Forret   186
Print Opskrift i PDF
Krustader m. røget laks og hvidløgsostecreme 


 Se stort billede:  klik her
Se flere billeder: klik her


     

Ingredienser: 

 Antal personer: 4

4 skiv.

Røget laks (lakserester el. ørred kan også bruges)

1 pk.

Hvidløgsostecreme

½ ds.

Aspargessnitter

1 stk.

Citron

1 rl.

Butterdej

0,25 ltr.

Creme fraiche

ca. 100 gr.

Rejer

1 stk.

Æg

Fremgangsmåde: Start med krustaderne. Udstik 12 cirkler med et glas ca. 8 cm. af  butterdejspladen. Tag et glas der er ca. 2 cm. mindre og udstik så du får ringe.  Dejrester samles og udrulles og flere ringe udstikkes. Af de sidste rester udstikkes 4 stk. i samme størrelse (til bunde). 

Pisk ægget sammen til lim, og smør først kanten på bunden, lim ringene ovenpå så der bliver en kant. Tag det største glas og 4 strimler bagepapir, lav en rund form og klips den sammen. Sæt ringen om dejringene, så de ikke »vælter« i ovnen. Krustaderne bages i forvarmet ovn i ca. 20 min. ved 200°, eller til de er pænt lysebrune.

Aspargessnitter skæres om nødvendigt i mindre stykker. Bland først creme fraichen med hvidløgsosten og bland så aspargesstykkerne i. Skær laksen i skæve strimler, fordel nu laksestykkerne i de afkølede krustader, de bredeste stykker opad og gerne lidt udover kanten, så krustaderne bliver »foret« med laks, pynt med rejer på toppen og en citronskive.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Hovedret    189
Print Opskrift i PDF

 

Ingredienser: 

Antal personer: 4

1 stk.

Svinemørbrad (min. 500 gr.)

ca. 20 gr. Smør
0,5 - 1 dl Sherry (el. lignende)

Salt og peber

Risotto: 

350 gr. Risottoris
4 dl. Bouillon (grønsag el. grønsagsjuice)
1 dl. Hvidvin

1 dl.

Piskefløde

400 gr.

Svampe (Portebello el. brune markchampignon)

2 stk. Løg i 1 cm. tern
40 gr. Smør
½ stk. Rød peber

2 stk.

Tomater

Persille til pynt

Kompot: 

4 stk. Rødløg
3- stk.4  Æbler (gerne madæbler
1 - tsk. Balsamico

 

Fremgangsmåde: Pil »sølvsenerne« af kødet. Smelt smørret på en pande. Krydder mørbraden med salt og peber. Steg mørbraden på alle sidder ved høj varme i ca. 2 min på hver side. Derefter tilsættes sherry og det koger ind. Sænk varmen og lad mørbrad stege videre i ca. 7-10 minutter. Derefter tages mørbraden af blusset. Lad den hvile i 5 minutter inden den skæres i skiver og serveres.

Risotto:Pil og snit løgene i fine tern. Rens svampene, evt. med en pensel og skær dem i tynde skiver. (Brug evt. æggedeler). Smelt smørret i gryden og svits løgene ved middel varme i et par minutter. Når løgene er klare tilsættes svampene, som svitses med i et par minutter. Skær peber i 5 mm tern og svits lidt. Tilsæt risottorisene og klar dem i smørret. Derefter tilsættes hvidvinen og lad den koge ind. Derefter tilsættes salt og vand/bouillon lidt efter lidt. Risene skal have 18-20 minutter for at blive møre. Der rører jævnligt i gryden. Når risene er møre tilsættes fløden. Krydder med salt og peber. Tomaterne skæres i 5 mm tern (indmad kasseres) og iblandes lige inden servering og pynt evt. med finthakket persille.

Kompot: Rens æblerne, fjern kernehuset og skær dem i ret tynde både. Løgene pilles og skæres i grove både. Sauter først løg i en smule olivenolie, når de er blanke tilsættes æbler, tilsæt salt og peber og balsamico eddiken. Lad det simre i 5-8 minutter ved middelvarme indtil løgene er møre.  Smages til.

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.