Hovedret   235
Print Opskrift i PDF
Paneret flæsk m. kartofler og persillesovs

For større billede 

Ingredienser: 

Personer: 4

Ca. 1 kg.

Brystflæsk i skiver (mager)

2 stk.

Æg

2 - 3 dl.

Rasp

ca. 60 gr.

Olie/margarineblanding til stegning

salt og peber

ca. 1,5 kg.

Kartofler (ge, lidt af kogevandet)

60 gr.

Margarine

2 spsk.

Mel

1 stk.

Løg finthakket eller revet

1/2 ltr. Madlavningsfløde
1/2 stk. Citron (saften)
1 bdt. Persille

 

Fremgangsmåde: Begynd med at rense/skrabe el. skrælle og koge kartoflerne. De skal i koldt vand med en god sjat salt. Når kartoflerne er i kog, skru ned til næstlaveste temperatur, løft ikke låget og giv dem ca. 15 min. prøv om de er færdige, med en kniv eller gaffel. Hæld vandet fra, men gem noget af vandet til saucen. Smid et viskestykke henover for at holde på varmen. Pisk æggene sammen med en gaffel i en tallerken eller et lille fad. Bland raspen med salt og peber (en god portion peber), i en anden tallerken. Vend flæskeskiverne først i æg og derefter i rasp, kom fedtstof på panden og steg skiverne et par minutter på hver siden. Tag bradepanden, læg risten over og sæt de halvstegte skiver lodret i risten (med sværsiden opad). Steg dem færdige i 20-25 min. ved 175°.

Sovs: Smelt margarine i en lille gryde, kom løg i og sauter det i margarinen - rør i det - det er vigtigt at, det ikke tager farve, kom melet i og rør i 3-4 minutter, så det bliver til en smør/ løg-bolle. Hæld fløden i lidt i gangen, lad det småkoge nogle minutter, juster tykkelsen med kogevand (fra kartoflerne), indtil sovsen har den rette gode tykkelse og lad den småkoge et par minutter. Kom citronsaften i, smag til med salt og peber, kom hakket persille (hak med en kniv, ikke maskine den knuser persillen) i lige inden servering og vær ikke nærig med mængden.

 

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Dessert   236
Print Opskrift i PDF
Pæretærte m. makroner

 

For større billede

 

Ingredienser:

 

Antal 6

2 stk.

Pærer store eller 3 - 4 små

2 tsk.

Vaniljesukker

75 gr.

Flormelis

5 stk.

Æggehvider

250 gr.

Makroner små (knuses til grov rasp i en plastpose)

125 gr.

Margarine

50 gr.

Hvedemel

500 gr.

Creme fraiche

25 gr.

Perlesukker (kan udelades)

 

Fremgangsmåde: Skræl evt. pærerne og skær dem i mundrette stykker. Pisk æggehviderne helt stive, tilsæt herefter sukker og vanillesukker og pisk til en blød og luftig marengs-masse. I en anden skål blandes smeltet margarine, hvedemel og knuste makroner. Marengsmassen vendes forsigtigt i makrondejen sammen med pærestykkerne. Fordel dejen i en springform (ca. 22-24 cm) foret med bagepapir, pynt evt. med lidt perlesukker på toppen og bag kagen ved 160 grader (ikke varmluft) i ca. 1 time til den er gylden og gennembagt. Afkøl kagen og server med creme fraiche, irørt måske en tsk. vaniljesukker (flødeskum eller vanilleis kan også bruges). .

Tilbage til arkiv    Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.