Opskriftindex

  Opskrifter den 20. okt. 2009.

Forret   44
Print opskrift i PDF
Filokurve med
tigerrejer

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

2 - 6 pl.

filodej

 

25 gr.

smør (til dejen)

 

½ stk.

agurk

 

1 stk.

rød chilipeber (lille)

 

25 gr.

smør +

 

2 spsk.

olie

 

250 gr.

tigerrejer optøede

 

1 fed.

hvidløg finthakket el. revet

 

3 spsk.

citronmelisse friskhakket

 

1 skive.

citron til pynt evt. både

 

½ tsk.

salt  

pynt med lidt karse

 

 

Fremgangsmåde: 

   

Filokurve: Form 6 kugler af alufolie på størrelse med mandariner, lav dem lidt flade på oversiden, (det bliver jo bund i kurvene). Læg alukuglerne på en plade med bagepapir. Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde, sa dejen ikke tørrer, hvis ikke man holder dejen fugtig »knækker« den. Pensl pladerne med smør. Skær dem i 24 stykker (a ca. 12 x 12 cm). Læg 4 stykker dej (i stjerneform) oven på hinanden. Læg »stjernerne«, med smørsiden nedad, henover alukuglerne. Form "stjernerne" til kurve med flade bunde. Bag filokurvene midt i ovnen, ca. 12 min ved 200º (til de bliver gyldne). Fjern forsigtigt alukuglerne, når kurvene er bagt.

        

Del agurken på langs og fjern kernerne med en ske. Skær agurken i ½ cm tykke skiver. Flæk chilipeberen på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv. Hak chilipeberen (1 spsk i alt),  fjern med en lille spids kniv den sorte tarm fra rejerne. Varm smør og olie i en pande ved kraftig varme, til smørret er smeltet og bruset af. Svits rejerne ca. 1 min. (må ikke få for meget) og tilsæt agurk, chili og hvidløg. Svits yderligere ca. 1 min. og vend citronmelisse og salt i. Smag fyldet til med mere salt og evt. peber.

 

Ved serveringen: Stil filokurvene på portionstallerkener og fordel det varme fyld i kurvene. Pynt evt. med en citronskive/båd og server med en klat cremefraiche til. Drys lidt karse over til sidst.

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret 45
Print opskrift i PDF
Mejdalgryde med
 bagt kartoffelmos

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

1 stk.

svinemørbrad

 

ca. 300 gr.

kyllingeinderfilet

 

1-2 tsk.

karry (afhængig af styrken)

 

1/4 ltr.

piskefløde

 

1/2 ltr.

grønsagsbouillon

 

1 ds.

bambusskud

 

2-300 gr.

broccoli 

 

250 gr.

champignon gerne brune mark.

 

1 stk.

gulerod stor

 

2 stk.

løg finthakket

 

3 spsk.

olie

 

salt og peber

 
Kartoffelmos:

750 gr.

kartofler

50 gr.

smør / margarine

1/2 dl.

piskefløde

2 stk.

æg

1 tsk.

salt + friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:  

   

Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver og halver kyllingefiletterne på tværs. Kryd med lidt salt og peber og svits al kødet i olie på en pande (ad flere gange, så er det nemmere at styre).

Skær champignonerne i mindre stykker el. skiver og svits dem til væden er fordampet, tilsæt de hakkede løg og svits dem med, (løgene skal ikke tage farve).

Skyl broccolien og pluk den i små buketter, rens gulerod og skær den i terninger på ca. 1x1 cm., bring bouillonen i kog (i en gryde hvor alt kan være) og smid gulerod og bambusskud i, kog i ca. 4 min, tilsæt broccoli  kog 2 min mere. Tilsæt fløde og karry, kog det op og smag til med salt og peber, læg kødet i og bland det hele. Hæld det hele i et ildfast fad og sæt det i ovnen ved 200º i ca. 45 min.

 

Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre (uden salt) i ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør fedtstof og piskefløde i. Pisk æggeblommerne i (grundigt) et ad gangen, og pisk mosen godt igennem. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i mosen til sidst.

Smør et ildfast fad, kom mosen i og bag det i ca. 35 min. ved 200 º.  

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.