Opskriftindex

  Opskrifter den 22. Sep. 2009.

Forret   38
Print opskrift i PDF
Indisk suppe

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

Ca. 350 gr.

kyllingefilet, kogt eller stegt

 

1 pose

ris

 

1 ½ ltr.

hønsebouillon

 

2 stk.

gulerødder

 

1/4

selleri

 

1 stk.

pastinak

 

2 stk.

æbler (kun skrællen)

 

2 stk.

laurbærblade

 

1/2 tsk.

timian (tørret)

 
 

Desuden:  

 

1 stk.

Løg (stort hakket)

 

2 tsk.

olie

 

1 spsk.

mel

 

2 tsk.

karry

 

2 tsk.

tomatkoncentrat

 

2 stk.

æbler (ovenfor) skæres i terninger 

 

2 dl.

creme fraiche 9%

 

2 fed.

hvidløg (knust eller revet)

 

1/2 tsk.

timian (tørret)

 
salt og peber  

 

Fremgangsmåde:  

   
Fond: Riv rodfrugterne groft. Kog bouillonen i en gryde og læg de revne rodfrugter i sammen med æbleskræl, laurbærblade og timian. Kog fonden i ca. 10 min. og si den gennem et dørslag over i en skål.

Steg kødet på en pande, (kan også koges), skær det kogte eller stegte kød i mindre stykker, kog risen efter anvisning på posen.

Svits løg og æbleterninger i en gryde i olien sammen med karry. Rør tomatkoncentrat og mel i. Hæld bouillonen i og rør det godt igennem. Læg kød og ris i, varm det hele igennem og smag til med krydderier.

Bland creme fraiche og hvidløg.

Serveres med en klat creme fraiche og en skive brød eller en lun flûte.

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret  39
Print opskrift i PDF 
Sprøde fiskefiletter m. kartoffelsalat

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

8 stk.

fiskefiletter (evt. 4 store)

 

100 gr.

bacon i tern

 

200 gr.

rejer

 

30 gr.

smør

 

3 stk.

løg (store)

 

10 stilke

persille

 

70 gr. 

rasp

 

80 gr.

mel

 

1/2

citron (ubehandlet)

 

50gr.

margarine/olie

 

50 gr.

smør (blødt)

 

1 spsk.

timian

 

salt, peber og chili (frisk kværnet)

 

 

Fremgangsmåde:  

   

Pil og snit løgene fint, skær evt. baconen i mindre stykker. Kom lidt fedtstof på en varm pande, steg baconen til den er sprød og gylden, tilsæt løg og steg videre til de er blanke (ikke brune).

Tag panden af kogepladen.

 Pil persillestilkene fra og hak persillen og timian fint. Riv citronskallen i persillen (kun det gule, det hvide smager ikke godt) og pres også saften i.

Tag halvdelen (og kun halvdelen!!) af bacon/løg blandingen og bland den med persille, citron, rasp, timian, rejer, salt, chili og peber. (Den anden halvdel skal bruges til kartoffelsalaten.)

 Tænd for ovnen sæt den på 200º gr. Bland salt, peber og mel. Vend filetterne, først i olie, derefter i mel/krydderiblandingen og steg dem på en pande i margarine/olie  i ca. 1 min. på begge sider, (behøver ikke at brune). Læg filetterne i en bradepande, (den mest stegte side nedad), fordel halvdelen af bacon/løgblandingen (den halvdel af løgblandingen med krydderurter og rejer) på filetterne.

 Sæt ovnen på grill, og når den er varm, sættes bradepanden under grillen i ca. 3-4 minutter, (i næstøverste rille)

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbehør 40
Print opskrift i PDF
Kartoffelsalat


klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

ca. 0,6 kg.

aspargeskartofler

 

0,5 dl.

balsamico

 

2 dl.

hønsebouillon

 

1 spsk.

sennep (stærk)

 

6 spsk.

olie

 

2 spsk.

purløg (snittet)

 

30 gr.

margarine

 

salt + peber 

 

 

Fremgangsmåde:  

   

Vask kartoflerne grundigt og kog dem med skrællen på i ca. ti minutter. (Må ikke koges for meget). Køl dem lidt af og pil dem. Skær dem i 5-6 mm skiver og kom dem i en stor skål.

Smelt margarinen i en pande, varm den overskydende halvdel af baconmixet op, tilsæt balsamico og bouillonen og kog det godt igennem, rør sennep, salt og peber sammen og tilsæt det.

Hæld den varme marinade over kartoflerne sammen med olien, bland det godt sammen og tilsæt de snittede purløg (gem lidt purløg til pynt)og rør igen. Smag til med mere krydderier om nødvendigt.

 

Serveringsforslag: Læg kartoffelsalat i en stribe på tallerkenen og en fiskefilet på begge sider.

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.