|
|
Forret
01
|
|
Ingredienser: |
|
Antal personer: 4 |
2 ds. hele |
asparges
eller |
|
ca.5-600 gr. |
friske
asparges |
|
2 spsk. |
olivenolie |
|
3 hårdkogte |
æg |
|
4 skiver |
fransk-
eller ciabatta brød |
|
4 skiver |
bacon |
|
pynt |
salatblade/dild/kørvel/purløg/persille |
|
Fremgangsmåde: |
|
|
Friske
asparges: Bræk eller skær den træede ende af aspargesene og kog dem
i rigeligt saltet vand i 1-2 minutter afhængig af tykkelsen. Læg brødet på en dessert tallerken, læg et par salatblade på, derefter asparges på langs, et stykke bacon i hver side, læg æggehvideternene i midten, pres æggeblommerne gennem en sigte over hvider og pynt med grønt. |
|
Ingredienser: |
|
Antal
personer: 4 |
ca.
700 g. |
oksekød |
|
1
pk. |
bacon |
|
500
g. |
champignoner ( så små
som muligt) |
|
2
stk. |
porrer |
|
2
spsk. |
mel |
|
1
ds. |
flåede/hakkede tomater |
|
½
ltr. |
fløde 38% |
|
1
tsk. |
malet kaffe |
|
2 |
løg |
|
1
|
grøn peber |
|
2
fed |
hvidløg |
|
4 |
laurbærblade |
|
1
tsk. |
paprika |
|
2
tsk. |
groft salt |
|
4
cl. |
snaps |
|
100
g. |
smør/rapsolie (halv
af hver) |
|
750
g. |
kartofler |
|
50
g. |
margarine |
|
1
dl. |
sødmælk |
|
Fremgangsmåde: |
|
|
Skær kødet
i mundrette stykker, skær bacon skiverne i 6-8 stykker. Rens grønsagerne,
skær porrer i ringe champignoner i halve/kvarte, peberen i skiver og
derefter i mindre stykker, (kerner og stok fjernes). Løg hakkes groft,
hvidløg knuses eller hakkes fint. Hold de forskellige ting adskilt. Kom olie/smør i en
stegegryde, når det er bruset af, brunes kød og bacon, evt. af flere
gange (må ikke koge), drys melet over. Tag kød og bacon op med en
hulske, brun herefter champignon i ca. 3 min. herefter porrer og løg
(sammen med champignon) ca. 3 min. Smag gryderetten til med salt og peber. Kartoffelmos: Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker, koges til de er møre (uden salt). Vandet hældes fra (gem lidt af vandet). Margarinen tilsættes de kogte kartofler og begge dele røres sammen til mos med en elpisker. Mælken bringes i kog og piskes i lidt ad gangen, til mosen har en passende konsistens. Der kan evt. spædes med lidt af det gemte kartoffelvand, smages til med salt |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Martins Marcipan- Muffins med Frugt |
Bemærk:
2 hold laver dessert og 2 hold leverpostej.
Ingredienser: |
|
Antal
personer: 6 |
2 |
æg |
|
200 g. |
sukker |
|
150 g. |
hvedemel |
|
1 tsk. |
bagepulver |
|
200 g. |
groftrevet
marcipan |
|
1 kg. |
forskellig
frugt evt. frisk |
|
500 g. |
creme
fraiche 18% |
|
Pynt: |
sigtet
florsukker |
|
Bagetid: |
ca. ½
time ved 175 grader |
|
Fremgangsmåde: |
||
Pisk æg
og sukker til blandingen er lys og luftig. Skræl
frugterne og skær dem i mindre stykker.
|
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Juleleverpostej |
Bemærk:
2 hold laver dessert og 2 hold leverpostej.
Ingredienser: |
|
Antal
personer:? |
1 kg. |
svinelever |
|
400 g. |
fersk
spæk |
|
4 stk. |
cox
orangeæbler |
|
4 tsk. |
peber |
|
3 tsk. |
groft
salt |
|
2 tsk. |
stødt
allehånde |
|
2 tsk. |
stødt
nelliker |
|
3 stk. |
æg |
|
4 spsk. |
mel |
|
Bagetid: |
ca. 5
kvarter ved 175 grader |
|
Fremgangsmåde: |
|
|
Lever, spæk,
løg og æbler køres igennem kødhakker/blender en gang. |
Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex