|
|
Hovedret
|
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
1 stk. |
kalkunbryst |
|
½ ltr. |
cola |
|
½ ltr. |
ketchup |
|
2 spsk. |
ingefær friskrevet |
|
2 tsk. |
tabasco |
|
sesamfrø |
||
salt og peber |
Fremgangsmåde: |
||
Rens kalkunbrystet for evt.
hinder og sener. Brun det på alle sider på en meget varm pande. Bland
en barbeque sauce af cola, ketchup, frisk revet ingefær, tabasco, salt
og peber. Hæld saucen i en foliobakke og
læg kødet i, pensel kødet med sauce og drys med masser af sesamfrø.
Sættes i en 200º varm ovn i ca. en time. Saucen koger så meget ind at
den bliver tyk og BBQ agtig. |
Saltbagte
kartofler: |
|
|
3/4 kg. |
kartofler små |
|
2 spsk. |
olie |
|
2 spsk. |
groft salt |
|
Fremgangsmåde: |
||
Rens kartoflerne for jord, riv ikke hul i skrællen. Tør dem i køkkenrulle og kom dem i en plastpose sammen med olie og salt. Ryst det hele godt sammen og læg kartoflerne i et ildfast fad og steg dem sammen med kalkunen den sidste 1/2 time. Varm
flûtes med de sidste minutter. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
1 stk. |
agurk |
|
1 fed. |
hvidløg |
|
2 tsk. |
olie |
|
5 spsk. |
græsk youghurt |
|
salt og peber |
Fremgangsmåde: |
||
Rør
olie godt sammen med youghurten, tilsæt det knuste hvidløg. Flæk
agurken og skrab kernerne ud med en ske og riv den. Bland det hele
sammen og rør det godt. Smag til med salt og peber. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
Marengsdej: |
|
|
125 gr. |
sukker |
|
125 gr. |
makroner knuste |
|
4 stk. |
æggehvider stiftpiskede |
|
Æblemos: |
||
1 kg. |
æbler gerne lidt syrlige spiseæbler |
|
1 dl. |
vand |
|
1 tsk. |
vanillesukker | |
1 dl. |
piskefløde |
Fremgangsmåde: |
||
Æblerne skrælles, kernehus fjernes og skæres i både. Dampes i vandet ved meget svag varme, behøver ikke at koge helt ud, der må gerne være »klumper« af æbler. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.