Forret   237
Print Opskrift i PDF
Gravad laks m. æg

For større billede  klik

Ingredienser: 

Personer: 4

4 skv.

Ristet brød (formfranskbrød el. toast)

8 skv.

Gravad laks

4 stk.

Æg blødkogte

50 gr.

Smør

4 bl.

Salat

1 stk.

Citron

50 gr.

Kaviar

 

Fremgangsmåde: Smør brødskiverne med smør, læg dem på brødristeren med smørret opad, rist dem så de er pænt brune, (ikke sorte), vend dem og rist smørsiden. Lad skiverne køle lidt af, kog æg i æggekogeren (blødkogte, køl dem af når de er kogte, ellers koger de videre). Anret på desserttallerkner. Læg et salatblad på brødet, (på smørsiden), læg et par skiver laks i ruller, læg det kogte pillede æg på midten af lakseskiverne, (så ægget flyder ud når det skæres over), pynt med kaviar og et par citronskiver, eller både.

 

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Hovedret   238
Print Opskrift i PDF
Krondyrsteg m. bagte kartofler

For større billede  klik

 

Ingredienser:

 

Antal 4

Ca. 1 kg.

Krondyr inderlår

1 pk.

Bacon

1 kg.

Kartofler (mellemstore)

2-300 gr.

Selleri (evt. m. top)

2-300 gr.

Gulerødder

4 stk.

Løg

0,4 ltr.

Bouillon

0,5 ltr

Øl porter el. lignende

50 gr.

Margarine

2,5 dl.

Piskefløde

1/2 gl.

Tyttebærsyltetøj

 

Fremgangsmåde: Fjern eventuelle urenheder på kødet. Kom salt og peber på alle sider af kødet, og gnid det godt ind i kødet. Tag en pande, sæt fuldt knald på, kom 2 spsk. olie på og brun kødet på alle sider, lav en »baconfletmåtte«, pak kødet ind i den, læg derefter kødet i et ovnfast fad, (med den pæne side af måtten opad). Rens selleri gulerødder og løg, skær løg i både og selleri og gulerødder i stykker på max. 2 cm. kom et par spiseskefulde olie mere på kødpanden, kom gulerods/selleri stykker på panden og giv dem 5 min. ved middelvarme, kom så løgbådene ved også og giv den 5 min. mere. Hæld pandens indhold rundt om kødet, smid et par stilke selleritop i, tilsæt bouillon og øl, læg låg på og sæt i ovnen ved 175º. Sæt et stegetermometer i kødet. når det viser 65º tages fadet ud, kødet pakkes ind i et par lag stanniol. Væden gemmes til saucen (gennem et dørslag), rodfrugterne bliver i skålen og holdes varme, mens saucen laves. Smelt margarine i en lille gryde, pisk en meget stor skefuld mel i, kom den gemte stegevæde i lidt af gangen, derefter fløden, lad det koge godt igennem, juster evt. tykkelse med maizena eller måske vand, smag til med salt og peber, kom måske lidt madkulør i. Kartofler vaskes, »øjne« fjernes, (er det gamle kartofler skal de måske skrælles), kom 2 dl. olie, 2 tsk. groft salt og 1 spsk. tørret basilikum i en plastpose, flæk kartoflerne på den lange led, kom dem i posen og bland det hele godt, tag en badepande, fordel posens indhold på den og bag i ovnen (sammen med kødet) til kartoflerne er møre. 
Servering: Kødet skæres i godt 1 cm. skiver og lægges på et fad sammen med rodfrugter,(selleritop kasseres). Kartofler på et andet fad/skål, sauce og syltetøj i andre skåle.

  .

Tilbage til arkiv    Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbehør   239
Print Opskrift i PDF
Rå marinerede rødløg

Intet billede -
men de smager godt.

 

Ingredienser:

 

Antal 4

3 stk.

Rødløg

1 tsk.

Groft salt

1 spsk.

Olie

1 spsk.

Eddike

2 tsk.

Balsamico el. hvidvins eddike

1 spsk.

Honning

1/2 tsk.

Kanel (strøget)

1/2 tsk.

Anis (stødt strøget)

 

Fremgangsmåde: Løgene pilles, skæres i tynde skiver (på mandolinjern) og saltes let. Olie, eddiker krydderier og honning piskes godt sammen i en lille skål, løgene blandes i og røres rundt nogle gange inden de serveres som tilbehør.

  .

Tilbage til arkiv    Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.