|
|
Forret
|
Hjemmelavede
|
Ingredienser: |
|
Antal personer: 8 |
Saltning: |
|
|
1 kg. |
sildefiléter |
|
1 kg. |
groft salt |
|
1/2 kg. |
sukker |
|
Lage: |
|
|
3/4
ltr. |
eddike |
|
1 dl. |
brun farin | |
4 dl. |
sukker |
|
10 |
hele nelliker |
|
2 |
laurbærblade |
|
15 |
hele allehånde |
|
1 tsk. |
tørret chili | |
2 |
stjerneanis | |
1 spsk. |
hel peber | |
1 |
løg i skiver |
Fremgangsmåde: |
|
|
Det
er ikke en ret der er hurtig lavet! Tag en 5 ltr. plastspand
(beregnet til madvarer) eller en gryde, drys et pænt lag salt i bunden.
Hæld sukker i en flad tallerken og vend 2 fileter i sukkeret, læg dem
ovenpå saltet i spanden og drys igen med et lag salt, næste lag vendes
på tværs o.s.v. Lagen koges i nogle minutter, afkøles og hældes over sildene, lad dem trække et par dage inden servering. Da sild er en ret fed fisk anbefales det (for helbredets skyld) at servere mindst en snaps til. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Stegt
flæsk
med
|
Ingredienser: |
|
Antal
personer: 4 |
16-20
skiver. |
stegeflæsk ca. 750 gr. |
|
1/2 tsk. |
groft salt |
|
|
|
|
Persillesovs: |
|
|
1/2
ltr. |
mælk |
|
2
spsk. |
majsstivelse |
|
1
tsk. |
groft salt |
|
1/2
tsk. |
sukker |
|
1/4
tsk.. |
peber |
|
2
dl. |
hakket persille |
|
|
||
12-
1400 g. |
asparges
kartofler |
|
Fremgangsmåde: |
|
|
Læg flæskeskiverne
på en rist med et fad eller en bradepande under. Steg flæsket midt i
ovnen - til det er gyldenbrunt og sprødt. Drys med salt. Kartoflerne skylles og koges til de er møre (husk at tilsætte salt), hvorefter de pilles. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
|
Ingredienser: |
|
Antal
personer: 4 |
60 gr. |
grødris (ca. 0,75 dl.) |
|
4
dl. |
sødmælk |
|
1 dl. |
vand |
|
1/2 stang |
vanille (vanillekorn herfra) |
|
1 1/2 spsk. |
sukker |
|
3 dl. |
piskefløde |
|
10 stk. |
hakkede smuttede mandler |
|
|
||
500 gr. |
kirsebærsauce |
|
Fremgangsmåde: |
|
|
|
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Vil ud vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.