Hovedret   230
Print Opskrift i PDF
Roastbeef i saltdej med flødekartofler

 
For større billede        klik her   

 

Ingredienser: 

Antal personer: 4

400 gr.

Mel

300 gr. Salt
7-800 gr. Roastbeef

1000 gr.

Kartofler

2 stk.

Løg

100 gr.

Revet ost

1 dl. Persille hakket
2 stilke Rosmarin
2 stilke Timian
5 dl. Madlavningsfløde
1 tsk. Muscatnød stødt
Friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde Saltdej: Bland salt, mel, 2 dl vand og 2 spk olie, ælt dejen godt sammen. Rul den ud til en plade (ca. 30 x 40 cm.) 

Roastbeef: Lad smørret gyldne i en pande ved god varme og brun kødet, der er krydret med friskkværnet peber, på alle sider. Tag så kødet af og læg den midt på dejpladen. Rist rosmarin, timian og persille få min. i resten af smørret. Fordel de ristede krydderurter over kødet. Luk enderne af dejen ind over mørbraden og læg derefter den ene dejside op og pensl kanten med vand. Læg derefter den anden side op. Sørg for at pakken er helt tæt. Læg pakken med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir i en bradepande. Sæt et stegetermometer i, så spidsen er midt i kødet. Bag den midt i ovnen. Bagetiden er ca. 25 minutter ved 225° alm. Ovn, til termometret viser 57-58°. Tag kødet ud og lad det hvile til termometret viser 62 max. 65°  Slå så dejen itu, den kan ikke spises. Kødet skæres i tynde skiver på 5 - 10 mm.

 Flødekartofler: Skræl kartoflerne og skær dem i 5 mm. skiver. Kom skiverne i en gryde og forkog dem i max. 5 minutter. Hæld vandet fra og damp skiverne tørre. Pil løg og skær dem i skiver. Smør et ildfast fad og læg halvdelen af kartoffelskiverne i, læg så løgskiverne på og bagefter resten af kartoflerne. Hæld fløden, iblandet muscatnød, over, krydr med salt og peber, drys den revne ost på toppen og sæt i ovnen ved 200° til overfladen får en pæn brun farve.

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Bagværk   84
Print Opskrift i PDF
Fastelavnsboller m. creme

For større billede        klik her   

 

Ingredienser:

 

Antal 16

Dej:

ca. 400 gr.

 Mel

4 spsk.

 Sukker

50 gr.

 Gær

125 gr.

 Smør

1 stk.

 Æg

1 dl.

 Mælk

Creme:

1 stk.

 Æg

2 spsk.

 Sukker

2 dl.

 Mælk

1 1/2 spsk

 Maizena

1 stg.

 Vanilje

Pynt:

100 gr.

 Flormelis

1 spsk.

 Rom

 

Fremgangsmåde:  
Dej:
Lun mælken i en gryde, til den er fingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med film og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Creme: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk alle ingredienserne (også vanilje stangen) sammen i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen, pil vanilje-stangen fra og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af - rør af og til.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 45 x 45 cm). Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter (ca. 10 x 10 cm). Læg ca. 1 spsk. creme på hver firkant. Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. Bag bollerne midt i ovnen ved 200º, til de er pænt lysebrune og lad dem køle af på en bagerist.

Glasur: Rør flormelis og rom sammen og fordel glasuren på bollerne.  

 

Tilbage til arkiv      Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.