Hovedret   180
Print Opskrift i PDF
Marineret kalkunbryst på rodfrugtebund. 



Se større billede: 
klik her
Se flere billeder:  klik her


     

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

900 gr.

Kalkunbryst

 

3 stk.

Bagekartofler

 

200 gr.

Gulerødder

 

200 gr.

Selleri

 

200 gr.

Persillerod

 

3 stk.

Løg

 

2 stk.

Laurbærblade

 

0,5 ltr.

Grønsagsjuice

 

2 spsk.

Mel

 

1/4 ltr.

Madlavningsfløde

 

2 kviste

Timian

 

Marinade: 

 

2 spsk.

Olie

 

2 spsk.

Soya

 

2 spsk.

Sennep

 

2 spsk.

Honning

 

2 tsk.

Balsamico

 

1/2 stk.

Citron (saften)

 

2 fed

Hvidløg knust og finthakket

 

1 spsk.

Herpes de Provence

 

 

Fremgangsmåde: Flæk kalkunbrystet på langs, lav nogle små snit på overfladen (som hvis et franskbrød skal i ovnen), bland marinaden og kom i en plastpose sammen med kødet. Lad det ligge en times tid, vend det ofte og gnid marinaden godt ind i kødet hver gang det vendes. 
Rens grønsagerne og skær dem i mundrette stykke. Svits dem (i flere omgange) i lidt olie på panden, kom dem i et ovnfast fad, hæld juicen ved, læg timian og laurbærblade ved, ryst mel og fløde sammen og hæld over grønsagerne giv det 20 min. i ovnen ved 180°. Efter de 20 min. blandes grønsagerne lidt og kødet lægges ovenpå med snittene nedad, hæld marinaden ved også, efter 15 min. vendes kødet så snittene er opad, og retten skal have 15 min. mere evt. ved 200°  

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Dessert    181
Print Opskrift i PDF
Pandekager m. is


Se større billede:  klik her
Se flere billeder:  klik her

 

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

100 gr.

Mel

 
1 tsk. Citronskal (fintrevet usprøjtet)  
1 tsk. Kardemomme  

1/2 tsk.

Salt

 

3 stk.

Æg

 

1 spsk.

Sukker

 
1-2 tsk. Vaniljesukker  
2,5 dl

Creme Fraiche

 
0,5 dl. Olie
75 gr.  Smør
1 ltr. Vaniljeis
ca. 2 dl.

Solbærsyltetøj

 

Fremgangsmåde: Bland mel, den revne citronskal, kardemomme og salt i en skål. Pisk først æg, sukker og vaniljesukker sammen, derefter creme fraichen, så olien. Derefter blandes det hele sammen. Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst en ½ time. Pisk dejen op, gerne flere gange. Fordel ½ dl dej i en lille, varm pande - ca. 14 cm i diameter. Bag pandekagen ved jævn varme, ca. 1½ min. på hver side. Læg dem i et ovnfast fad med et stykke bagepapir i mellem hver og dæk med alufolie, så de ikke bliver for tørre. Stil fadet midt i ovnen (ca. 80°). Læg pandekagerne i fadet efterhånden som de bliver bagt. 
Spis pandekagerne mens de er brandvarme - sammen med is, syltetøj og sukker.  

 

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.