|
|
Forret
Print Opskrift i PDF |
Laksebruchetta |
Ingredienser: |
Antal personer: 4 | |
4 skiv. |
Toastbrød | |
2 stk. |
Bøftomater | |
50 gr. |
Mozzarelle ost | |
8 skiv. |
Røget laks | |
½ . |
Rødløg | |
1 tsk. |
Groft salt | |
1 tsk. |
Peber | |
12 blade |
Frisk basilikum | |
Fremgangsmåde: |
||
Rist brødskiverne på begge sider, så de tager farve. Skær tomater og mozzarella i tynde skiver. Læg først lakseskiverne på brødet, så tomatskiver, mozzarella og løgringe, drys med salt og peber efter smag. Sættes i den varme ovn og grilles i 3 - 5 minutter mere. Pyntes med basilikumblade og serveres mens de endnu er lune. |
||
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Enebærgryde med bagt kartoffelmos |
|
Ingredienser: |
Antal
personer: 4 |
|
1
kg |
Skært svinekød |
|
10
stk. |
Enebær | |
1/2 tsk. | Tørret rosmarin | |
1/4 l. |
Piskefløde | |
2
dl. |
Cremefraiche 18% | |
1
tsk. |
Groft salt |
|
Friskkværnet peber |
||
50
gr. |
margarine |
|
Evt.
sovsejævner |
||
Kartoffelmos: | ||
750
gr. |
Kartofler |
|
50
gr. |
Margarine |
|
1/2
dl. |
Piskefløde |
|
2
stk. |
æg |
|
1
tsk. |
Salt + friskkværnet peber |
|
Fremgangsmåde: |
||
Skær
kødet i tynde strimler. Smelt fedtstoffet i en stegegryde. Del kødet i 2
portioner og brun det hver for sig ved god varme. Læg al kødet tilbage i
gryden, knus enebærrene og rosmarin og tilsæt det. Kom piskefløde,
cremefraiche, salt og peber i og lad retten småsimre under låg ca. 1
time. Smag til med salt og peber tilsæt kulør og evt. jævning. Skræl
kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre (uden salt)
i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos kartoflerne og
rør fedtstof og fløde i. Pisk æggeblommerne i (grundigt) et ad gangen
og pisk mosen godt igennem. Pisk æggehviderne stive og vend dem
forsigtigt i mosen. Gryderetten kan evt. serveres med kogte broccoli, andre grønsager eller asier til.
|
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Mini Citronéclairs |
klik for stort billede |
Ingredienser: |
til ca 24 stk. | Antal
personer: 4 |
Dej: | ||
50gr. |
Smør/margarine |
|
1/4
tsk. |
Salt |
|
100
gr.. |
Mel |
|
2
stk. |
Æg |
|
2
dl. |
vand |
|
Citroncreme: |
||
200
gr.. |
Buko naturel 26% el. lignende |
|
1½
dl.. |
Piskefløde |
|
1
stang. |
Vanille (korn heraf) |
|
1½
spsk. |
Citronskal fintrevet |
|
20
gr.. |
Flormelis |
|
Fremgangsmåde: |
||
Dej:
Kog vand og fedtstof op i en gryde. Tilsæt salt og mel. Rør grundigt
med en grydeske dejen slipper gryden. Skru ned til helt svag varme.
Tilsæt æggene, et ad gangen og rør grundigt mellem hver. Fordel dejen
på 2 plader med bagepapir, ca 1 spsk. pr. kage. Brug evt. e teskeer
dyppet i koldt vand. Bg vandbaggelserne midt i ovnen. HUSK: Man
må ikke åbne ovndøren under bagningen. Bages ca. 20
min. ved 200°.
Citroncreme: Rør flødeosten med ca. halvdelen af fløden, vanillekorn, citronskal og flormelis. Pisk reten af fløden og vend den forsigtigt i blandingen. Klip vandbaggelserne op i siden og sprøjt fyld blandingen i, evt. med en teske. Pynt med flormelis lige inden serveringen. (Drys gennem en si). |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.