Startside
Nyheder
Program
Om klubben
Bestyrelsen
Fotos
Links
Madopskrifter
Stikord
Arkiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Opskriftindex

  Opskrifter den 18. dec. 2007!  

Forret  13 
Print Opskrift i PDF
Hjemmelavede
marinerede sild
 


klik for stort billede

 

Ingredienser:

 

Antal personer: 8

Saltning:

 

1 kg.

sildefiléter

 

1 kg.

groft salt

 

1/2 kg.

sukker

Lage:

 

3/4 ltr.

eddike

 

1 dl.

brun farin

4 dl.

sukker

 

10

hele nelliker

 

2

laurbærblade

15

hele allehånde

 

1 tsk.

tørret chili

2

stjerneanis

1 spsk.

hel peber

1

løg i skiver

                             

Fremgangsmåde:

 

 

Det er ikke en ret der er hurtig lavet!  Tag en 5 ltr. plastspand (beregnet til madvarer) eller en gryde, drys et pænt lag salt i bunden. Hæld sukker i en flad tallerken og vend 2 fileter i sukkeret, læg dem ovenpå saltet i spanden og drys igen med et lag salt, næste lag vendes på tværs o.s.v.
Læg en desserttallerken over og en tung ting til pres. Efter et par dage ser du efter om saltlagen dækker sildene, hvis ikke må du spæde til med ekstra lage.
I nogle opskrifter blandes salt og sukker, men den her metode er bedre. Det er sukkeret der gør silden blød, en sild der kun er saltet er stiv som en pind.
Lad sildene stå et køligt sted i 4 uger (behøver ikke være i køleskab). Derefter skal de udvandes 1 døgn, skil dem forsigtigt ad inden udvanding. Buk silden sammen på langs så skindsiderne er sammen, vrik lidt op og ned så rygfinne og skind løsnes og let kan pilles af. Skær sildene i passende stykker.

Lagen koges i nogle minutter, afkøles og hældes over sildene, lad dem trække et par dage inden servering. Da sild er en ret fed fisk anbefales det (for helbredets skyld) at servere mindst en snaps til.

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret 14
Print Opskrift i PDF
Stegt flæsk med
persillesovs
 


klik for stort billede

  

Ingredienser:

 

Antal personer: 4

16-20 skiver.

stegeflæsk ca. 750 gr.

 

1/2 tsk.

groft salt

 

 

Persillesovs:  

 

1/2 ltr.

mælk

 

2 spsk.

majsstivelse

 

1 tsk.

groft salt

 

1/2 tsk.

sukker

 

1/4 tsk..

peber

 

2 dl.

hakket persille

 

 

12- 1400 g.

asparges kartofler

 

 

Fremgangsmåde:

 

 

Læg flæskeskiverne på en rist med et fad eller en bradepande under. Steg flæsket midt i ovnen - til det er gyldenbrunt og sprødt. Drys med salt.

Persillesauce: Rør mælken sammen med majsstivelsen i en gryde og kog op under omrøring. Tilsæt persille og sukker og lad saucen koge i ca. 5 minutter. Tilsæt salt og peber og smag til.

Kartoflerne skylles og koges til de er møre (husk at tilsætte salt), hvorefter de pilles.

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert 15
Print Opskrift i PDF

Ris a la mande

 


klik for stort billede

 

Ingredienser:

 

Antal personer: 4

60 gr.

grødris (ca. 0,75 dl.)

 

4 dl.

sødmælk

 

1 dl.

vand

 

1/2 stang

vanille (vanillekorn herfra)

 

1 1/2 spsk.  

sukker

 

3 dl.

piskefløde

 

10 stk.

hakkede smuttede mandler

 

 

500 gr.

kirsebærsauce

 

 

Fremgangsmåde:  

 

 

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Drys risene i det kogende vand under omrøring, og kog dem ca. 2 min. Tilsæt mælk og vanilje, kog også den rensede vanillestang med. Bring det i kog under omrøring. Kog grøden ved svag varme, under låg, ca. 35 min. Rør i den af og til. Afkøl grøden. Rør den med sukker og mandler. Pisk fløden til et let skum og vend den i grøden. Sæt desserten koldt. Serveres med lunet kirsebærsauce.

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

   
 

Vil ud vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.