OpskriftindexOpskriftindex              

  Opskrifter den 11. MARTS 2013 131
Print Opskrift i PDF

HOVEDRET

Svinekoteletter på
grøntsagsbund og bagte kartofler 

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

4 stk.

svinekoteletter pænt store

3 stk.

porrer

1 stk.

pastinak el. persillerod

2 stk.

løg

250 gr.

champignon

½ ltr.

piskefløde

2 tsk.

maizena
4 - 8 stk. bagekartofler (afh. af størrelse og sult)

250 gr.

creme fraiche
200 gr. ostecreme
200 gr. bacontern
2 spsk. mango chutney
 

Fremgangsmåde: Vask kartoflerne og bag dem i ovnen i godt 1 time ved 200º. Krydr koteletter med salt og peber og brun dem på panden i lidt fedtstof, cirka 3 min. på hver side, læg dem til side. Rens porrer og kog dem i 10 min. i letsaltet vand. Skær dem i stykker på ca. 2-3 cm. og læg dem (endevis) i bunden af et smurt ildfast fad. Pil løgene og skær dem tern, rens pastinak og skær først i 1 cm. skiver og dernæst i 1 cm. tern. Giv begge dele en tur på panden i lidt fedtstof uden løgene tager farve, fordel blandingen ovenpå porrerne og læg koteletterne ovenpå (taglagt). Kog panden af med fløden irørt maizena og giv et opkog i et par minutter. Hæld fløden over koteletterne og sæt i »kartoffelovnen«  i ca. 30 minutter. 
Steg bacontern på panden ikke for meget, kun lige så de tager lidt farve, tag dem af panden med en hulske. Champignonerne renses  og deles i 4-6 stykker efter størrelse (ikke skiver, så ligner det noget fra en dåse), kom et par skefulde olie på panden (sammen med baconfedtet), 1 tsk. salt og steg champignonerne pænt brune. Når koteletterne har fået de 30 min. tages fadet ud og bacon drysses i midten henover koteletterne, champignoner lægges i en ring udenom, sæt fadet i ovnen igen i yderligere 20 min.
Bland cremefraiche og ostecreme, smag til med lidt og peber, bland mango chutney i (er der store stykker i så findel det, inden det blandes i). Skær en »rille« på langs i de bagte kartofler, klem dem lidt i begge ender og kom en skefuld fyld i, resten af fyldet i en skål, som supplement.

 

  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Opskrift i PDF

DESSERT 132

Lagkage m. creme, svesker og marcipan

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

3 stk.

lagkagebunde

½ pk.

sveskegrød

ca. 10 stk.

makroner

½ pk.

marcipan

¼ ltr.

piskefløde

½ ltr.

mælk

1 brev

kagecremepulver

 

Fremgangsmåde: Pisk fløden til skum. Kom mælken i en skål og drys kagepulveret i under omrøring, pisk indtil cremen er jævn og stil kagecremen i køleskabet ½ time.

Tag et lagkagefad eller noget andet rundt der passer i størrelse. Læg en kagebund på, smør sveskegrøden på (tykkest lag i midten), knus makroner let og drys dem over grøden. Læg næste plade på og smør ca. ¾ del af kagecremen på. Læg sidste plade på, rul marcipanen ud, så den kan bruges »som låg«, den sidste ¼ del af kagecremen bruges til at »lime« marcipanen på med.

Med en kniv glattes siderne med lidt flødeskum, resten af fløden kommes i en sprøjtepose og sprøjtes i et zig-zag-mønster på siden (se på pakken med cremepulveret, Det sidste flødeskum bruges til et mønster efter eget hoved på toppen, (brug evt. nogle af de andre spidser til sprøjteposen).

                             

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex