Opskriftindex

  Opskrifter den 17. nov. 2009.

Forret   48
Print opskrift i PDF
Toast m. skinke, pølse og asparges

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

4 stk.

toast- el. franskbrød

 

4 sk..

skinke 4 - 5 mm tyk

 

1 ds.

aspargessnitter

 

8 stk.

Brunch pølser evt. cocktailpølser

 

4 stk.

salatblade

 

3 stk.

æggehvider

 

1 spsk.

sød fransk sennep

 

2 spsk..

mayonaise

 

salt og peber

 

 

Fremgangsmåde: 

   

Hæld vandet fra apargessnitterne og læg dem til tørre på køkkenrulle. Pisk æggehviderne MEGET stive, vend mayonaise og sennep i. Flæk pølserne på langs, læg en skive skinke på brødet, derefter 
»en ring« af pølse på yderkanten af skinken fyld aparges i midten og dæk det hele med æggeblandingen. Krydr med lidt salt og peber og sæt brødene i ovnen, ca. 180º, til de får en passende farve.

Servering: Læg først et salatblad på en desserttallerken, sæt brødet herpå når det er færdigt

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret  49 
Print opskrift i PDF
Kylling m. bagt kartoffel og salat

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

1 stk.

kylling 1300 - 1500 gr.

 

25 gr.

margarine

 

4 stk.

bagekartofler

 

Herpes de provence + salt og peber

 

Salat:

 

1 stk.

icebergsalat

 

1 stk.

mango

 

½ stk.

agurk

 

10 stk.

cherrytomater

 

250 gr.

champignon

 

Dressing:

 

1 spsk.

balsamicoeddike

 

2 spsk.

olie

 

1 spsk.

acaciehonning

 

½  stk.

citron

 

 

Fremgangsmåde:  

   

Del kyllingen i 4 stykker, krydr med salt og peber på indersiden af stykkerne. Smør et ildfast fad og læg stykkerne heri med skindsiden opad, kryd med salt og peber og herpes de provence. Sæt fadet i ovnen 180º i 60 min., vask kartoflerne pak dem i folio og sæt dem på en plade sammen med, (også i 60 min.)

 

Salat: Pluk eller skær sataten, skræl mangoen og skær den i skiver og derefter i terninger ca. 1½ cm., flæk agurken og skrab kernerne ud, flæk en gang mere og skær den i 5-6 mm. skiver, halver tomaterne, del champignoner i kvarte eller mindre hvis de er store. Bland det hele i en salatskål og hæld dressing over lige før servering.

 

Dressing: Pres saften af citronen i en skål og bland med de andre ingredienser, smag til med salt og peber og lad det trække i ½ time, gerne i køleskab. Til dressingen kan evt. tilsættes et fed presset hvidløg.

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex   

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.