|
|
Forret
|
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
2 - 6 pl. |
filodej |
|
25 gr. |
smør (til dejen) |
|
½ stk. |
agurk |
|
1 stk. |
rød chilipeber (lille) |
|
25 gr. |
smør + |
|
2 spsk. |
olie |
|
250 gr. |
tigerrejer optøede |
|
1 fed. |
hvidløg finthakket el. revet |
|
3 spsk. |
citronmelisse friskhakket |
|
1 skive. |
citron til pynt evt. både |
|
½ tsk. |
salt | |
pynt med lidt karse |
Fremgangsmåde: |
||
Filokurve: Form 6 kugler af alufolie på størrelse med mandariner, lav dem lidt flade på oversiden, (det bliver jo bund i kurvene). Læg alukuglerne på en plade med bagepapir. Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde, sa dejen ikke tørrer, hvis ikke man holder dejen fugtig »knækker« den. Pensl pladerne med smør. Skær dem i 24 stykker (a ca. 12 x 12 cm). Læg 4 stykker dej (i stjerneform) oven på hinanden. Læg »stjernerne«, med smørsiden nedad, henover alukuglerne. Form "stjernerne" til kurve med flade bunde. Bag filokurvene midt i ovnen, ca. 12 min ved 200º (til de bliver gyldne). Fjern forsigtigt alukuglerne, når kurvene er bagt.
|
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
1 stk. |
svinemørbrad |
|
ca. 300 gr. |
kyllingeinderfilet |
|
1-2 tsk. |
karry (afhængig af styrken) |
|
1/4 ltr. |
piskefløde |
|
1/2 ltr. |
grønsagsbouillon |
|
1 ds. |
bambusskud |
|
2-300 gr. |
broccoli |
|
250 gr. |
champignon gerne brune mark. |
|
1 stk. |
gulerod stor |
|
2 stk. |
løg finthakket |
|
3 spsk. |
olie |
|
salt og peber |
||
Kartoffelmos: |
||
750 gr. |
kartofler |
|
50 gr. |
smør / margarine |
|
1/2 dl. |
piskefløde |
|
2 stk. |
æg |
|
1 tsk. |
salt + friskkværnet peber |
Fremgangsmåde: |
|||
Skær mørbraden i 2 cm tykke
skiver og halver kyllingefiletterne på tværs. Kryd med lidt salt og
peber og svits al kødet i olie på en pande (ad flere gange, så er det
nemmere at styre). Skær champignonerne i mindre
stykker el. skiver og svits dem til væden er fordampet, tilsæt de
hakkede løg og svits dem med, (løgene skal ikke tage farve). Skyl broccolien og pluk den i små
buketter, rens gulerod og skær den i terninger på ca. 1x1 cm., bring
bouillonen i kog (i en gryde hvor alt kan være) og smid gulerod og
bambusskud i, kog i ca. 4 min, tilsæt broccoli kog
2 min mere. Tilsæt fløde og karry, kog det op og smag til
med salt og peber, læg kødet i og bland det hele. Hæld det hele i et
ildfast fad og sæt det i ovnen ved 200º i ca. 45 min.
|
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.