Hovedret   195
Print Opskrift i PDF
Farsfad m. grønsager og bacontern



Se større billede: klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

Antal personer: 4

625 gr.

Svinekød hakket

1 tsk. Peber (strøget)
2 tsk. Salt

2 stk.

Æg

1 stk.

Løg stort eller 2 mindre

1 spsk. Mel (stor)
1 spsk. Rasp
1 kop Mælk

ca. 1 dl.

Bouillon (kogevand fra grønsager)

2 stk. Porrer
3 stk.

Gulerødder

2 stk. Løg
½ stk.

Rød peber

ca. 1 dl. Rasp
200 gr.

Bacon

1 kg. Kartofler
6 dl.

Mælk

2 br. Peber sauce

 

Fremgangsmåde:Rens porrerne, skær det groveste af det grønne fra og skær dem i 1-2 skiver, skyl dem godt, især de grønne stykker, der kan sidde lidt sand i dem. Rens gulerødder, behøver ikke skrælles hvis det er vaskede gulerødder, skær dem i 1 cm. skiver, pil løgene og skær i tynde både. Kom de 3 ting i en lille gryde med vand, bring i kog og lad det simre i 5-10 min., sluk for gryden og lad den stå og køle lidt af. Kom grønsagerne i et dørslag og lad dem dryppe godt af, (gem noget af kogevandet til farsen). 

Riv løget groft, bland fars med løg, æg, mælk, mel, rasp og krydderier og rør det godt sammen juster konsistensen med det gemte kogevand fra grønsagerne, så farsen får en tilpas lind konsistens.
Smør et ildfast fad med fedtstof, fordel halvdelen af farsen i bunden af fadet, læg de kogte grøn-sager ovenpå, rens peberen og skær den i 5-6 mm tern og drys ovenpå, bred så resten af farsen onenpå, drys med raspen, skær bacon i 1 cm. skiver, fjern skindet,  derpå i 1 cm. strimler og til sidst i 1 cm. terninger og læg dem ovenpå raspen, sættes i ovnen ved 175° i ca. 1 time.

Kartoflerne renses, evt. koges med skræl og pilles.

Kom mælken i en lille gryde, tilsæt 2 breve pebersauce under kraftig omrøring, bring det i kog og lad det småkoge i 1 minuts tid, (rør hele tiden) og saucen er færdig til servering.

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Dessert    196
Print Opskrift i PDF
Mejdal frugtsalat




Se større billede: klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

1,25 dl.

Æggeblommer (past.)

1 spsk. Brun farin
2 spsk. Sukker

1 tsk.

Vaniljesukker

2,5 dl.

Piskefløde

½ stk. Citron (saften)
½ stk. Appelsin (saften)
2 stk. Æbler

2 stk.

Pærer

2 stk.

Bananer

4 stk.

Blommer

125 gr.

Druer (kernefri)

125 gr.

Chokolade (mørk)

Fremgangsmåde: Skræl æbler og pærer, fjern kernehus og skær i terninger på max. 2 cm., skær bananer i skiver, halver druerne (gem en smule til pynt, blommer skæres også i tern. Chokoaden hakkes groft med en kniv, gem en lille håndfuld  til pynt på toppen. Kom det hele  i en stor skål.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniliesukker samme til en æggesnaps (den bliver ikke så tyk med pasteuriserede æggeblommer). Pisk fløden til blødt skum og vend det i æggesnapsen.

Bland cremen med frugterne,.pynt med de gemte druer og chokolade på toppen og server.

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.