Opskriftindex

  Opskrifter den 17. november 2014  
Print Opskrift i PDF

 

Hovedret  164

Ingredienser kød:

Antal personer:4

ca. 800 gr.

svinemørbrad
2 stk. løg 
4 fed hvidløg
1 spsk. timian tørret
1 stk. øl stout eller lign.
0,4 l bouillon

Ingredienser mos:

750 gr. kartofler

½ stk.

selleri
50 gr. smør
2 dl. mælk
1 bdt. kruspersille

Ingredienser kål:

1 stk. spidskål

5 dl.

piskefløde
1 tsk. muskatnød stødt
2 fed  hvidløg

Ingredienser kompot:

1 stk. æble gerne madæble

250 gr.

brune champignon
1 stk. rødløg
2 spsk. sukker
4 spsk. balsamico

Fremgangsmåde: Løgene skæres i grove skiver og hvidløg knuses. Kom et par skefulde olie i en gryde og svits løgene. Mørbraden lægges i og brunes på alle sider, krydres med salt og peber under bruningen. Øl, bouillon og timian hældes ved kødet der braiseres ved svag varme i 30-40 min.

Skræl kartofler og selleri, skær dem i små stykker og kog dem møre i vand. Hæld vandet fra og mos med en moser, eller elpisker til en lind masse. Pisk smør, muskat og mælk i, smag til med salt og peber, til sidst iblandes det hakkede persille.

Skær kålen i tynde strimler og steg det i 10 min. i en sauterpande med lidt olie og det hakkede hvidløg. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber og muskatnød og lad det småsimre til fløden tykner. 

Svampe renses og skæres i ca. 1 cm. stykker, løget halveres og skæres i skiver. Svits først svampe i nogle min. i en lille gryde med en smule olie, når de er blevet tørre svitses løget med. Æblet skrælles og skæres i tern, steges let, tilsæt derefter, balsamico og sukker. Lad det småsimre i ca. 15 min under jævnlig omrøring. Smages til med krydderier inden servering.

  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opskrift i PDF

Bagværk  165

Tiger - Zebrakage

klik for større billede

 

Ingredienser:

Antal personer:8

2,5 dl.

solsikkeolie

250 gr.

sukker

4 stk.

æg

1 dl.

mælk

300 gr. 

mel

2 tsk.

bagepulver

2 tsk..

vaniljesukker

1 stk.

appelsin

25 gr.

kakaopulver

0,25 ltr.

mascarpone

0, ltr.

creme fraiche

1-2 spsk. 

mango chutney

Fremgangsmåde: Forvarm ovnen til 175° varmluft. Du skal bruge 2 skåle. Kom olien, sukker, æg, og mælk i den ene, pisk det godt sammen, brug ikke elpisker, for så får du en masse luftbobler i. Hæld knap halvdelen af massen i den anden, skål. Sigt 175 gr. mel, vaniljesukker og 1 tsk. bagepulver i den ene skål, bland det godt sammen og sæt til side. Sigt de sidst 125 gr. mel, 1 tsk. bagepulver, kakaopulver fintrevet appelsinskræl (kun det gule af skallen) i den anden skål og bland godt sammen.

Tag en springform ca. 23 cm. læk bagepapir over bunden og klem det fast, klip strimler af det overskydende papir og sæt i klemme i kanten. Begynd med vaniljedejen, læg 2 spsk. dej i en klat i midten, derefter 2 spsk. kakaodej midt på det første. Brug mindre og mindre portioner efterhånden, (det er de første ringer der bliver størst),  dejen flyder ud og ligner en skydeskive, når du har brugt al dejen har kagen nået randen. Sæt den i ovnen i ca. 50 min. prøv med et spyd, er der ikke dej på er kagen færdig. Lad kagen hvile i 5 min. på en bagerist og løsn den fra formen.

Serveres gerne lun, med creme fraiche med 1 spsk. appelsinsaft og mango chutney i blandet, (mangoen findeles gennem et dørslag).

 Tilbage til arkiv          Til top          Til opskriftindex