Opskriftindex

  Opskrifter den 3. november 2014 162
Print Opskrift i PDF

 

Forret

Krustader m. rejer, tun og asparges.
 

kommer senere 

 

Ingredienser krustader:

Antal personer:4

4 pl.

butterdej
1 stk. æg til pensling

Ingredienser fyld:

1 stk. rødløg finthakket

½ stk.

peberfrugt 
1 ds. aspargesnitter
1 ds. tun i vand
125 gr. rejer
250 gr. mascarpone
1 spsk. smør
1 stk. citron
4 stk. cherrytomater
salt og peber
dild til pynt

Fremgangsmåde: Udstik 4 cirkler med et glas ca. 8 cm. af 2 butterdejsplader. Af de sidste plader udstikkes 4 stk. i samme størrelse. Tag et glas der er ca. 2 cm. mindre og udstik så du får ringe.  Dejrester samles og udrulles og flere ringe udstikkes. Pisk ægget sammen til lim, og smør først kanten på bunden, lim ringene ovenpå så der bliver en kant. Krustaderne bages i forvarmet ovn i 20 min. ved 200°, eller til de er pænt lysebrune.

Sauter det finthakkede løg og pebertern i smørret og lad det afkøle. Kom rejer, asparges og tun (som findeles) i et dørslag og lad det dryppe godt af. Peberfrugt renses for kerner og frøstol og skæres i bittesmå tern, max. 5 mm.

Vend det hele forsigtigt i mascarponen, smag evt. til med salt og peber.

Anret på desserttallerken. Fyld krustaden med fyldet, overskydende fyld lægges i en klat ved siden af krustaden, pynt med en citronbåd, en halv tomat og en stilk dild.

  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opskrift i PDF

Hovedret  163

Stuvede kålrabi/gulerødder og frikadeller

klik for større billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

5-700 gr.

kålrabi

500 gr.

gulerødder

75 gr.

margarine

2,5 dl.

piskefløde

3 spsk. 

mel

2-3 dl.

vand fra grønsager

750 gr.

hakket gris/kalv

2 stk.

æg

2stk.

løg groftrevet

1 kop.

rasp

1-2 dl. 

mælk

margarine til stegning

salt og peber

Fremgangsmåde: Skræl kålrabien og skær den i tern på ca. 2 cm. rens gulerødder og skær dem i mundrette stykker. Kom kålrabitern en gryde med koldt vand, når det kommer i kog, hældes vandet fra (det første vand tager det skarpe af smagen). Kom nyt vand i gryden og hæld også gulerødderne i, kom lidt salt i vandet og kog til rodfrugterne er næsten møre, de må godt have lidt bid. Når rodfrugterne er kogt hældes vandet fra (gem noget af vandet), læg låg på gryden for at holde på varmen mens sovsen laves. Smelt margarinen i en gryde melet piskes i med piskeris, 3 dl. af kogevandet piskes i, lidt ad gangen og koges godt op. Kom piskefløden i og kog sovsen igennem under omrøring/piskning i nogle min. Smag til med salt og peber og bland rodfrugterne i 

Pisk æg, løg, 1 dl. mælk, rasp, 1 tsk. peber og 2 tsk. salt sammen og rør rigtig godt sammen med farsen, brug gerne en håndmixer, er farsen for fast brug lidt mere mælk eller grønsagsvand. Lad gerne farsen trække en halv time, evt. i køleskab, inden stegningen.

Smelt margarine på panden, form dellerne med en spiseske, (dyp skeen i det varme fedtstof eller i vand, så slipper farsen lettere), lægges på panden og steges på begge sider ved middel varme til de er gennemstegte.


 Tilbage til arkiv          Til top          Til opskriftindex