Opskriftindex Opskriftindex              

  Opskrifter den 7. oktober 2013 137
Print Opskrift i PDF

Forret

 

Ingredienser:

Antal personer:4

1 stk.

æg

200 gr.

hvedemel

100 gr.

margarine

2 tsk.

sukker

Fyld:

1 ds.

champignon
1 pk. bacon

1-2 stk.

løg
8 stk. æg
2 stk. salt og peber
8 spsk. mælk
salt og peber
 

Fremgangsmåde:Smuldr margarinen i melet, tilsæt æg, et nip salt og sukker. Ælt det godt sammen tilsæt 1-2 spsk. vand for at samle dejen, (kun lidt vand ad gangen). Sæt dejen på køl i en times tid. Smør en tærteform med margarine, rul dejen ud og fór formen med dejen. Prik bunden med en gaffel og bag tærten i en 200° varm ovn til den tager lidt farve.

Skær bacon i 2 cm. stykker og steg dem på panden til de er lysebrune. Steg champignon i lidt fedtstof, de må gerne blive pænt brune. Pil løg del i kvarte og dernæst i ca. 5 mm skiver. De skal også have en tur på panden, men kun så de bliver blanke (ikke brune).  Pisk æg og mælk let sammen tilsæt lidt salt (husk der er salt i baconen) og peber.

Bland  champignon,  løg og baconstykkerne fordel dem på tærtebunden, hæld æggeblandingen over og sæt i ovnen til æggemassen er stivnet.

 

  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Opskrift i PDF

Hovedret 138

Svinekoteletter m. sur & sød sauce

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

4 stk..

svinekoteletter (i mandestørrelse)

1 ds.

anananas

1 ds.

bambusskud

4 spsk.

hvidvinseddike

3 spsk.

sukker

2 spsk.

soya

½ ltr.

madlavningsfløde

1 ds.

tomatkoncentrat

1 stk.

peber rød

3 ps.

ris

2 stk.

løg (finthakket)

2 stk.

gulerødder

1 kop

rasp

1 stk. æg
2 dl. bouillon (grønsag)
fedtstof til stegning, salt og peber

Fremgangsmåde: Bland rasp med salt og peber, pisk æg ned en gaffel i en tallerken. Hæld raspen i en anden tallerken. Dyp koteletterne først i æg, dernæst i rasp. Vent med at stege dem, så de er klar og varme ved servering. Steg dem i lidt olie på en ret varm pande, et par minutter på hver side, skru ned for varmen og giv dem ca. 3 min. på hver side (afh. af tykkelse), giv dem ikke for meget, så bliver de tørre.
Flæk peberen i 4 dele, fjern frøstok og kerner, skær i max. 1 cm. strimler på tværs. Rens gulerødder og skær i skiver (5-10 mm.). Kom lidt olie på en pande og svits gulerødder i ca. 5 min., hæld løg ved og giv det hele 2 min. mere, hæld peberstykkerne i og giv 2 min. mere.
Kom bouillon i en gryde, tilsæt hvidvinseddike, soya, sukker, ananassaft, tomatkoncentrat, bambusskud (del dem hvis det er store stykker), bring i kog tilsæt de stegte grønsager, fløde og lad det simre i ca. 30 min. De sidste 10 min. tilsættes ananasskykkerne.

Ris koges i letsaltet vand, (se på pakken).

Servering: Koteletter på fad, saucen og ris i skåle.

                             

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex