Startside
Nyheder
Program
Om klubben
Bestyrelsen
Fotos
Links
Madopskrifter
Stikord
Arkiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Opskriftindex

  Opskrifter den 20. nov. 2007!  

Forret 05
Print Opskrift i PDF 


Laksesnitter

 


klik for stort billede

 

Ingredienser:

 

Antal personer: 4

200 g.

røget laks

 

3 spsk.

creme fraiche

 

2 skiver.

ristet toastbrød

 

4 stk.

salatblade

 

1 lille

rødløg (evt. et ½)

 

pynt 

rød kaviar

 

dild

 

Fremgangsmåde:

 

Gem 4 fine strimler laks til pynt. Blend eller finhak røget laks 
og rør det med det finhakkede rødløg og creme fraiche. 

De ristede toastbrødskiver skæres i trekanter, og lægges på en dessert tallerken. 
Et salatblad lægges på brødet, læg laksecremen i en pæn rund klat på midten af salatbladet. Pynt med en strimmel laks, rød kaviar og lidt dild.   

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret 06
Print Opskrift i PDF 

Baconbøffer på 
stegte kartofler

 


klik for stort billede

  

Ingredienser:

 

Antal personer: 4

ca. 800 g.

hakket oksekød 

 

1 pk.

bacon

 

1 glas.

champignoner

 

2 spsk.

kartoffelmel

 

3 stk.

 tomater

 

2 dl.

kaffefløde

 

1 tsk.

groft salt

 

2 stk.

løg

 

2 stk.

æg

 

6 spsk.

rasp

 

1 dl.

vand

 

1 tsk.

peber (strøget)

 

50 gr..

margarine til stegning

 

½ tsk.

timian

 

 

persille

 

1200 g.

kartofler

 

½ dl.

rapsolie

 

2 dl.

kaffefløde

 

1 tsk.

groft salt

 

½ tsk.

peber

 

Fremgangsmåde:

 

Raspen overhældes med vand og kaffefløde og skal trække ca. 10 min. 

Hak løg og champignon fint og svits dem i margarinen. Afsvales. 

Bland kød, løg/champignon, kartoffelmel og krydderier til en ensartet fars og sæt farsen i køleskabet ca. en time. 

Kartoflerne skrælles og skæres i ret tynde skiver. Kom kartofler, salt, peber og olie i en plastpose og bland det godt. Kartoffelskiverne lægges herefter i et ildfast fad, overhældes med fløde og sættes på bagerist i nederste rille i den forvarmede ovn, og steges ved 200 gr. i 20 minutter. 

Kødet formes til 10 ovale bøffer. Omkring hver bøf rulles en skive bacon, som fæstes med en kødnål eller tandstik. Steg bøfferne et par minutter på hver side på en meget varm pande. Bøfferne lægges herefter ovenpå de halvstegte kartofler. Sættes atter i ovnen, men nu i den midterste rille og ved 225 gr. i ca. 20-25 min, til kartoflerne er møre. 

Pyntes inden servering med en tomatskive og lidt persille.

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

Dessert 18
Print Opskrift i PDF 
Indbagt is
med marengs

klik for stort billede

 

Ingredienser:

 

Antal personer: 4

1 stk.

lagkagebund

 

3 stk.

æggehvider

 

1 tsk.

vanillesukker

 

2½ dl.

flormelis

 

1 ltr.

is

 

½ ds.

pærer/ fersken

 

Bagetid: a. 10 minutter 225 grader
(til marengsen ta´r farve)  

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt flormelis og vaniljesukker. 
Pisk til æggehviderne er MEGET seje. 

Læg lagkagebunden i et ildfast fad og skær den til så den passer i omkreds til isen. Skær frugterne i tynde skiver og fordel dem på lagkagebunden. Læg isen i ET stort stykke på frugterne og dæk isen med æggehvidemassen. Isen skal være 100% dækket, i så jævnt et lag som muligt, ellers smelter isen i ovnen. Sættes i ovnen 15 minutter før servering. Bages i 10 minutter i den forvarmede ovn. 

Tips: Tag ikke isen ud af fryseren før alt andet er klar!

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 
Bagværk  08
Print Opskrift i PDF

Jensens
havregrynskager

 


klik for stort billede

  

Ingredienser:

 

Antal personer:?

100 gr.

margarine

 

200 g.

sukker

 

125 g.

havregryn

 

1 stk.

kanel

 

2 tsk.

vanillesukker

 

1 tsk.

kardemomme

 

1 tsk.

stødt allehånde

 

3 spsk.

mælk / fløde

 

1 spsk.

mel

 

Bagetid:

ca. 10-15 minutter ved 175 grader (se efter farven)

Fremgangsmåde: 

 

 

Smelt margarinen i en lille gryde, tilsæt sukker og krydderier, rør til sukkeret er næsten smeltet, må ikke koge. Tilsæt mælk eller fløde og bland det godt, bland mel og havregryn og rør det hele sammen. 

Sættes på bageplader med bagepapir med 2 teskeer, ca. 12-16 stk. på hver da de flyder meget ud. Er dejen stiv/kold trykkes kagerne lidt flade med en finger.

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

   

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.