Forret   212
Print Opskrift i PDF
Røget ørred på ristet rugbrød m. æg og rejer


Se stort billede
klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

Antal personer: 4

1 pk.

Røget ørred

2 - 4 skv. Rugbrød
50 gr.  Smør

2 stk.

Æg hårdkogte skivede

125 gr.

Mayonnaise

4 stk. Salatblade

ca. 200 gr.

Rejer

1 stk. Citron

 

Fremgangsmåde: Start med at riste brødet, gerne så det kan knase. Lad brødet køle af, brug evt. kun et halv skive pr. portion, vi skal jo også spise andet. Smør det afkølede brød med smør, skyl og tør salatbladene, læg et salatblad på brødet, anret derefter ørredskiverne i »bølger«, læg æggeskiverne midtpå fisken på langs, lav et par ringe af mayonnaise uden om æggene, som »rækværk« for rejerne, som toppes på til sidst. Citronen skylles, enderne skæres af og den deles i både, som lægges ved siden af retten, som anrettes på dessert tallerkner.

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Hovedret   208
Print Opskrift i PDF
Million(ær)bøf m. kartoffelmos.

Se stort billede klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser:

 

Antal personer 4

750 gr. Oksefars

1 pk.

Bacon

4 stk. Løg
1 stk. Porre

1 ds. 

Tomatkoncentrat

1 ds.

Hakker tomat m. chili

3 dl. Bouillon grønsag
2 tsk. Paprika

2 spsk.

Hvidvinseddike

1 spsk. Honning
2 spsk. Soya (eller 1 spsk. engelsk sauce)

1 spsk.

Mel

2,5 dl.

Fløde

1 kg. Kartofler
2,5 dl. Madlavningsfløde

125 gr.

Smør

1 tsk. Muscatnød stødt
1 gl. Rødbeder

 

Fremgangsmåde: Skær bacon i ca. 1 cm. stykker, fjern det øverste visne af porren og snit den i stykker som løgene. Steg bacon på en pande til det bliver pænt brunt, tag det af panden og kom løg/porre på, evt. lidt mere fedtstof end baconfedtet. Svits til løgene bliver klare, skal ikke være brune. Tag en gryde i mellemstørrelse, kom lidt fedtstof i og brun kødet. Tilsæt så løg, porre, bacon, tomat, bouillon, paprika. 1 tsk. salt, hvidvinseddike, honning og soya. Læg låg på og lad det småsimre i en ca. 20 min., kom lidt fløde i en meljævner og ryst melet sammen med fløden. Tilsæt resten af fløden og det meste af melblandingen, lad det koge igennem, smag til med måske mere salt og peber. 

Kartoflerne skrælles, skæren i mindre stykker og koges (uden salt) i godt et kvarter. Hæld vandet fra, tilsæt smør til de varme kartofler, som moses med kartoffelmoser, tilsæt muscatnød og salt, brug en håndmixer til at blande fløden i mosen.

Kom bøfferne i en skål, mosen i en anden og server med rødbeder til.

 

Tilbage til arkiv      Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.