Startside
Nyheder
Program
Om klubben
Bestyrelsen
Fotos
Links
Madopskrifter
Stikord
Arkiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Opskriftindex

  Opskrifter den 4. dec. 2007!  

Forret 09   
Print Opskrift i PDF
Fyldte mark-
champignon
 


klik for stort billede

 

Ingredienser:

 

Antal personer: 4

4 store.

markchampignoner

 

2 fed

hvidløg

 

1

løg

 

300 gr.

oksefars

2 spsk.

rasp

 

¼ tsk.

peber

 

1

æg

 

salt

 

2 skiver

toastbrød

 

4

salatblade

 

1 lille

tomat
peberrodssalat
Fremgangsmåde:  

Pil stokken af champignonerne, hak stokken og løget fint. Rist stok, fars og løg på en pande i lidt olie så det ta’r farve. Inden blandingen tages af varmen tilsættes de knuste hvidløgsfed og peber. Lad det køle lidt af, og bland æg og raspen i og fyld det i hovederne, der sættes i et ovnfast fad, der er smurt i bunden med 1 spsk. olie. Fadet sættes i en ovn på  200 gr. i ca. 15 min., evt. med stanniol over de første 10 min.

Rist toastbrød og skær dem i trekanter. Læg et skyllet salatblad på og den bagte champignon ovenpå. Pynt med en klat peberrodssalat og 1-2 tomatbåde. 

Er også velegnet til natmad.  

 

                             

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret 10
Print Opskrift i PDF
Mørbrad
i
rødvinssauce
 


klik for stort billede

 

Ingredienser:

 

Antal personer: 4

2 stk.

svinemørbrad

 

1 pk.

bacon

 

500 gr.

champignoner

 

1.

bouillon terning

 

2½ dl.

piskefløde

 

1 tsk.

groft salt

 

1 dl.

rødvin

 

2 fed.

hvidløg (presset)

 

2½ dl.

vand

 

½ tsk.

peber

 

50 gr..

margarine/rapsolie til stegning

 

½ tsk.

basilikum

 

12- 1400 g.

kartofler

 

 

Fremgangsmåde:

 

 

Del baconskiverne i ca. 6 stk. Steg dem på en tør pande til de tager lidt farve (men ikke sort). Tag dem af panden med en hulske, så fedtet bliver tilbage.

Rens og del champignonerne. Steg dem i baconfedtet + evt. en skvat olie, drys en lille tsk. groft salt i olien, inden du hælder champignon på. Når væden er fordampet og champignonerne begynder at tage farve tilsættes peber eller hvidløgspeber (en lille tsk.). De færdigstegte champignoner gemmes i en skål.

Mørbradene befries for sener og brunes hele på panden på alle sider i margarine/olie, færdigsteges i ca. 15 min. (afhængig af størrelse), drysses med salt og peber. Tages af panden og holdes varme under staniol. Opløs terningen i vandet og kog panden af med det.

Kom afkoget i en gryde og tilsæt rødvin, hvidløg, basilikum og fløde og lad det koge et par minutter, smag til med salt og juster tykkelsen med maizena (1 eller 2 tsk.). 

Skær mørbrad i skrå skiver ca. 25 mm. tykke, anret dem i et ildfast fad i hver side. Læg baconstykker og champignoner i midten og hæld sovsen over. Sæt retten i ovnen ved 175 gr. i 10 -15 min. 

Kartoflerne skrælles og skæres i passende stykker. Koges til de er møre (husk at tilsætte salt). 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert 11
Print Opskrift i PDF

Frugttærte

 


klik for stort billede

 

Ingredienser:

 

Antal personer: 4

Dej:

 

 

150 gr.

mel

 

75 gr.

margarine

 

1-2 spsk.

vand

 

 

 

 

Fyld:

 

 

150 gr.

frugtstykker

 

20 gr.

mel

 

125 gr.

sukker

 

1 knivspids

salt

 

1

æg

 

15 gr.

margarine

 

1 spsk.

citronsaft (fra klejnerne)

 

 

Fremgangsmåde:  

 

 

Sigt melet med en anelse salt. Tilsæt margarinen i små klatter og saml dejen med fingrene, håndvarmen er tit for meget, tilsæt lidt iskoldt vand lidt efter lidt, så dejen lige kan samles til en konsistens der kan rulles. Inden udrulning sættes dejen i køler/fryser ca. 15 min.

Hæld al væden fra frugterne, del evt. frugterne i mindre stykker. Bland mel med sukkeret og en anelse salt og rør det sammen med ægget. Bland frugtstykkerne med citronsaften og hæld det i æggeblandingen. Rul tærtedejen ud og beklæd en smurt tærteform med ca. 2/3 dele af dejen, hæld fyldet i og lav et låg af restdejen.

Bag tærten i den forvarmede ovn de første 10 min. ved 230 gr., sænk temperaturen til 180 gr. og bag tærten i godt en ½ time, til den er pænt brun på toppen. Drys lidt flormelis på toppen gennem en sigte

Serveres med creme fraiche eller flødeskum.

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
Bagværk 12
Print Opskrift i PDF
Olde Signes
klejner 
(
fra Hjerl Hede)


klik for stort billede

 

Ingredienser:

 

Antal personer:?

500 gr.

hvedemel

 

150 gr.

margarine

 

130 gr.

sukker

 

3 stk.

æg

 

½ stk.

hjortetakssalt

 

1 tsk.

kardemomme

 

1 stk.

citron (skallen)

 

4 spsk.

 fløde

 

1 kg.

palmin

 

Fremgangsmåde:

 

 

Æggene røres godt med smeltet, let afkølet margarine, sukkeret drysses i, det hele røres til det er hvidt, og sukkeret ikke knaser mere. Fløden, den revne citronskal (husk at vaske den godt) og krydderierne tilsættes og til sidst melet. Dejen stilles i fryser ca. ½ - 1 time og den bliver bedre hvis den står i køleskab til næste dag.

Dejen rulles ud på et melbestrøet bord, ca. 0,5 cm. tyk eller mellem 2 stk. bagepapir. Den skæres i ca. 5 cm. brede strimler med klejnesporen.  

Koges i ren palmin.

Palminen varmes i en tykbundet gryde, klejnerne koges hurtigt heri, 5-6 stykker pr. gang. De bør lægges på et stykke køkkenrulle, for at fedtet kan løbe af. Prøv om palminen er varm nok med en tandstik.  
Tip:  
For at undgå, at palminen bliver mørk, kommes en ½ rå skrællet kartoffel i. Den suger urenhederne, og bør skiftes efter behov.
 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

     

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.