Opskriftindex Opskriftindex              

  Opskrifter den 9. september 2013 133
Print Opskrift i PDF

Forret

Pandekager m. asparges/baconruller 

klik for stort billede

 

Ingredienser pandekager:

Antal personer:4

125 gr.

mel

2 dl.

mælk

1 spsk.

olie

1 spsk.

sukker

Indhold:

12 stk.

grønne asparges

4 skv.

bacon
½ stk. citron

ca. 100 gr.

revet ost

Dip:

500 gr. creme fraiche 9%
½ stk. agurk
1 - 2 spsk. mango chutney
1 fed hvidløg presset (kan udelades)
 

Fremgangsmåde: Pisk mælk, olie og sukker sammen. Riv lidt af citronskallen, bland det med melet og rør det hele sammen. Lad det gerne stå i en time i køleskabet. Bag 4 pandekager i lidt olie på panden, ved svag varme, ikke for meget og læg dem på en tallerken.

Rens asparges godt er de træet i bunden brækkes det træede af. Læg 3 asparges sammen og vikl et stykke bacon om (ligesom en pølse i svøb). Steg dem på en ret varm pande på alle 3 sider, så baconen tager farve. Lad dem køle lidt af. Tag så en pandekage, drys osten over ca. ¾ del af pandekagen, giv osten ca. 2 tsk. olie, læg en aspargesrulle på, pres lidt citronsaft over og rul den sammen. Læg pandekagerne i et ildfast fad (med samlingen nedad) og bag i ovnen i ca. 15-20 min. ved 180º.

Halver den halve agurk, skrab kernerne ud og riv den groft. Bland alle ingredienser til dip’en sammen, smag til med salt og måske peber.

Server de lune pandekager med dip som smørelse.

 

  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Opskrift i PDF

Hovedret 134

 

Ingredienser:

Antal personer:4

Ca. 1 kg.

oksekød (bov eller klump)

50 gr.

smør

1 stk.

mørk øl

3 dl.

bouillon

3-5 stk.

løg (afh. af størrelse)

2-3 tsk

paprika

4 skv.

bacon

2 stk.

laurbærblade

2 tsk.

sukker

200 gr.

gulerødder

1 spsk.

balsamiko eddike
olie til stegning
salt og peber

Kartoffelmos:

Ca. 1 kg.

kartofler

1½ dl.

mælk

50 gr.

smør

1 tsk.

muskatnød

salt og peber

 

Fremgangsmåde: Skær kødet i tern på ca. 3 cm. Brun det i en tykbundet gryde i 50 gr. smør. Pil løg og skær dem i grove tern eller både. Del peberfrugten i ¼ på langs, fjern stok og kerner, skær i tynde strimler på tværs. Rens gulerødder og skær dem i 1 cm. skiver. Steg bacon sprødt og gem det. Svits løg og gulerødder uden løgene tager farve, steg peberfrugten med i få minutter. Hæld øl og bouillon i kødgryden, tillsæt løg, gulerødder, laurbærblade, sukker og krydderier. Kog det op. Når det koger, skru ned for varmen, bræk bacon i små stykker og smid det i gryden og lad det simre i 1½ time. Smag til med ekstra salt og peber, om nødvendigt. Jævn retten med sovsejævner eller en smørbolle.

Kartoffelmos: Skræl kartofler og skær dem i mindre tern (3-4 cm), kog dem i vand uden salt i 20 min., mos kartoflerne med en elpisker eller en støder. Tilsæt smør, mælk, muskatnød og mælk og rør det godt igennem, smag til med salt.

                             

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex