Hovedret   210
Print Opskrift i PDF

 

Ingredienser: 

Antal personer: 4

4 stk.

Mørbradhoveder

1 - 2 spsk. Dijon sennep
1 spsk. Brun farin

1 pk.

Butterdej

1 pk.

Røget skinke serrano el. lignende

250 gr. Champignon

1 stk.

løg stort eller 2 små

1 spsk. Mel
2,5 dl Fløde

5 dl.

Mælk

2 brv.

Knorr pebersauce

1 kg. Kartofler

250 gr.

Gulerødder

1 stk. Æg sammenpisket til lim

 

Fremgangsmåde: Fjern evt. sener fra kødet. Lav et snit på langs, halvejs ned i kødet, derefter et snit vandret til begge sider i bunden af det første snit, så kødet kan »foldes ud« til en tyk plade. Pil løget og snit det fint. 
Champignon renses og skæres i ca. 5 mm. tern, ristes i ganske lidt olie på en pande til vandet er fordampet, det finthakkede løg tilsættes og svitses med til det tager lidt farve. Blandingen lægges til afkøling på en tallerken.
Bland sennep og farin. Bland mel med salt og peber, vend de »udfoldede« kødstykker i blandingen og steg dem i lidt fedtstof, på en meget varm pande, max 2 min på hver side, lad dem køle af, læg skinkeskiverne på et stykke film læg kødet med indersiden opad, fyld champignon/løgblandingen på indersiden og rul kødet stramt sammen med skinken. Vrid begge enderne af filmen, som en pølseende og lad den køle af i køleskabet, (eller fryser hvis du har travlt.) Rul dejen ud, så du får 4 firkanter rullerne kan pakkes ind i. Pensl kødrullerne med sennepsblandingen, læg dem midt på dejen, smør kanterne med æg og lav nogle pæne og tætte pakker, evt. overskydende dej, skæres af og i fine strimler bruges som dekoration på toppen, eller du kan ridse et mønster med en skalp kniv (uden at skære igennem). Læg dem med samlingen nedad på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 20 min.

Rullerne skæres i 3 - 4 skiver og anrettes pænt på et fad med snitfladen opad.

Kartofler og gulerødder renses og koges i 5 min. tages af kogevandet og køles lidt af, kartofter halveres og gulerødder skæres i ca. 5 cm. stykker. Kom ½ dl. olie i en plastpose, 2 tsk. groft salt, 2 tsk. basilikum og kartofler/gulerødder, ryst det hele godt sammen og fordel det i en bradeplade med papir. Sæt i ovnen sammen med kødet.
Saucen tilberedes efter opskrift på pakken. Brug både mælken og fløden i »vores udgave«.

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Dessert   211
Print Opskrift i PDF
Sprød æblepizza m. karamelsauce.

Se stort billede: klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser:

 

Antal personer 4

1 pk. Butterdej

2 spsk.

Rørsukker

2 stk. Æbler
50 gr. Smør

0,5 dl.

Lys sirup

5 dl.

Fløde

1 tsk Ingefær stødt
1 tsk. Vaniljesukker

 

Fremgangsmåde: Æblepizza: Butterdejen tilpasses til en bageplade med bagepapir. Smelt smørret i en lille tykbundet gryde, til det er brunt uden at branke. Halver æblerne, fjern stilk og kernehus  og skær dem i tynde skiver (brug evt. et mandolinjern). Dæk butterdejen med skiver af æble ca. 1 cm fra kanterne og pensl med smørret. Drys rørsukker over pizzaen og bag den midt i ovnen. Ca. 20-25 min. ved 200° (varmluft)

Karamelsauce: Bring 0,5 dl. piskefløde, sirup og ingefær i kog i en lille tykbundet gryde. Kog det ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min. Tilsæt smør lidt af gangen og rør til karamelsaucen er glat. Server karamelsaucen til æblepizzaen sammen med resten af fløden der piskes til skum med vaniljesukkeret.

 

Tilbage til arkiv      Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.