|
|
Forret
31
|
»Oluf special« stjerneskud |
|
Ingredienser: |
|
4
små |
Rødspættefileter kogte |
4
små |
Rødspættefileter
paneret stegt |
4
stk. |
Kryddere |
200
gr. |
Rejer |
|
Rasp, salt og peber til panering |
|
Fedtstof til stegning |
|
Karse og salatblade |
1/2
ltr. |
Mornay-sauce 5% |
1 ds.. |
Aspargessnitter |
Fremgangsmåde: |
|
De 4 upanerede filetter dampes i kryddervand, bestående af vand,
eddike, salt, 4 peberkorn og 1 laurbærblad, eller i lidt hvidvin i 5-6 min.
tages op og drypper af. De 4
panerede filetter steges i smør. Den kogte filet må gerne være kold, men den
stegte skal helst være lun ved serveringen. Anrettes på en desserttallerken,
først salatblade, oven på en krydder, så den kogte og den stegte, lidt
asparges sovs hældes over, pyntes med rejer og karse. Resten af den varme
aparges sovs sættes på bordet i en lille skål. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Pikant kyllingbryst med ovnstegte kartofler |
|
Ingedienser: |
Antal personer: 4 |
Ca. 4 stk. |
Kyllingebryst filetter |
1/2
tsk. |
Salt |
200 gr. |
Buko Classic grøn pikant el. lignende |
|
Tandstikkere el. kødnåle |
150 gr. |
Bacon |
10 gr. |
Smør |
|
|
1 kg. |
Kartofler |
1 ltr. |
Vand |
1 tsk. |
Groft salt |
1/2 tsk. |
Tørret basilikum |
3/4 tsk. |
Groft salt |
|
|
Skær en
lomme på langs i filetterne og fordel flødeosten heri. Drys kødet med salt og
lidt peber, og vikl 2 strimler bacon om hver. Hold filetter og bacon sammen med
tandstikkere. Smelt smør til det bliver gyldent i en meget varm pande og brun
filetterne på alle sider i ca, 4 min. Skru ned for varmen og steg videre i ca.
10 – 12 min. Vend kødet en gang imellem og hold det varmt til der skal
serveres. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Ingedienser: |
|
2
stk. |
Rødløg grofthakket |
1/2
tsk. |
Salt
+ lidt peber |
25
gr. |
Smør |
1/2
tsk. |
Basilikum tørret |
1
ds. |
Hakkede tomater |
1
fed. |
Hvidløg, revet, knust
el. finthakket |
1
1/2 dl. |
Grønsagsbuillon |
1
1/2 dl. |
Creme fraiche 18 % |
2
tsk. |
Hvedemel |
|
|
Svits
rødløgene i gyldent smør i en tykbundet gryde. Tilsæt tomater, basilikum,
hvidløg, salt og peber og svits det med et kort øjeblik. Hæld boulionen ved.
Rør creme fraichen sammen med mel og tilsæt jævningen til saucen. Kog den
godt igennem og smag den til. |
Tilbehør
34
Print
Opskrift i PDF
Ingedienser: |
|
4
spsk. |
Olie |
2
spsk. |
Vineddike |
¼
tsk. |
Salt + lidt frisk kværnet
peber |
1
tsk. |
Sukker |
1
tsk. |
Dijonsennep |
1
fed. |
Presset hvidløg |
Fremgangsmåde: |
|
Bland
alle delene i et glas eller lignende og ryst det godt sammen. Hældes over den
plukkede salat. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.