Startside
Nyheder
Program
Om klubben
Bestyrelsen
Fotos
Links
Madopskrifter
Stikord
Arkiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Opskriftindex

  Opskrifter den 15. Jan. 2008.

Forret  16 
Print Opskrift i PDF
Røsti med røget laks og flødepeberrod


klik for stort billede

 

Ingredienser:

 

Antal personer: 4

200 gr.

fersk røget laks

2 - 3

gamle kartofler

 

1

lille løg

1 1/2 dl.

piskefløde

 

ca. 2 spsk.

friskhakket peberrod

1/2

citron

 

fedtstof til stegning

 

karse til pynt

                

Fremgangsmåde:

 

 

Skræl kartoflerne og pil løget. Riv kartofler og løg på den grove side af rivejernet. Tryk kartoflerne tørre, evt. i et viskestykke eller køkkenrulle.
Bland kartofler og løg, krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet i en teflonbelagt stegepande og steg fire små pandekager. Tryk dem flade med en paletkniv og steg dem brune og sprøde på begge sider.
Pisk fløden stiv og smag den til med friskreven peberrod. Skær laksen i strimler.
Læg pandekagerne på tallerkner, fordel laksestrimlerne og flødepeberroden ovenpå. Pynt evt. med lidt karse og server en citronbåd til.
Krydr evt. med lidt hvid peber fra kværn. 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret 17
Print Opskrift i PDF
Husarsteg
med Hasselbach kartofler
 


klik for stort billede

  

Ingredienser:

 

Antal personer: 4

1,5 kg.

nakkefilet

 

250 gr.

champignon

 

2

løg

 

15 gr.

fedtstof

 

2 spsk.

rasp

 

5 dl.

bouillon

 

1 spsk.

mel

 

salt og peber

 

1 bundt

grønne bønner evt. frost

 

3-400 gr.

gulerødder evt. mini karotter

 

8 - 10

mellemstore kartofler

 

basilikum

 

timian

 

sovsejævner

 

Fremgangsmåde:

 

 

En husarsteg skal normalt skæres i skiver, dog ikke helt igennem. Men vi er ikke som de andre, - det er ikke til at styre stegen i skiver, så vi skærer den på langs ca. 3/4 igennem, så vi har en »lomme« til fyldet. Skær champignon i skiver og hak løget. Svits champignon og løg i fedtstoffet på en pande. Tilsæt rasp og smag til med salt, peber og timian. Fordel fyldet i stegen, som snøres sammen med snor. Læg stegen i et ovnfast fad.
Kom mel i en si og drys det over kødet. Tilsæt bouillon. Stil fadet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og lad stegen stå i ca. 2 timer, til den er gennemstegt.

Kartoflerne skrubbes godt og skæres i tynde skiver, men ikke helt igennem, (læg kartoflerne mellem 2 skære brætter, så bliver snittene ens), kartoflerne pensles med olie, drys lidt basilikum i revnerne og lidt salt. Bag kartoflerne i en bradepande med 1 dl. olie i bunden i ca. 3/4 time afhængig af størrelsen. 

Kog gulerødder og bønner hver for sig i letsaltet vand. Er grønsagerne frosne, se tilberedning på posen.

Hæld skyen fra, varm den igennem og smag til med salt og peber. Jævn evt. skyen med saucejævner, hvis den er for tynd.

Skær stegen i pæne skiver og anret det hele pænt på et fad, evt. kartoflerne på et fad for sig.  

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert
Indbagt is
med marengs

klik for stort billede

 

Ingredienser:

 

Antal personer: 4

1 stk.

lagkagebund

 

3 stk.

æggehvider

 

1 tsk.

vanillesukker

 

2½ dl.

flormelis

 

1 ltr.

is

 

½ ds.

pærer eller marmelade

 

 

Bagetid:

ca. 10 minutter 225 grader
(til marengsen ta´r farve)

 

 

 

 

Fremgangsmåde:

 

 

  Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt flormelis og vanillesukker. Pisk til æggehviderne er MEGET seje. 

Læg lagkagebunden i et ildfast fad og skær den til så den passer i omkreds til isen. Skær frugterne i tynde skiver og fordel dem på lagkagebunden. Læg isen i ET stort stykke på frugterne og dæk isen med æggehvidemassen. Isen skal være 100% dækket, i så jævnt et lag som muligt, ellers smelter isen i ovnen. Sættes i ovnen 15 minutter før servering. Bages i 10 minutter i den forvarmede ovn. 

Tips: Tag ikke isen ud af fryseren før alt andet er klar! 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

   

 

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.