Hovedret   205
Print Opskrift i PDF

 

Ingredienser: 

Antal personer: 4

Ca. 1 kg.

Kalvoculotte

3-4 fed Hvidløg
8 stk. Kartofler

4 stk.

Løg i både

3-400 gr.

Gulerødder

5 dl. Fløde
125 gr. Smør

1 ds.

Tomatkoncentrat

2 tsk. Rosmarin tørret

2 tsk.

Sukker
5 spsk. Whisky

 

Fremgangsmåde: Rens kødet for sener, rids fedtsiden i tern uden at skære ned i kødet. Kom hvidløg i en presser og gnid »mosen« i ridserne på culotten. Giv den et godt lag salt ovenpå og lidt peber. Læg stegen i et ildfast fad, sæt den i en forvarmet ovn, varmluft ca. 180° i 10 min., tag den ud og lad den hvile, udækket, i 10 min., sæt den i ovnen igen i 10 min., og ud i 10 min., sæt et stegetermometer i den tykke del, så spidsen er midt i kødet, sæt stegen i ovnen igen og lad den stå til termometeret viser ca. 57°, må ikke komme over 60°!!! Tag stegen ud og pak den ind i 3-4 lag stanniol og lad den hvile i 45 min. (det er rigtig nok, 3 kvarter). Så skulle den være så mør, at den kan spises uden gebis. (Intervalstegning).

Skræl kartofler og gulerødder. Kartoflerne skæres i skiver uden at skære helt igennem (til hasselback kartofler), er det bagekartofler, er det en god ide at koge dem i 5 min. inden de skal i ovnen, gulerødder skæres i mindre stykker, løgene pilles og skæres i både. Kom det hele i en plastpose med et par skefulde olie og 2 tsk. salt, ryst det godt sammen, lægges i et ildfast fad eller bradepande, kartoflerne med rillerne opad, bages i ovnen til alt er mørt, må godt tage lidt farve.

Smelt smør i en lille gryde, (uden det tager farve), tilsæt tomatkoncentrat og rør det godt sammen, tilsæt så rosmarin sukker, siet væde fra stegen og fløde og lad det koge godt sammen, smag til med salt og peber og tilsæt til sidst whiskyen.

Skær kødet som anvist og læg skiverne på et fad, sammen med kartofler, gulerødder og løg, saucen naturligvis i en skål.

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Dessert   206
Print Opskrift i PDF
Karamelliseret ananas med flødecreme.Større billede: klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser:

 

Antal personer: 4

1 stk.

Ananas, gerne moden

3 spsk. Brun farin

2 spsk.

Honning

1 spsk. Smør stor
5 dl. Mathilde vaniljecreme

2,5 dl.

Fløde

1 tsk. Ingefær, stødt strøget

 

Fremgangsmåde:

Skær top og bund af ananassen, skær den i ca. 2 cm. skiver, fjern skrællen, del skiverne i 4 eller 6 stk., fjern det hårde af stokken.

Hæld Mathilde i en skål og sæt hende fryseren i en time. Pisk fløden til skum, pisk den kolde Mathilde sammen med ingefær, så det næsten bliver softice og vend til sidst flødeskummet i.

Smelt sukker/honning på en pande, ved middel varme, så det ikke brænder på, smelt smørret i og kom så ananas stykkerne i og steg dem ca. 3 min. på hver side.

Serveres lidt lune og med flødecremen til.

Det er en dessert der ikke feder om mandagen.

 

Tilbage til arkiv      Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.