Opskriftindex

  Opskrifter den 6. okt. 2009.

Hovedret   41
Print opskrift i PDF
Kalkunbryst i cola med saltbagte kartofler og tzatziki

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

1 stk.

kalkunbryst

 

½ ltr.

cola

 

½ ltr.

ketchup

 

2 spsk.

ingefær friskrevet

 

2 tsk.

tabasco

 

sesamfrø

 

salt og peber

 

 

Fremgangsmåde: 

   

Rens kalkunbrystet for evt. hinder og sener. Brun det på alle sider på en meget varm pande. Bland en barbeque sauce af cola, ketchup, frisk revet ingefær, tabasco, salt og peber.

Hæld saucen i en foliobakke og læg kødet i, pensel kødet med sauce og drys med masser af sesamfrø. Sættes i en 200º varm ovn i ca. en time. Saucen koger så meget ind at den bliver tyk og BBQ agtig.

 Kalkunbrystet skæres i skiver, serveres som de er - kom lidt BBQ sauce på hvert stykke.

                

Saltbagte kartofler: 

3/4 kg.

kartofler små

2 spsk.

olie

2 spsk.

groft salt

Fremgangsmåde:   

   

Rens kartoflerne for jord, riv ikke hul i skrællen. Tør dem i køkkenrulle og kom dem i en plastpose sammen med olie og salt. Ryst det hele godt sammen og læg kartoflerne i et ildfast fad og steg dem sammen med kalkunen den sidste 1/2 time.

Varm flûtes med de sidste minutter.

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbehør 42
Print opskrift i PDF
Tzatziki

Intet billdede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

1 stk.

agurk

 

1 fed.

hvidløg

 

2 tsk.

olie

 

5 spsk.

græsk youghurt

 

salt og peber

 

 

Fremgangsmåde:  

   

Rør olie godt sammen med youghurten, tilsæt det knuste hvidløg. Flæk agurken og skrab kernerne ud med en ske og riv den. Bland det hele sammen og rør det godt. Smag til med salt og peber.

Jo længere Tzatziki'en får lov at trække/hvile (på køl) jo bedre blir den. Dog min. 1/2 times trække/hviletid.

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert 43
Print opskrift i PDF
Æblekage med marengslåg

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

Marengsdej:

 

125 gr.

sukker

 

125 gr.

makroner knuste

 

4 stk.

æggehvider stiftpiskede

 
 

Æblemos:

 

1 kg.

æbler gerne lidt syrlige spiseæbler

 

1 dl.

vand

 

1 tsk.

vanillesukker

1 dl.

piskefløde

 

Fremgangsmåde:  

   

Æblerne skrælles, kernehus fjernes og skæres i både. Dampes i vandet ved meget svag varme, behøver ikke at koge helt ud, der må gerne være »klumper« af æbler.

 Pisk æggehvider godt stive, vend sukker og de knuste makroner i æggemassen.

 Læg æblemosen i bunden af en flad ildfast skål, - bred marengsdejen over, sættes i en forvarmet ovn (mindst 200º) i ca. 15 min. til den er gylden på toppen.

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.