|
|
Forret
|
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
Ca. 350 gr. |
kyllingefilet, kogt eller stegt |
|
1 pose |
ris |
|
1 ½ ltr. |
hønsebouillon |
|
2 stk. |
gulerødder |
|
1/4 |
selleri |
|
1 stk. |
pastinak |
|
2 stk. |
æbler (kun skrællen) |
|
2 stk. |
laurbærblade |
|
1/2 tsk. |
timian (tørret) |
|
Desuden: |
||
1 stk. |
Løg (stort hakket) |
|
2 tsk. |
olie |
|
1 spsk. |
mel |
|
2 tsk. |
karry |
|
2 tsk. |
tomatkoncentrat |
|
2 stk. |
æbler (ovenfor) skæres i terninger |
|
2 dl. |
creme fraiche 9% |
|
2 fed. |
hvidløg (knust eller revet) |
|
1/2 tsk. |
timian (tørret) |
|
salt og peber |
Fremgangsmåde: |
||
Fond: Riv
rodfrugterne groft. Kog bouillonen i en gryde og læg de revne
rodfrugter i sammen med æbleskræl, laurbærblade og timian. Kog fonden
i ca. 10 min. og si den gennem et dørslag over i en skål.
Steg kødet på en pande, (kan også koges), skær det kogte eller stegte kød i mindre stykker, kog risen efter anvisning på posen. Svits løg og æbleterninger i en gryde i olien sammen med karry. Rør tomatkoncentrat og mel i. Hæld bouillonen i og rør det godt igennem. Læg kød og ris i, varm det hele igennem og smag til med krydderier. Bland creme fraiche og hvidløg. Serveres med en klat creme fraiche og en skive brød eller en lun flûte. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
8 stk. |
fiskefiletter (evt. 4 store) |
|
100 gr. |
bacon i tern |
|
200 gr. |
rejer |
|
30 gr. |
smør |
|
3 stk. |
løg (store) |
|
10 stilke |
persille |
|
70 gr. |
rasp |
|
80 gr. |
mel |
|
1/2 |
citron (ubehandlet) |
|
50gr. |
margarine/olie |
|
50 gr. |
smør (blødt) |
|
1 spsk. |
timian |
|
salt, peber og chili (frisk kværnet) |
Fremgangsmåde: |
||
Pil og snit løgene fint, skær
evt. baconen i mindre stykker. Kom lidt fedtstof på en varm pande, steg
baconen til den er sprød og gylden, tilsæt løg og steg videre til de
er blanke (ikke brune). Tag panden af kogepladen. Tag halvdelen (og
kun halvdelen!!) af bacon/løg blandingen og bland den med
persille, citron, rasp, timian, rejer, salt, chili og peber. (Den anden
halvdel skal bruges til kartoffelsalaten.) |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
ca. 0,6 kg. |
aspargeskartofler |
|
0,5 dl. |
balsamico |
|
2 dl. |
hønsebouillon |
|
1 spsk. |
sennep (stærk) |
|
6 spsk. |
olie |
|
2 spsk. |
purløg (snittet) |
|
30 gr. |
margarine |
|
salt + peber |
Fremgangsmåde: |
||
Vask kartoflerne grundigt og kog
dem med skrællen på i ca. ti minutter. (Må ikke koges for meget). Køl
dem lidt af og pil dem. Skær dem i 5-6 mm skiver og kom dem i en stor
skål. Smelt margarinen i en pande,
varm den overskydende halvdel af baconmixet op, tilsæt balsamico og
bouillonen og kog det godt igennem, rør sennep, salt og peber sammen og
tilsæt det. Hæld den varme marinade over
kartoflerne sammen med olien, bland det godt sammen og tilsæt de
snittede purløg (gem lidt purløg til pynt)og rør igen. Smag til med
mere krydderier om nødvendigt. Serveringsforslag: Læg kartoffelsalat i en stribe på tallerkenen og en fiskefilet på begge sider. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.