på en bageplade med bagepapir. Pensl alle til sidst med resten af æggehviden og bag i ovnen ved 200º til raviolierne er pænt lysebrune.  

Sauce: Riv eller pres hvidløg, bland alle ingredienserne i en kasserolle, kog op tilsæt fløde og evt. maizena (oprørt i fløden), smag til med salt og peber. Serveres med i en sauce skål.

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 OpskriftindexOpskriftindex              

Opskrifter den 3. december 2012
Print Opskrift i PDF 

HOVEDRET 118

Gratinerede hakkebøffer m. bacon, stegte rødbeder og tilbehør 

klik for stort billede

 

Ingredienser bøf:

Antal personer:4

0,8 kg.

oksefars min. 15 % fedt

4 spsk.

rasp

8 skv.

bacon

1 stk.

løg hakket

3,5 dl.

fløde 38%

250 gr.

champignon

3 dl.

bouillon

1 spsk.

kartoffelmel

1 ds.

tomater flåede hakket
1 ds. tomatkoncentrat

1 tsk.

oregano

1-200 gr.

revet ost

1 bdt.

persille
salt og peber

Ingredienser rødbeder:

4-5 stk.

rødbeder

2 fed

hvidløg

1 kop

eddike

2 spsk.

honning evt. rørsukker/sukker

3 spsk.

olie

Ingredienser salat:

1 stk.

iceberg salat

½ stk. 

 agurk

ca. 200 gr.

tomater gerne små

½ bdt.

radiser

Ingredienser dressingt:

4 spsk.

eddike

1 spsk.

balsamico eddike

4 spsk.

olie

2 tsk.

dijon sennep

1 spsk.

honning

1 spsk

mango chutney

1 fed.

hvidløg

½ tsk.

salt

¼ tsk.

peber

 

Fremgangsmåde: Kødet røres med rasp, hakket løg, bouillon, 1 dl. fløde, mel og krydderier, formes til 8 bøffer, en skive bacon lægges omkring og sættes fast med en tandstik. Steg bøffen i hed olie ca. 4 min. på hver side, vendes under stegningen. Anret bøfferne i et ildfast fad. (Gem fedtstoffet på panden)
Rens og skyl champignon, skær dem i kvarte og steg dem på panden, (fra bøfferne), tomater og 2,5 dl. fløde hældes over de stegte champignon, koges godt igennem og hældes derpå over bøfferne. Gem evt. lidt champignon (rå) til at blande i salaten
Drys med lidt rasp, blandet med lidt salt, ost og hakket persille, gratineres i ovnen ca. 5 min. 

Rødbeder: Skræl rødbederne og halver dem. Er det store rødbeder så del dem flere gange. Kog dem i vand i et kvarter og hæld vandet fra. Varm en pande op og hæld lidt olie på. Tilsæt 1-2 fed hvidløg og lad det lige simre et minut. Læg rødbederne på og giv dem et par minutter ved middel varme. Derefter drysser du sukker/rørsukker/honning over rødbederne og en kop eddike. Tilsæt salt og peber og lad det stå let tildækket (evt. med staniol over) ved svag varme en lille times tid. Vend dem en gang eller to så de trækker eddikelagen over det hele. Lad dem stå og køle af i panden. Serveres i en skål/fad.

Salat: Skyl alle grønsagerne. Flæk salaten og skær den i passende strimler. Halver tomater, er de ikke små, så i flere stykker, del agurken på langs i ¼ og skær i skiver, radiser skæres i ret tynde skiver. Har du gemt nogle stk. champignon skæres de i skiver. Bland det hele godt i en skål. 

Dressing: Knus eller riv hvidløget, bland det med mangoen og hak det en gang mere, gerne meget fint, tilsæt de andre ingredienser og pisk det godt sammen.

Lun flutes i ovnen og skær i skrå skiver.  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex