Opskriftindex

  Opskrifter den 5. jan. 2010.

Hovedret 53
Print opskrift i PDF    
Jägerschnitzel m. brasede kartofler, bønner, karotter og ærter

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

4 stk.

skinkeschnitzel 200 - 250 gr.

 

25 gr..

margarine

 

2 spsk.

olie

 

1 stk.

æg

 

ca. 1 kop.

rasp

 

250 gr.

cmampignon (helst små)

 
Sauce:

250 gr.

champignon

50 gr.

margarine/olie

2½ dl.

madlavningsfløde

½ pk..

bacon

1 dl..

bouillon

Tilbehør:

ca. 1 kg..

kartofler (små, evt. asparges)

250 gr..

ærter grønne (frost)

250 gr.

bønner (frost)

250 gr.

minikarotter (frost)

 

Fremgangsmåde: 

   

Bland salt og peber i raspen på en flad tallerken. Pisk ægget let sammen med en gaffel på en anden tallerken. Vend schnitzlerne først i æg, dernæst i rasp og steg dem i fedtstoffet på en pande, 3-4 min. på hver side til de er gennemstegte. Steg de små champignoner i lidt fedtstof til de er godt stegte.(Ved servering lægges de små stegte champignon ovenpå schnitzlen).

 

Sauce: Skær bacon i 1 cm. stykker og steg den på panden til de er let brune. Tag stykkerne op med en hulske, skær champignonerne i mindre stykker og steg dem i baconfedtet, når vandet er stegt af champignonerne tilsættes evt. lidt mere fedtstof. Når champignonerne er stegt, tilsættes bouillon og fløde samt baconstykkerne. Kog saucen godt igennem, smag til med salt og peber.

 

Tilbehøret: Vask kartoflerne grundigt og fjern evt. »øjne«. Kog kartoflerne i ca. 10 min. til de er næsten møre. Afkøl dem lidt og skær den i skiver el. både som steges på panden til de er let brune. Ærter, karotter og bønner tilberedes efter opskriften på posen.

 

Servering: Schnitzel og grønsager arrangeres på et fad, sauce og kartofler i fad/skål .

 

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert 54
Print opskrift i PDF   
Marengshjul m. frugter

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

1 stk.

marengsbund (købt færdig)

 

200 gr.

Minimum naturel frisk ost 3% (el. tilsvarende)

 

½ ltr.

kirsebærsauce

 

1 ds.

blandet frugt

1 skive.

ananas

 

 

Fremgangsmåde:  

   

Si kirsebærsaucen gennem et dørslag i en skål.

Fordel ostecremen på marengsbunden. Læg ananasskiven i midten (som nav), læg 1 kirsebær i midten af ananasen, brug resten af kirsebærrene til 4 el. 6 »eger«, fordel de blandede frugter i mellemrummene, tag en spiseskefuld kirsebærsovs og lav en »kunstring« rundt på hjulet.

Resten af den »tynde« sauce bruges som ekstra tilbehør ved servering.

En let og hurtig dessert.

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbehør 51
Print opskrift i PDF   
Bagt kartoffler m. fyld

kommer senere

klik for stort billede

 

 

Ingredienser:

 

Antal personer: 4

 

4 stk.

Bagekartofler store evt. 6 stk. lidt mindre

 

2½ dl.

Creme fraiche

 

1 bdt.

Purløg

 

1 stk.

Løg lille

 

1 fed.

Hvidløg (frivilligt)

 

½ dl.

Olie

 

 

Basilikum, salt og peber

 

 

 

Fremgangsmåde:

 

Vask kartoflerne godt, (så skindet evt. kan spises med) Kog dem i 10 min., halver dem på langs og læg dem i en bradepande, i lidt olie der er drysset med basilikum, med snitfladen nedad. Sæt dem i en 200º varm ovn i 1 time.

Snit purløgene fint, riv løget groft ca. 2 spsk., bland det med creme fraichen, smag til med salt og peber. Er man til hvidløg knuses/rives et fed og røres med.Sættes i køleskab mindst en ½ time (tildækket).

Inden servering skæres et snit på langs i fladen, tryk forsigtigt på begge ender af kartoflen så den åbner sig og læg lidt af fyldet i. Resten af fyldet sættes på bordet i en skål.

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex   

 

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.