Forret   170
Print Opskrift i PDF
»Muslingeskal« med kylling og asparges

klik for stort billede
Se flere billeder: klik her

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

4 stk.

muslingeskaller

 

1 ds.

asparges snitter 

 

1 - 2stk.

gulerødder  
300 gr.

kylling inderfilet

 

1 stk.

bouillon terning

 

1 spsk.

løg fintrevet

 
1/4 stk. peber gul  
1 stk.

tomat

 
1/4 stk. agurk

 

Fremgangsmåde: Start med at komme 2½ dl. vand i en lille gryde, kom også væden fra asparges i, smuldr bouillon terningen og kom også den i. Rens gulerødder og skær i små tern (max. 1 cm.). Skyl kyllingestykkerne og skær dem i ca. 1 cm. stykker, er de tykke skal de måske flækkes hvor de er tykkest. Drys med lidt peber og en smule salt. Kog vandet op, til terningen er opløst, kom kødet, løg og gulerodstern i og lad det småsimre i ca. 15 minutter til det er gennemkogt.  Del indholdet gennem et dørslag (du skal bruge væsken). Smelt 25 gr. smør i gryden og tilsæt 1 spsk. mel, rør det godt sammen og hæld »suppen« i. Juster evt, konsistensen med mælk. Kog sovsen godt igennem og tilsæt kød, gulerødder og asparges, og smag til med salt og peber.   Varm skallerne i ovnen i nogle få minutter (lægges med bunden opad). Fordel fyldet i skallerne. 

Pynt: I stedet for en tot persille, laver vi lidt kreativ pynt i gul, rød og grøn. Skær (evt. på mandolinjern) strimler af agurkestykke, tomat og peberfrugt. Skær derefter tern af strimlerne og pynt f. eks i en »Mercedes stjerne«, i en 3 farvet cirkel, eller måske noget helt andet. Gider du ikke at eksperimentere, kan du blande det hele og drysse det ovenpå fyldet.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret    171
Print Opskrift i PDF
Hakkedreng m bløde løg, kartoffelmos og tomatkompot.

klik for stort billede
Se flere billeder: klik her

   

Ingredienser: Antal personer: 4
1 kg.. oksefars med smag
1 kg. kartofler
50 gr. smør
4 stk. løg
2 kop. mælk
1 tsk. muskatnød stødt
4 stk. tomater store
2 stk. æbler
1 ds. tomater hakkede
1 glas peberfrugter syltet/røget
1 stk. løg finthakket
1 tsk. mørk farin
2 spsk. hvidvinseddike

 

Fremgangsmåde: Start med at skrælle kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i 20 min., husk at de skal koges uden salt. Når de er kogte skal de moses sammen med smør, muskatnød og mælk. Smag til med salt og evt. peber.

Pil løgene og skær dem i ikke for tykke skiver. Kom 2-3 spsk. olie på panden, tilsæt løgskiver og ½ kop vand, når vandet er fordampet skru ned for varmen og vend løgene godt så de bliver ensartede brune.

Del kødet i 8 klumper, form den runde, krydr med salt og peber og hak dem til passende tykkelse, vend dem, krydr og hak igen. Kom lidt olie på panden og steg bøfferne, først ved god varme på den ene side, når de er vendt, skrues ned for varmen og steges færdige, pas på de ikke får så meget varme, at de bliver tørre. Skal være lidt svampede når man trykker på dem. Er de hårde er de også tørre.

 

Tomatkompot: I stedet for den brune sovs skal vi have tomatkompot til mosen. Skær tomaterne i 1/4, fjern de fleste kerner og skær i mindre tern, skær dåse- og glas tomater/peber i mindre stykker, skræl æbler, fjern kernehus og skær i mindre tern. Kom et par skefulde olie på en pande, svits først tomattern, kom så løg og dåse- glas tomater/peber, æbler, farin og hvidvinseddike på, smages til med krydderier.

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.