Opskriftindex

Opskrifter den 2. Dec. 2008.

Forret 37
Print Opskrift i PDF
Laksebruchetta


klik for stort billede

Ingredienser:

Antal personer: 4

4 skiv.

Toastbrød

2 stk.

Bøftomater

50 gr.

Mozzarelle ost

8 skiv.

Røget laks

½ .

Rødløg
Groft salt + peber

1/2.

Citron

Frisk basilikum el. dild

Fremgangsmåde:

Rist brødskiverne på begge sider, så de tager farve. Skær tomater og mozzarella i tynde skiver. Læg først lakseskiverne på brødet, så tomatskiver, mozzarella og løgringe, drys med salt og peber efter smag. Sættes i den varme ovn og grilles i 3-5 minutter mere. Pyntes med basilikumblade/ dild, 1 citronbåd og serveres mens de endnu er lune.  

 

 

 Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret 38
Print Opskrift i PDF

Mørbradbøf a la Mejdal
med ris & baconkartofler

 


klik for stort billede


klik for stort billede

 

 

Ingedienser:

 

Antal personer: 4

Ca. 0,8 kg.

Mørbrad

½ pk..

Mini salamier

500 gr.

Champignon

3-5 stk.

Løg (afhængig af størrelsen)

1 tsk..

Salt

½ tsk.

Peber

1 tsk.

Paprika

1 tsk.

Karry

3 dl.

Grønsagsbouillon

3 spsk.

Mel

1 ds.

Hakket tomat

30 gr.

Margarine

3 dl.

Madlavningsfløde

Tilbehør:

 

2 ps.

Ris

6 stk.

Kartofler

6 skv.

Bacon

75 gr.

Mozarella ost + 2 tsk. basilikum

Fremgangsmåde:

Mørbrad renses for sener, skæres i fingertykke skiver, bankes lidt flade med hånden,  og steges i fedtstof på en ret varm pande i ca. 1 minut på hver side. Læg kødet til side og kog panden af med tomat og ca. halvdelen af bouillonen. Hæld vædsken i et ovnfast fad, skær løgene i skiver og læg skiftevis kød og rå løgskiver i fadet.  

Rens og del champignonerne i passende stykker, steg dem i lidt fedtstof på en pande til væden er fordampet og de begynder at tage farve, steg mini salamierne med i nogle få min. Hæld fløden over og jævn med melblandingen, (mel og den anden halvdel af bouillonen rystes sammen i en meljævner).

Hæld halvdelen af sovsen over kødet, læg et låg af stanniol over og sæt fadet i ovnen ca. 3/4 time ved 200º. Før servering hældes resten af sovsen over kødet.  

Risen tilberedes efter anvisningen på pakken.  

Vask kartoflerne grundigt, kog dem møre med skrællen på og køl dem lidt af. Bland ost og basilikum, del kartoflerne på langs, skrab lidt af kartoffelmasse ud og fyld ost/basilikum blandingen i, saml kartoflen igen, vikl en skive bacon om, lås med en tandstik og steg kartoflerne på panden i lidt olie, vend dem, så baconen bliver sprød på alle sider.

 

 

 Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.