|
|
Hovedret
53
|
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
4 stk. |
skinkeschnitzel 200 - 250 gr. |
|
25 gr.. |
margarine |
|
2 spsk. |
olie |
|
1 stk. |
æg |
|
ca. 1 kop. |
rasp |
|
250 gr. |
cmampignon (helst små) |
|
Sauce: |
||
250 gr. |
champignon |
|
50 gr. |
margarine/olie |
|
2½ dl. |
madlavningsfløde |
|
½ pk.. |
bacon |
|
1 dl.. |
bouillon |
|
Tilbehør: |
||
ca. 1 kg.. |
kartofler (små, evt. asparges) |
|
250 gr.. |
ærter grønne (frost) |
|
250 gr. |
bønner (frost) |
|
250 gr. |
minikarotter (frost) |
Fremgangsmåde: |
||
Bland salt og peber i raspen på en flad tallerken. Pisk ægget let sammen med en gaffel på en anden tallerken. Vend schnitzlerne først i æg, dernæst i rasp og steg dem i fedtstoffet på en pande, 3-4 min. på hver side til de er gennemstegte. Steg de små champignoner i lidt fedtstof til de er godt
stegte.(Ved servering lægges de små stegte champignon ovenpå schnitzlen). Sauce:
Skær bacon i 1 cm. stykker og steg den på panden til de er let brune. Tag stykkerne op med en hulske, skær champignonerne i mindre stykker og steg dem i baconfedtet, når vandet er stegt af champignonerne tilsættes evt. lidt mere fedtstof. Når
champignonerne er stegt, tilsættes bouillon og fløde samt baconstykkerne. Kog saucen godt igennem, smag til med salt og peber. Tilbehøret:
Vask kartoflerne grundigt og fjern evt. »øjne«. Kog kartoflerne i ca. 10 min. til de er næsten møre. Afkøl dem lidt og skær den i skiver el. både som steges på panden til de er let brune. Ærter, karotter og bønner tilberedes efter opskriften på
posen. Servering:
Schnitzel og grønsager arrangeres på et fad, sauce og kartofler i fad/skål .
|
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
1 stk. |
marengsbund (købt færdig) |
|
200 gr. |
Minimum naturel frisk ost 3% (el. tilsvarende) |
|
½ ltr. |
kirsebærsauce |
|
1 ds. |
blandet frugt |
|
1 skive. |
ananas |
Fremgangsmåde: |
||
Si kirsebærsaucen gennem et dørslag i en skål. Fordel ostecremen på marengsbunden. Læg ananasskiven i midten (som nav), læg 1 kirsebær i midten af ananasen, brug resten af kirsebærrene til 4 el. 6 »eger«, fordel de blandede frugter i
mellemrummene, tag en spiseskefuld kirsebærsovs og lav en »kunstring« rundt på hjulet. Resten af den »tynde« sauce bruges som ekstra tilbehør ved servering. En let og hurtig dessert.
|
Tilbage
til arkiv Til top
Til
opskriftindex
Ingredienser: Antal personer: 4 4 stk. Bagekartofler
store evt. 6 stk. lidt mindre 2½ dl. Creme
fraiche 1 bdt. Purløg 1 stk. Løg
lille 1 fed. Hvidløg
(frivilligt) ½ dl. Olie Basilikum,
salt og peber Fremgangsmåde: Vask
kartoflerne godt, (så skindet evt. kan spises med) Kog dem i 10 min., halver
dem på langs og læg dem i en bradepande, i lidt olie der er drysset med
basilikum, med snitfladen nedad. Sæt dem i en 200º
varm ovn i 1 time. Snit
purløgene fint, riv løget groft ca. 2 spsk., bland det med creme fraichen,
smag til med salt og peber. Er man til hvidløg knuses/rives et fed og røres
med.Sættes i køleskab mindst en ½ time (tildækket). Inden
servering skæres et snit på langs i fladen, tryk forsigtigt på begge ender af
kartoflen så den åbner sig og læg lidt af fyldet i. Resten af fyldet sættes
på bordet i en skål. Tilbage
til arkiv Til top
Til
opskriftindex
Vil
du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.
Tilbehør 51
Print opskrift i PDF