|
|
Forret
09
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Hovedret
10
|
Mørbrad
|
Ingredienser: |
|
Antal
personer: 4 |
2
stk. |
svinemørbrad |
|
1
pk. |
bacon |
|
500
gr. |
champignoner |
|
1. |
bouillon
terning |
|
2½
dl. |
piskefløde |
|
1
tsk. |
groft salt |
|
1
dl. |
rødvin |
|
2
fed. |
hvidløg (presset) |
|
2½
dl. |
vand |
|
½
tsk. |
peber |
|
50
gr.. |
margarine/rapsolie til
stegning |
|
½
tsk. |
basilikum |
|
12-
1400 g. |
kartofler |
|
Fremgangsmåde: |
|
|
Del baconskiverne i ca. 6 stk. Steg dem på en tør pande til de tager lidt farve (men ikke sort). Tag dem af panden med en hulske, så fedtet bliver tilbage. Rens og del champignonerne. Steg dem i baconfedtet + evt. en skvat olie, drys en lille tsk. groft salt i olien, inden du hælder champignon på. Når væden er fordampet og champignonerne begynder at tage farve tilsættes peber eller hvidløgspeber (en lille tsk.). De færdigstegte champignoner gemmes i en skål. Mørbradene befries for sener og brunes hele på panden på alle sider i margarine/olie, færdigsteges i ca. 15 min. (afhængig af størrelse), drysses med salt og peber. Tages af panden og holdes varme under staniol. Opløs terningen i vandet og kog panden af med det. Kom afkoget i en gryde og
tilsæt rødvin, hvidløg, basilikum og fløde og lad det koge et par
minutter, smag til med salt og juster tykkelsen med maizena (1 eller 2
tsk.). Skær mørbrad i skrå
skiver ca. 25 mm. tykke, anret dem i et ildfast fad i hver side. Læg
baconstykker og champignoner i midten og hæld sovsen over. Sæt retten i
ovnen ved 175 gr. i 10 -15 min. Kartoflerne
skrælles og skæres i passende stykker. Koges til de er møre (husk at
tilsætte salt). |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
|
Ingredienser: |
|
Antal
personer: 4 |
Dej: |
|
|
150 gr. |
mel |
|
75
gr. |
margarine |
|
1-2 spsk. |
vand |
|
|
|
|
Fyld: |
|
|
150 gr. |
frugtstykker |
|
20 gr. |
mel |
|
125 gr. |
sukker |
|
1 knivspids |
salt |
|
1 |
æg |
|
15
gr. |
margarine |
|
1 spsk. |
citronsaft
(fra klejnerne) |
|
Fremgangsmåde: |
|
|
Hæld al væden fra frugterne, del evt. frugterne i mindre stykker. Bland mel med sukkeret og en anelse salt og rør det sammen med ægget. Bland frugtstykkerne med citronsaften og hæld det i æggeblandingen. Rul tærtedejen ud og beklæd en smurt tærteform med ca. 2/3 dele af dejen, hæld fyldet i og lav et låg af restdejen. Bag tærten i den forvarmede ovn de første 10 min. ved 230 gr., sænk temperaturen til 180 gr. og bag tærten i godt en ½ time, til den er pænt brun på toppen. Drys lidt flormelis på toppen gennem en sigte Serveres med creme fraiche eller flødeskum. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Olde Signes
|
Ingredienser: |
|
Antal
personer:? |
500 gr. |
hvedemel |
|
150 gr. |
margarine |
|
130 gr. |
sukker |
|
3 stk. |
æg |
|
½ stk. |
hjortetakssalt |
|
1 tsk. |
kardemomme |
|
1 stk. |
citron
(skallen) |
|
4 spsk. |
fløde
|
|
1 kg. |
palmin |
|
Fremgangsmåde: |
|
|
Æggene røres godt med smeltet, let afkølet
margarine, sukkeret drysses i, det hele røres til det er hvidt, og
sukkeret ikke knaser mere. Fløden, den revne citronskal (husk at vaske
den godt) og krydderierne tilsættes og til sidst melet. Dejen stilles i
fryser ca. ½ - 1 time og den bliver bedre hvis den står i køleskab til
næste dag. Dejen
rulles ud på et melbestrøet bord, ca. 0,5 cm. tyk eller mellem 2 stk.
bagepapir. Den skæres i ca. 5 cm. brede strimler med klejnesporen. Koges i ren palmin. Palminen varmes i en tykbundet gryde, klejnerne koges
hurtigt heri, 5-6 stykker pr. gang. De bør lægges på et stykke køkkenrulle,
for at fedtet kan løbe af. Prøv om palminen er varm nok med en tandstik.
|
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.