Hovedret   215
Print Opskrift i PDF
Kalvetyksteg m. tilbehør

Se stort billede klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

Antal personer: 4

ca. 1000 g.

Kalvetyksteg

800 g. Nye eller små pillekartofler
300 g. Gulerødder

300 g.

Løg

300 g.

Bønner (frost)

250 g. Champignon
1 gl. Perleløg
1/2 fl. Gambrinus
3 dl. Oksebouillon
2,5 dl. Madlavningsfløde
2 stk. Laurbærblade
100 g. Smør
Salt og peber

 Fremgangsmåde: Gnid kødet med salt og peber. Pil løgene og snit dem i mindre tern, rens og del champignoner. Brun en klat smør i en stegegryde/pande. Brun kødet på alle sider. Tag kødet op og svits løgene så de tager lidt farve. Læg kødet tilbage i i gryden, tilsæt øl, laurbærblade og halvdelen af bouillonen, læg låg på og kog i ca, 15 min., vend så kødet en kvart omgang, kog igen i 15 min. vend på samme måde til kødet har fået en hel omgang. Sæt stegetermometer i og når det viser 65-70°, er kødet færdigt. Tag kødet op og pak det ind i et par lag stanniol.

Steg champignon i en lille gryde, i en klat smør, til de tager lidt farve.

Kom fløden, champignon og resten af bouillonen i stegegryden, bland lidt maizena med vand i en sovseryster. Bring saucen i kog og tilsæt jævningen til tykkelsen er tilpas. Smag til med salt og peber.

Kom perleløgene i et dørslag, skyl dem og lad dem dryppe af. Smelt 3 spsk. sukker på en lille pande og lad det smelte, tilsæt så ca. 50 gr. smør og lad det bruse af, kom så løgene i og ryst panden så de bliver ensartede og pænt brune.

Kartofler renses og koges, gulerødder renses, skæres i mundrette stykker og koges. Bønner tilberedes efter anvisning på posen.

Kødet skæres i ca. 1 cm. skiver og anrettes på et fad, sammen med gulerødder,bønner og perleløg. Kartofler og sauce i skåle.

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Dessert   216
Print Opskrift i PDF
Fuglerede m. frugt.

Se stort billede klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser:

 

Antal personer 4

4 st.. Æggehvider

1 tsk.

Eddike

200 g. Sukker
50 g. Kokosmel

1 stk.

Mango

1-2 skv. Ananas
1/4 l. Piskefløde

1 stk.

Tvebak

8 stk. Makroner (små)
2 stk. Æggeblommer

20 g.

Sukker

10 g.

Maizena

2 dl. Mælk
50 g. Chokolade (mørk)

 

Fremgangsmåde: Start med at piske æggehviderne tilsat en tsk. eddike. Det tager tid at piske dem stive, tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Beklæd en bageplade med bagepapir, lav en runddel af 2/3 af marengsdejen, kom resten af dejen i en sprøjtepose (plastpose der er snittet et hjørne af), og »byg« så en kant som ræling på marengsen. Sæt den i ovnen ved ca. 160° i 30-50 min.
Kagecremen:
Æggeblommer, sukker og vanilje piskes sammen, derefter piskes maizena og 1 dl. af mælken i. Resten af mælken koges, i en lille gryde, hvorefter cremeblandingen kommes i og piskes godt igennem til det tykner. Tag en flad tallerken og læg film over, hæld derefter cremen i tallerkenen og lad cremen køle af. Vend tallerkenen over marengsbunden, så reden får en bund af kagecremen.

Kom tvebak og makroner i en plastpose og knus til grov rasp. Skræl mangoen og skær den i tern, skær også ananas i tern. Læg den afkølede fuglerede på et fad, smør kagecremen i reden, drys med makronrasp, læg frugtstykkerne på, pisk fløden og pynt med skummet. Riv lidt chokolade groft som slutpynt

 

Tilbage til arkiv      Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.