|
|
Forret
19
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Hovedret
20
|
Kåldolmere
eller
|
|
Ingredienser: |
Antal
personer: 5 |
|
ca. 0,5
kg |
hakket kalve- svinekød |
|
1. |
æg |
|
2. |
løg |
|
1 dl. |
vand, evt. danskvand |
|
4
spsk. |
rasp |
|
salt
og peber, evt. paprika |
||
rapsolie |
||
|
hvidkål |
|
2
spsk. |
mel |
|
50
gr. |
margarine |
|
4
spsk. |
sukker |
|
sovsejævner |
||
Fremgangsmåde: |
||
Drys
1 tsk. salt og en strøget tsk. peber over farsen, bland
kødet med finthakket eller revet løg, røres rigtig godt med æg, rasp,
mel, vand eller danskvand. Hæld ikke alt vandet i af een
gang, farsen skal have en fast konsistens. Farsen sættes køligt i min.
½ time. Skær
resten af kålen i kvarter og snit den i ca. 1 cm. skiver til brunkålen. Drys
sukkeret jævnt i bunden af gryden og lad det smelte UDEN omrøring, når
sukkeret er smeltet røres margarinen i. Den snittede kål hældes i og
omrøres godt med en hulske, rør helt i bund så kålen bliver blandet med
al karamellen, læg de brunede kåldolmere i kålen, tilsæt ca. 2 1/2 dl
vand og lad det simre under låg i en times tid. Rør forsigtigt i kålen
et par gange. Kom
ca. 6 dl. af vandet fra kålen i en kasserolle, rør 2 spsk. sovsejævner
i en kop af væden og rør det ud. Kog vandet op og tilsæt jævningen
under omrøring, lad det småkoge i ca. 5 min. tilsæt kulør og smag til
med salt og peber. Nogle
er måske vant til at få kartofler til, men er der for lidt kål kan man
evt. servere en god skive rugbrød eller en flute til. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Sveske og orangetrifli |
klik for stort billede |
Ingredienser: |
Antal
personer: 5 |
|
ca.
20 stk. |
svesker
uden sten |
|
½
glas. |
orangemarmelade |
|
1
- 2 tsk. |
vanillesukker |
|
1
dl. |
portvin |
|
20
stk. |
små
makroner |
|
2
dl. |
piskefløde |
|
Fremgangsmåde: |
||
Skær sveskerne i småstykker og kom dem i en skål. Bland marmeladen i sammen med portvinen. Lad det trække mindst en times tid. Knus makronerne let og kom dem i bunden af 5 portionsglas. Fordel svesker med væde i glassene. Kom vanillesukker i fløden og pisk den stiv, fordel flødeskummet i glassene. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.