| |
Ingredienser:
|
Antal personer: 4
|
4
skv.
|
Godt
brød f. eks. ciabatta
|
8
skv.
|
Skinke
lufttørret
|
1
ds.
|
Aspargessnitter
|
4
stk.
|
Æg
|
4
tsk.
|
Dijon
sennep
|
4
spsk.
|
Mayonnaise
|
4
stk.
|
Salatblade
|
Fremgangsmåde:
Rist brødskiverne og lad den køle af, brug sennep som »smør« og lav en
pæn ring af mayonnaisen, som lim til salatbladet, skær skinkeskiverne i
strimler, ca. 5-10 mm. på tværs. Fordel strimlerne ovenpå salatbladet,
lav »en rede« i midten til ægget og fordel aspar-gessnitter rundt om ægget. Tag en 3 ltr. gryde, kom ca. 2 ltr. vand, 2 tsk. salt og en
kop eddike i og bring i kog, skru ned for varmen til ca. 2. Tag en kop, kom en tsk. eddike i
og slå et æg ud i den. Tag en gryde-ske og rør kraftigt rundt i vandet, så det bliver et »hul« i
midten, hæld forsigtigt ægget ned i hullet, saml ægget lidt med grydeskeen, hvis det er
nødvendigt. Hav en skål med koldt vand klar, og når ægget
har fået 3 min. tages det op med en hulske og lægges i vandet, (for at stoppe kogeriet). Gør det samme med de resterende æg.
|
Krebinetter
m.stuvede grønsager og aspargeskartofler
|
Se
større billede: klik
her
Se
flere billeder: klik
her
|
Ingredienser:
|
|
Antal personer: 4
|
625
gr.
|
Svinekød
hakket
|
1
tsk.
|
Peber
(strøget)
|
2
tsk.
|
Salt
|
1
kop
|
Rasp
|
1 stk.
|
Æg
|
1-2 spsk.
|
Mælk
|
|
|
250
gr.
|
Gulerødder
|
100 gr.
|
Ærter (frost)
|
1/4 stk.
|
Blomkål
|
3 dl.
|
Bouillon
(grønsag)
|
4-5 dl.
|
Mælk
|
2
spsk.
|
Mel
|
100
gr.
|
Margarine
|
|
|
1
kg.
|
Kartofler
(gerne asparges)
|
Fremgangsmåde: Start
med at skrælle kartoflerne, med mindre du helst vil have dem med skræl
og evt. pille dem senere.
Rens gulerødder og skær dem i tern, giv dem et opkog
i nogle minutter i boillonen og lad dem stå lidt i vandet. Lav
derefter stuvningen, ved at smelte margarinen, bland mel i, mens der piskes grundigt, tilsæt
så bouillonen (fra gulerødder) og mælk, lad det koge op. Tilsæt dernæst ærter,
gulerødder og blomkål, der er plukket i små buketter og lad så stuvningen simre
mens du laver resten. Smag
stuvningen til med friskkværnet salt og peber. Du
skal sørge for at røre i stuvningen løbende, så den ikke brænder på.
Bland
farsen med salt og peber, form krebinetterne, der skal gerne komme ca. 6
krebinetter ud af
farsen, knyt dem hårdt i hånden som en snebold og klem den flade, hak dem lidt
som en bøf.
Slå
ægget ud på en tallerken, tilsæt mælk og bland det med en gaffel, og vend
krebinetterne i blandingen. Hæld raspen ud på en anden tallerken, krydr med
salt og peber og vend krebinetterne grundigt i raspen.
Når
der er ca. 10 minutter til kartoflerne er færdige, skal krebinetterne steges på
en pande i fedtstof, gerne 50/50 olie margarine, ved middelvarme, i ca. 5
minutter på hver side.
Så
er det ellers bare at servere retten rygende varm.
|
Vil
du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.
|
| |