Forret   174
Print Opskrift i PDF
Røget sild m. 
Bulgarsk flagdække.


Klik  for større 
klik her
Se flere billeder: klik her


     

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

200 gr.

Smøreost med urter

 

2,5 dl.

Creme fraiche

 

1 ds. (ca. 200 gr.)

Røget sild (kippers el. lignende)

 

½ stk.

Agurk

 

½ stk.

Rød peber

 

½ stk.

Løg finthakket

 

1 stk.

Tomat

 

2 stk.

Æg

 

4 skv.

Rugbrød ristet

 
     
Fremgangsmåde: Hæld olien fra sildene. Skær tomaten i skiver på tværs og pil kernerne ud, skær peberen ud først i 5 mm. strimler og derefter i tern på 5 mm., skær strimler af agurken på langs (på mandolinjern), gem de grønne strimler for sig, derefter en ny omgang strimler, skær også agurkerne i tern, husk de grønne for sig

Så skal vi til det sjove: Tag et æg i hånden og brug »slagtøjet«, du kan måske ikke se revnen, men den er der. Slå et lille hul i toppen og hæld et par teskefulde af hviden i en kop. Pil så resten af toppen af ægget. Tag en spiseske og hæld forsigtigt ægget ud i skeen, tag blommen fra og hæld hele hviden tilbage i skallen. (Gem blommerne). Sæt æggene i æggekogeren og kog dem hårde. Del dem på langs når de er afkølet.

Gem så mange peber og agurketern så du kan lave flagfelterne (peberternene skal fyldes i tomatskiverne i stedet for kernerne).

Bland creme fraiche og ostecremen i en skål tilsæt resterne af peber- og agurketern og det finthakkede løg. Smag evt. til med lidt peber.

Læg fisken på et fad i en stribe på langs, hæld creme over så fisken er dækket (gem resten og server med). Så skal vi lave flaget. Læg tomatskiverne i en stribe på den ene side, fyld hullerne med pebertern, så det bliver det røde felt, agurketernene er den grønne stribe i midten og de hårdkogte sættes på den sidste side med den lige kant opad.

Serveres med en skive ristet rugbrød til.

Denne ret er der garanteret ikke nogen der har set før.

PS: Andre slags røget fisk kan naturligvis også bruges.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Hovedret    175
Print Opskrift i PDF
Kyllingebryst m. ost og skinkesvøb


Klik  for større 
klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

4 stk.

Kyllingebryst

 

8 skv.

Skinke (eller bacon)

 

200 gr.

Ost m. krydderurter

 
¼ ltr.

Æblecider (eller hvidvin)

 

ca. 1.200 gr.

Kartofler

 

2 stk.

Løg finthakket

 
2 fed Hvidløg (kan udelades)  
½ ltr.

Piskefløde 

 
½ ltr. Madlavningsfløde 
2 stk. Æggeblommer (rest fra forret)
1 tsk. Muskatnød stødt
100 gr. Revet ost
2 tsk. Salt
1 tsk. Peber strøget

Fremgangsmåde: Skræl kartoflerne, er det nye bare skrubbes og skæres i skiver (evt. mandolinjern). Smør et ildfast fad med fedtstof, læg et par lag kartofler i (ca. halvdelen). pisk madlavningsfløden med de hakkede løg, æggeblommer, pressede hvidløg, muskat, evt. rest af ostecremen, salt og peber sammen og hæld over kartoflerne, læg resten af kartoflerne i fadet, drys med den revne ost og hæld piskefløden over. Læg stanniol over og sæt i ovnen i 1 time, ved 175º, fjern stanniol og giv ca. ½ time mere.

Rens kyllingestykkerne, snit en »lomme« i siden og læg en skefuld ost i, vikl 2 skiver skinke (bacon) om. Tag et ildfast fad, krøl lidt stanniol sammen og læg i bunden af fadet, (så kødet løftes en lille cm. fra bunden), hæld cider i, læg stanniol over så kødet dampes, i ca. 20 min., tag stanniolen af og steg til de bliver pænt brune.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.