Forret   217
Print Opskrift i PDF
Røget laks på ristet brød m. porcheret æg.

Se stort billede klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

Antal personer: 4

4 stk.

Æg

4-6 skv. Røget laks
½ stk. Iceberg el. lignende salat

4 skv.

Ciabatta el. lignende godt brød

2 stk.

Tomater store

4 skv. Bacon
250 g. Yoghurt
100 g. Ostecreme m. krydderurter
1 spsk. Løg fintrevet
½ bk. Karse

 Fremgangsmåde: Start med at blande yoghurt, ostecreme og det fintrevne løg, smag til med lidt peber. Rist brødskiverne pænt lysebrune (ikke sorte). Del baconskiverne i halve og steg dem på panden, når de er stegte lægges de på køkkenrulle, så de beholder deres sprødhed. Tomater halveres, kerner pilles ud og den halve tomat skæres næsten i kvarte (skal hænge sammen så det bliver en »vugge« til ægget. 
Så skal vi have porcheret vore æg. Tag en kop, klip et stykke husholdningsfilm på ca. 40 cm. læg det dobbelt over koppen, tryk det lidt ned i koppen så der bliver en »skål« i koppen, kom en 1/2 tsk. olie i bunden og slå et æg
ud i koppen. Snur filmen sammen og sæt en klemme på, gentag med resten af æggene. Kom vand i en lille gryde og bring i kog. Når det koger godt, skru ned til trin 2, stil et minutur til 4,5 min. (er det store æg 5 min. små 4 min.) og kom alle 4 æg i. når uret ringer, tages gryden af varmen og du pøser koldt vand i til vandet er fingervarmt. 

Servering: Tag 4 tallerkner, læg en skive brød på, så en lille klat creme på som lim, læg så et salatblad på, derefter lægges laksen lidt pænt på, en ordentlig klat creme, læg tomatvuggen på midten, ægget i »tomatvuggen« og et stykke bacon på begge sider af tomaten. Klip lidt karse over hele herligheden.

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Hovedret   218
Print Opskrift i PDF
Store karbonader m. kartofler og tilbehør.

Se stort billede klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser:

 

Antal personer 4

750 g. Flæskefars (evt.flæsk/kalv)

150 g.

kartofler kogte, mosede

½ dl. Mælk
800 g. Kartofler små eller nye

ca. 400 g.

Gulerødder

1 stk. Blomkål
1 stk. Æg

Rasp

3 spsk. Mel
½ ltr. Mælk

200 g.

Margarine

 

Fremgangsmåde: Rens kartofler og gulerødder (evt. skrabe). Skær gulerødder i ca. 5 cm. stykker, er de tykkere end en tommelfinger, flækkes stykkerne. Tag først 150 gr. kartofler og skær i meget små terninger, kog dem møre og køl dem af. Mos kartoffeltern og bland dem i farsen sammen med 2 tsk. salt og 1 strøget tsk. peber. (Kartoflerne gør karbonaderne dejlig saftige). Del farsen i 4, knyt med hænderne til faste kugler som en snebold, derefter klemmes de lidt flade til tykke karbonader, vend dem i sammenpisket æg (tilsat 1 spsk. mælk) rasp tilsat salt og peber og steg dem i fedtstof på panden ca. 2 min. på hver side. Læg dem i et ildfast fad, hæld fedtstoffet fra panden over og sæt i forvarmet ovn ved 200°, her skal de have 20 min. (en god måde hvis man skal lave mange) Kartofler og gulerødder koges møre i letsaltet vand, i to gryder. (Gem lidt af kogevandet til saucen). Tag en gryde med 1 ltr. let saltet vand og bring den i kog, kom det skyllede blomkål (som er befriet for de grønne blade) i det kogende vand og kog i 10 min. (afhængig af størrelse). Lad kålen stå i vandet til den har opnået en passende konsistens. (Der må godt være lidt bid i den). 
Sauce: Smelt margarinen i en lille gryde, ved middel varme, pisk melet i og pisk det godt sammen med margarinen, tilsæt mælk lidt ad gangen under konstant piskning kog det godt igennem i nogle min. Juster evt. tykkelsen med det gemte kogevand. Smag til med salt og måske lidt peber, helt efter din egen smag. 

 

Servering: Anret karbonader, gulerødder og blomkål på et stålfad, kartofler og sauce i skåle.

 

Tilbage til arkiv      Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.