Hovedret   168
Print Opskrift i PDF
Farseret mørbrad med baconflet, aspargeskartofler, gulerødder og peber/champignonsauce

klik for stort billede
Se flere billeder: klik her

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

1 stk.

svinemørbrad min. 500 gr.

 

½ kg.

kalv/gris fars 

 

1 kg.

kartofler asparges  
3-400 gr.

gulerødder

 

2 brev.

pebersaucepulver

 

250 gr.

champignon

 

400 gr.

bacon skiver

 
1 ltr. mælk
1 spsk. rasp
1 stk.

æg

 
1 stk. løg groftrevet
olie, salt og peber

 

Fremgangsmåde: Kom det revne løg i en skål sammen med 1 kop mælk, rasp, æg, en strøget tsk. peber og en tsk. salt. Rør det hele godt sammen og rør farsen i blandingen (grundigt). Læg film over og sæt på køl i ½ time. 

Afpuds mørbraden. Kom 2 spsk. olie på en pande, kom det afpudsede på panden (der er smag i det) og brun mørbraden sammen med. Lad mørbraden afkøle. (gem panden med fedtet). Tag et stykke bagepapir, læg halvdelen af baconstykkerne herpå  ved siden af hinanden. (Skal gerne fylde næsten lige så meget som længden af mørbraden). Tag en strimmel bagepapir og læg på tværs af baconstykkerne midtpå. Fold hver anden af baconstykkerne ind over bagepapiret, læg nu en strimmel bacon på tværs, læg de ombøjede stykker tilbage og flet videre. Bred farsen ud midt på baconflettet, cå. 3 gange så meget som tykkelsen af mørbraden (lidt matematik). Brug bagepapiret til at »rulle« bacon/farsen om mørbraden, læg den i et ildfast fad og giv den ca. 40 min. i ovnen ved 180°, bliver den for brun læg stanniol over lidt af tiden. Kog kartofler og pil dem når de er kogt. Rens gulerødder og skær i 5 cm. stykker og kog dem møre. Rens champignon del dem med en æbledeler, skær stokken i 1 cm. skiver og brun dem på panden (i fedtet fra mørbraden). Sovsen tilberedes efter anvisning på posen, tilsæt de stegte champignon.

Skær mørbraden i skrå skiver på 2-3 cm. og server kartofler/gulerødder og sauce til.

 

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert    169
Print Opskrift i PDF
Marengslagkage m frugter.

klik for stort billede
Se flere billeder: klik her

   

Ingredienser: Creme Antal personer: 4
3 stk. æg (blommer)
1 kop. mælk
1/2 stg. vanilje
1 spsk. flormelis
1 spsk. maizena
Marengs:
3 stk. æg (hvider)
1 kop. sukker
1 stk. lagkagebund
250 gr. jordbær
1 stk. banan
1 ds. ferskner
1/4 ltr. piskefløde

 

Fremgangsmåde creme: Start med at dele æggene, (pas på der ikke kommer lidt blomme i hviderne). Pisk æggeblommer og flormelis sammen og pisk majsstivelse i. Bring mælken i kog sammen med kornene fra vaniljestangen. Hæld den kogende mælk i æggemassen, i en tynd stråle mens du pisker og hæld det hele tilbage i gryden. Varm op til kogepunktet, mens du pisker hele tiden. Lad kagecremen køle af.

Marengs: Pisk æggehviderne meget stive, tilsæt det halve af sukkeret og pisk grundigt igen, tilsæt det sidste sukker og pisk igen. Tag et stykke bagepapir, læg lagkagebunden på og tegn omkredsen af på papiret. Smør ca. 3/4 af marengsmassen i cirklen, kun næsten ud til kanten. Kom resten af massen i en sprøjtepose/plastpose og læg en ring ovenpå som en yderkant på massen. Bag den i ovnen ved max. 150°, i ca. ½ time.  

Læg lagkagebunden på et rundt fad, smør den afkølede creme ovenpå, tag forsigtigt marengsen evt. med 2 brede knive og læg ovenpå cremen, pisk flødeskum og smør i »lavningen« i marengsen, læg ½ fersken i midten med buen opad, halver jordbær på langs og læg en ring rundt om fersknen med spidsen ind mod midten, skær bananen i tynde skiver og læg dem i en ring, skær både af fersken og læg som en yderring, kom flødeskum i sprøjteposen og sæt små toppe på kanten og lav et mønster på ydersiden af kagen, som ikke feder før i morgen.

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.