|
|
Hovedret
|
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
4 stk. |
fiskefilet (rødspætte el. pangasius) |
|
2 stk.. |
laksebøffer |
|
1 kg. |
gulerødder |
|
0,8 kg. |
kartofler (små evt. asparges) |
|
1 stk. |
porre el. 2 forårsløg |
|
1 stk. |
citron |
|
250 gr. |
smør |
|
1 stk. |
løg finthakket |
|
2 spsk. |
olie |
|
25 gr. |
margarine |
|
4 stilke |
karrytimian | |
salt og peber |
Fremgangsmåde: |
||
Skrab
kartofler og gulerødder. Rens porre (el. forårsløg) og snit dem i
skiver på ca. 5 mm. Riv 4 gulerødder groft (evt. flere hvis de er små).
Smelt margarine og den 1 spsk. olie i en gryde, kom porre/forårsløg,
det hakkede løg og de revne gulerødder i og lad det småsimre i 4-5
min. Lad det køle lidt af. Resten af gulerødder og kartoflerne koges møre
i en gryde. Tag
4 stk. folie, smør med lidt olie og fordel fyldet på dem, læg 1 stilk
karrytimian på, derefter ½ laksebøf og en filet ovenpå,(skær evt.
filetten over på tværs hvis den er lang), krydr med lidt salt og
peber, efter smag og behag, læg et par citron-skiver på. Pak det hele
ind, så pakken er helt tæt for at holde på saften. Læg dem i et
ildfast fad og sæt det i en kold ovn. Sæt temperaturen på ca. 175º
og giv retten ca. 40 min. Servering: Tag en pakke på tallerkenen, luk den op og skub indholdet ud, kartofler og gulerødder skal have en klat rigtig smør. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
100 gr. |
margarine |
|
150 gr. |
mel |
|
100 gr. |
sukker |
|
1 tsk. |
vanillesukker |
|
1/4 tsk. |
ingefær stødt |
|
1 stk. |
æg |
|
1 ds. |
pærer |
|
1/4 ltr. |
piskefløde |
Fremgangsmåde: |
||
Skær
smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker,
vaniljesukker og ingefær i. Saml dejen hurtigt med æg og vand. Læg
dejen koldt 1 time. Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i
diameter). Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der
passer til formen. Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op
langs kanten. Læg de halve pærer i formen med den buede side opad, og
med stilkenden mod midten. Læg den anden plade dej over pærerne og
tryk godt til i kanten. Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker.
Bag tærten midt i ovnen i ca. 40 min. ved 200º. Server den lun. Tilsæt
fløden 1 tsk. Vanillesukker og pisk til skum, som serveres i en skål.
|
Tilbage
til arkiv Til top
Til
opskriftindex
Vil
du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.