Forret   197
Print Opskrift i PDF

 

Ingredienser: 

Antal personer: 4

4 skv.

Godt brød f. eks. ciabatta

8 skv. Skinke lufttørret
1 ds. Aspargessnitter

4 stk.

Æg

4 tsk.

Dijon sennep

4 spsk. Mayonnaise
4 stk. Salatblade

 

Fremgangsmåde: Rist brødskiverne og lad den køle af, brug sennep som »smør« og lav en pæn ring af mayonnaisen, som lim til salatbladet, skær skinkeskiverne i strimler, ca. 5-10 mm.   tværs. Fordel strimlerne ovenpå salatbladet, lav »en rede« i midten til ægget og fordel aspar-gessnitter rundt om ægget. Tag en 3 ltr. gryde, kom ca. 2 ltr. vand, 2 tsk. salt og en kop eddike i og bring i kog, skru ned for varmen til ca. 2. Tag en kop, kom en tsk. eddike i og slå et æg ud i den. Tag en gryde-ske og rør kraftigt rundt i vandet, så det bliver et »hul« i midten, hæld forsigtigt ægget ned i hullet, saml ægget lidt med grydeskeen, hvis det er nødvendigt. Hav en skål med koldt vand klar, og når ægget har fået 3 min. tages det op med en hulske og lægges i vandet, (for at stoppe kogeriet). Gør det samme med de resterende æg.

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Hovedret    198
Print Opskrift i PDF
Krebinetter m.stuvede grønsager og aspargeskartoflerSe større billede: klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

625 gr.

Svinekød hakket

1 tsk. Peber (strøget)
2 tsk. Salt

1 kop

Rasp

1 stk. Æg
1-2 spsk. Mælk

250 gr.

Gulerødder

100 gr. Ærter (frost)
1/4 stk. Blomkål
3 dl. Bouillon (grønsag)
4-5 dl. Mælk

2 spsk.

Mel

100 gr. 

Margarine

1 kg.

Kartofler (gerne asparges)

Fremgangsmåde: Start med at skrælle kartoflerne, med mindre du helst vil have dem med skræl og evt. pille dem senere. 
Rens gulerødder og skær dem i tern, giv dem et opkog i nogle minutter i boillonen og lad dem stå lidt i vandet. Lav derefter stuvningen, ved at smelte margarinen, bland  mel i, mens der piskes grundigt, tilsæt så bouillonen (fra gulerødder) og mælk, lad det koge op. Tilsæt dernæst ærter, gulerødder og blomkål, der er plukket i små buketter og lad så stuvningen simre mens du laver resten. Smag stuvningen til med friskkværnet salt og peber. Du skal sørge for at røre i stuvningen løbende, så den ikke brænder på. 
Bland farsen med salt og peber, form krebinetterne, der skal gerne komme ca. 6 krebinetter ud af farsen, knyt dem hårdt i hånden som en snebold og klem den flade, hak dem lidt som en bøf.
Slå ægget ud på en tallerken, tilsæt mælk og bland det med en gaffel, og vend krebinetterne i blandingen. Hæld raspen ud på en anden tallerken, krydr med salt og peber og vend krebinetterne grundigt i raspen.
Når der er ca. 10 minutter til kartoflerne er færdige, skal krebinetterne steges på en pande i fedtstof, gerne 50/50 olie margarine, ved middelvarme, i ca. 5 minutter på hver side. 
Så er det ellers bare at servere retten rygende varm.

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.