|
|
Forret
16
|
Ingredienser: |
|
Antal personer: 4 |
200 gr. |
fersk røget laks |
|
2 - 3 |
gamle kartofler |
|
1 |
lille løg |
|
1 1/2 dl. |
piskefløde |
|
ca. 2 spsk. |
friskhakket peberrod |
|
1/2 |
citron |
|
|
fedtstof til stegning |
|
|
karse til pynt |
|
Fremgangsmåde: |
|
|
Skræl kartoflerne og pil løget. Riv kartofler og løg på den grove side
af rivejernet. Tryk kartoflerne tørre, evt. i et viskestykke eller køkkenrulle. Bland kartofler og løg, krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet i en teflonbelagt stegepande og steg fire små pandekager. Tryk dem flade med en paletkniv og steg dem brune og sprøde på begge sider. Pisk fløden stiv og smag den til med friskreven peberrod. Skær laksen i strimler. Læg pandekagerne på tallerkner, fordel laksestrimlerne og flødepeberroden ovenpå. Pynt evt. med lidt karse og server en citronbåd til. Krydr evt. med lidt hvid peber fra kværn. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Husarsteg
|
Ingredienser: |
|
Antal
personer: 4 |
1,5
kg. |
nakkefilet |
|
250 gr. |
champignon |
|
2 |
løg |
|
15 gr. |
fedtstof |
|
2
spsk. |
rasp |
|
5
dl. |
bouillon |
|
1
spsk. |
mel |
|
salt og peber |
|
|
1 bundt |
grønne bønner evt. frost |
|
3-400 gr. |
gulerødder evt. mini karotter |
|
8 - 10 |
mellemstore kartofler |
|
|
basilikum |
|
timian |
|
|
sovsejævner |
|
Fremgangsmåde: |
|
|
En
husarsteg skal normalt skæres i skiver, dog ikke helt igennem. Men vi er
ikke som de andre, - det er ikke til at styre stegen i skiver, så vi skærer
den på langs ca. 3/4 igennem, så vi har en »lomme« til fyldet. Skær
champignon i skiver og hak løget. Svits champignon og løg i fedtstoffet
på en pande. Tilsæt rasp og smag til med salt, peber og timian. Fordel
fyldet i stegen, som snøres sammen med snor. Læg stegen i et ovnfast
fad. Kog
gulerødder og bønner hver for sig i letsaltet vand. Er grønsagerne
frosne, se tilberedning på posen.
|
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Indbagt is
|
klik for stort billede |
Ingredienser: |
|
Antal
personer: 4 |
1 stk. |
lagkagebund |
|
3 stk. |
æggehvider |
|
1 tsk. |
vanillesukker |
|
2½ dl. |
flormelis |
|
1
ltr. |
is |
|
½ ds. |
pærer |
|
Bagetid: |
ca.
10 minutter 225 grader |
|
|
|
|
Fremgangsmåde: |
|
|
Læg
lagkagebunden i et ildfast fad og skær den til så den passer i omkreds
til isen. Skær frugterne i tynde skiver og fordel dem på lagkagebunden.
Læg isen i ET stort stykke på frugterne og dæk
isen med æggehvidemassen. Isen skal være 100% dækket,
i så jævnt et lag som muligt, ellers smelter isen i ovnen. Sættes i
ovnen 15 minutter før servering. Bages i 10 minutter i den forvarmede
ovn. Tips: Tag ikke isen ud af fryseren før alt andet er klar! |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.