Startside
Nyheder
Program
Om klubben
Bestyrelsen
Fotos
Links
Madopskrifter
Stikord
Arkiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Opskriftindex

Opskrifter den 18. nov. 2008.

Hovedret 35
Print Opskrift i PDF
Pizza bøffer
med ris 

 


klik for stort billede

 

 

Ingedienser:

 

Antal personer: 4

Ca. 500 gr..

Hakket oksekød

1 1/2 tsk.

Salt

1/2 tsk

Peber

1 1/2 dl.

Mælk

1 1/2 spsk.

Hakket løg

20 gr.

Margarine

3 spsk.

Rasp

1 stk.

Æg

Sauce:  

1 stk.

Hakket løg 

1 tsk.

Oregano

1 fed

Presset el. fintrevet hvidløg

250 gr.

Champignon

1 ds.

Hakkede tomater

1 spsk.

Tomatpuré

20 gr.

Margarine

1 tsk.

Groft salt

Groftkværnet peber

Tilbehør:

2 ps.

Ris

Fremgangsmåde:

Raspen udblødes i mælken. Kødet røres med rasp, æg, løg og krydderier. Kødet formes til 8 små bøffer som brunes på en pande i margarinen.

Sauce: Rens og evt. del champignonerne, svits dem på en pande sammen med løg og hvidløg i margarine. Tilsæt tomat, puré og krydderier og lad saucen småkoge i ca. 5 min.

Hæld saucen over bøfferne, som steger færdige i saucen i 4-5 minutter.

Risen tilberedes efter anvisningen på pakken.

 

 

 

 Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert 36
Print Opskrift i PDF

Butterdejs-
længder

 


klik for stort billede

 

 

Ingedienser:

 

4 stk.

Butterdejsplader (frosne)

ca. 1/2 kg.

Frugt

1 stk.

Æg til pensling

 

Créme:

 

2 stk.

Æg

3 spsk.

Maizena

2 spsk.

Sukker

5 dl.

Mælk

1 tsk.

Vanillesukker

250 gr.

Creme fraiche 18 %

Fremgangsmåde:  

De optøede butterdejsplader lægges i forlængelse af hinanden, så de korte sider overlapper hinanden med 1 cm. Kanterne kan evt. fugtes med lidt vand så de »limes« sammen. Pladerne rulles ud så de passer til en bageplade, kanterne skæres af ca. 1½ cm. som lægges på som kanter. Bunden prikkes med en gaffel, bund og kanter pensles med æg. Bages ca. 15 min. ved 200º.

Creme: Æg, maizena, sukker og mælk piskes sammen i en gryde. Varmes op til kogepunktet under konstant piskning, vanille røres i og cremen afkøles.

Lige inden servering fordeles cremen på bundene og frugterne lægges på. Creme fraiche med i en skål som ekstra tilbehør.

 

 

 Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.