|
|
Forret
05
|
|
Ingredienser: |
|
Antal
personer: 4 |
200 g. |
røget
laks |
|
3 spsk. |
creme
fraiche |
|
2 skiver. |
ristet
toastbrød |
|
4 |
salatblade |
|
1 lille |
rødløg
(evt. et ½) |
|
pynt |
rød
kaviar |
|
|
dild |
|
Fremgangsmåde: |
|
|
Gem
4 fine strimler laks til pynt. Blend eller finhak røget laks De
ristede toastbrødskiver skæres i trekanter, og lægges på en dessert
tallerken. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
|
Ingredienser: |
|
Antal
personer: 4 |
ca.
800
g. |
hakket
oksekød |
|
1
pk. |
bacon |
|
1
glas. |
champignoner |
|
2
spsk. |
kartoffelmel |
|
3
stk. |
tomater |
|
2
dl. |
kaffefløde
|
|
1
tsk. |
groft
salt |
|
2
stk. |
løg |
|
2
stk. |
æg |
|
6
spsk. |
rasp |
|
1
dl. |
vand |
|
1
tsk. |
peber
(strøget) |
|
50
gr.. |
margarine
til stegning |
|
½
tsk. |
timian |
|
|
persille |
|
1200
g. |
kartofler |
|
½
dl. |
rapsolie |
|
2
dl. |
kaffefløde |
|
1
tsk. |
groft
salt |
|
½
tsk. |
peber |
|
Fremgangsmåde: |
|
|
Raspen
overhældes med vand og kaffefløde og skal trække ca. 10 min. Hak
løg og champignon fint og svits dem i margarinen. Afsvales. Bland
kød, løg/champignon, kartoffelmel og krydderier til en ensartet fars og
sæt farsen i køleskabet ca. en time. Kartoflerne
skrælles og skæres i ret tynde skiver. Kom kartofler, salt, peber og
olie i en plastpose og bland det godt. Kartoffelskiverne lægges herefter
i et ildfast fad, overhældes med fløde og sættes på bagerist i
nederste rille i den forvarmede ovn, og steges ved 200 gr. i 20
minutter. Kødet
formes til 10 ovale bøffer. Omkring hver bøf rulles en skive bacon, som
fæstes med en kødnål eller tandstik. Steg bøfferne et par minutter på
hver side på en meget varm pande. Bøfferne lægges herefter ovenpå de
halvstegte kartofler. Sættes atter i ovnen, men nu i den midterste rille
og ved 225 gr. i ca. 20-25 min, til kartoflerne er møre. Pyntes inden servering med en tomatskive og lidt persille. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Indbagt is
|
klik for stort billede |
Ingredienser: |
|
Antal
personer: 4 |
1 stk. |
lagkagebund |
|
3 stk. |
æggehvider |
|
1 tsk. |
vanillesukker |
|
2½ dl. |
flormelis |
|
1
ltr. |
is |
|
½ ds. |
pærer/
fersken |
|
Bagetid: |
a.
10 minutter 225 grader (til marengsen ta´r farve) |
|
Fremgangsmåde: |
|
|
Pisk
æggehviderne meget stive. Tilsæt flormelis og vaniljesukker. Læg
lagkagebunden i et ildfast fad og skær den til så den passer i omkreds
til isen. Skær frugterne i tynde skiver og fordel dem på lagkagebunden.
Læg isen i ET stort stykke på frugterne og dæk
isen med æggehvidemassen. Isen skal være 100% dækket,
i så jævnt et lag som muligt, ellers smelter isen i ovnen. Sættes i
ovnen 15 minutter før servering. Bages i 10 minutter i den forvarmede
ovn. Tips: Tag ikke isen ud af fryseren før alt andet er klar!
|
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
|
Ingredienser: |
|
Antal
personer:? |
100 gr. |
margarine |
|
200 g. |
sukker |
|
125 g. |
havregryn |
|
1 stk. |
kanel |
|
2 tsk. |
vanillesukker |
|
1 tsk. |
kardemomme |
|
1 tsk. |
stødt
allehånde |
|
3 spsk. |
mælk
/ fløde |
|
1 spsk. |
mel |
|
Bagetid: |
ca.
10-15 minutter ved 175 grader |
|
Fremgangsmåde: |
|
|
Smelt
margarinen i en lille gryde, tilsæt sukker og krydderier, rør til
sukkeret er næsten smeltet, må ikke koge. Tilsæt mælk eller fløde og
bland det godt, bland mel og havregryn og rør det hele sammen. Sættes på bageplader med bagepapir med 2 teskeer, ca. 12-16 stk. på hver da de flyder meget ud. Er dejen stiv/kold trykkes kagerne lidt flade med en finger. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.